fbpx

Aktivitetscenter

Det er ikke nødvendigt at bo på Dronning Anne-Marie Centret for at få glæde af vores aktivitetscenter. Som bruger vil du opleve, at vi tilbyder mange spændende aktiviteter, vedligeholdende træning, hygge og socialt samvær. Vi gør meget ud af at støtte dig i at bevare dine fysiske, sociale og psykiske færdigheder, og vi har fokus på dig og din hverdags-rehabilitering og genoptræning

Hvem henvender tilbuddet sig til?

Aktivitetscentret er for dig, som er pensionist og oplever, at du har behov for at vedligeholde din fysiske form og gerne vil være sammen med andre i samme situation.

Det er visitations-medarbejdere i Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Frederiksberg Kommune, som visiterer dig til aktivitetstilbuddet. Denne visitering sker på baggrund af en ansøgning, som kan komme fra dig selv eller eventuelt fra din hjemmesygeplejerske eller hjemmehjælp.

En typisk dag i Aktivitetscentret

Du hentes på din bopæl af en af vores faste chauffører eller VBT på den aftalte dag mellem klokken 8.45 og 10.00

Kørestol er ingen hindring. Vi har en trappelift, som vores chauffører er grundigt oplært i at bakse med.

Rollatorer kan lånes, mens du er i aktivitetscentret. Mellem klokken 10.00 og 10.30 er der mulighed for lidt morgenmad og kaffe/te.

Fra klokken 10.30 til 12.00 tilbydes holdtræning og anden form for vedligeholdende træning i Træningssalen. Du kan blandt andet bruge forskellige træningsmaskiner og andre træningsredskaber. Der vil altid være en terapeut, som du kan spørge til råds.

Til middag tilbydes en to-retters menu eller smørrebrød. Her har du mulighed for at købe øl, vand eller vin.

Over middag tilbydes igen aktiviteter af forskellig slags. Der er to hjemkørsler henholdsvis klokken 13.30 og klokken 14.45.

Du betaler en fast pris for hele dagen, uanset hvordan du vælger at tilbringe den. Prisen er fastsat af kommunen. Aktivitetscentret har tilknyttet en fodterapeut og en frisør. Personalet hjælper gerne med at bestille tid.

Derfor skal du i gang, og vi hjælper dig

Aktivitet og bevægelse er vigtigt hele livet igennem. Både i forhold til dit fysiske, men også i forhold til dit psykiske velbefindende. Det er det, vi her i træningssalen prøver at fokusere på, hjælpe med og motivere dig til.

Ved fysisk aktivitet sættes der gang i en masse fysiologiske processer i din krop. De processer øger dit velbefindende og din livsglæde. Ved fysisk aktivitet styrker du dit funktionsniveau, så du kan blive endnu stærkere eller som minimum vedligeholde det, du kan i forvejen.

I træningssalen kan du træne individuelt, intensivt og koncentreret på vores forskellige træningsmaskiner, vægte osv., og du kan få vejledning med hensyn til din træning. Du kan deltage i holdtræning, hvor fællesskabet og samarbejdet spiller en stor rolle. Du har altså både mulighed for at fokusere på enkeltmandsarbejde og teamwork. Mulighederne er utallige, og vi finder sammen den form, som passer bedst til dig. Hvis vejret inviterer til det, griber vi muligheden og træner udendørs i de dejlige omgivelser i vores have.

I træningssalen arbejder fysioterapeuterne, ergoterapeuterne og de psykomotoriske terapeuter tæt sammen for at kunne yde dig den bedste vejledning og rehabilitering. De tager hensyn til dine fysiske, psykiske og sociale forhold. De møder dig, hvor du er, og giver sig tid til at forstå dine behov og mulige udfordringer. Herudfra planlægger de en træning ud fra nærmeste realistiske udviklingsmål, som varierer fra person til person.