fbpx

OL på Frederiksberg

På Dronning Anne-Marie Centret venter vi ikke fire år på den næste – vi afholder De Olympiske Lege hvert år.


Få måneder efter at jeg var startet på Dronning Anne-Marie Centret i februar 2015, der nærmede vi os den store årlige begivenhed i træningssalen.

De Olympiske Lege, også kaldet OL er en årligt tilbagevendende begivenhed på Dronning Anne-Marie Centret. Her samler vi hele huset: afdelingerne, aktivitetscentret og bostedet Græsplænen. Vi opdeler os i hold og dyster i discipliner om at vinde flest point, at have den bedste udklædning og i at have den bedste slagsang. OL samler hele huset i et stort fællesskab, hvor energien, glæden og begejstringen bobler.

OL har udviklet sig i de seneste tre år, efter vi i 2015 besluttede at give året et tema. Det første år var det begrænset, hvad vi kunne nå at stable på benene. Dog klædte vi terapeuter fra træningssalen os ud som de græske guder fra Olympen. Vi havde sendt indbydelser ud om OL og fejring af guderne og et efterfølgende festmåltid med lækker mad. OL fik en større sammenhæng, og vi fandt ud af, at så lidt som en udklædning kunne øge humøret, smilene og stemningen betydeligt. Næste års OL skulle vise sig at blive endnu bedre!

I 2016 drog vi til Eventyrland. Som noget nyt passede de otte aktiviteter, som holdende skulle dyste i, nu til årets tema. Huset summede af magi, feer, trolde og magiske eventyr i alle afskygninger. Der skulle stables en så høj bog-bønnestage som muligt, laves smagstest med Hans og Grete og kaste så langt som muligt med Rapunzels gyldne hår.

Året efter gentog vi succesen. OL havde atter et overordnet tema: Det Vilde Vesten. Der var quiz om Det Vilde Vesten, der blev fanget vilde heste med lassoer og skudt bisonokser med spyd. Guldfeberen steg i huset, og der blev gravet efter guld. Der blev kastet efter baked beans dåser, og jernbanen blev anlagt gennem Amerika. Som noget nyt det år var der endnu større fokus på inddragelse af beboerne, aktivitetsbrugerne og medarbejderne. Der blev gjort meget ud af udklædning og slagsang. Det førte til at huset på dagen var proppet med vilde indianere og cowboys, og sang og kampråb gav genlyd på gangene.

I 2018 var temaet Europa. Hvert hold skulle repræsentere et land, hver aktivitet skulle handle om et af disse lande, og udklædning og slagsang skulle matche det land, holdet fik. For at aktivere hele huset, arrangerede vi en lodtræknings-dag, hvor beboere fra hver afdeling og aktivitetsbrugere, trak lod om, hvilket land de skulle repræsentere. Hvert hold fik en måned til at forberede udklædning og slagsang. I stedet for at OL var en enkelt dags-begivenhed og blev arrangeret af få personer, strakte det sig over en hel måned. Spændingen steg, og til sidst kulminerede det hele i et heldags-OL-arrangement. Alt sammen i et stort fællesskab med sved på panden, smil, god mad, fest og farver.