fbpx

Huset

Historien om byggeriet

Dronning Anne-Marie Centret stod færdigt i 1978. Senere har centret gennemgået en total ombygning og istandsættelse, der har bragt både boliger og faciliteter op til moderne standard, samtidig med at stedets grundlæggende arkitektoniske kvaliteter er respekteret og bibeholdt. Huset stod klar til genindvielse i 2010.

Husets opbygning

Centret er i to etager med kælder og består af en fælles bygning og to boligfløje, som kaldes for henholdsvis Nord og Syd. Fællesbygningen indeholder hovedindgang, hall og kontorer. Hertil kommer en stor spisesal, et storkøkken, servicearealer for medarbejdere, en stor aktivitetsal og et højloftet, lyst træningscenter med blandt andet sanse- og massagerum, samt genoptræningsfaciliteter.

Boligfløjene Nord og Syd har, med renoveringen, fået omdannet de tidligere boliger med kun ét rum til 70 tidssvarende to-rums-boliger på mellem 65 og 85 kvadratmeter. Seks af dem er større boliger, som er velegnet som parboliger. De to fløje indeholder henholdsvis 34 og 36 boliger fordelt på to plan, fælles opholdsstue, eget køkken og mindre servicearealer til medarbejderne.

Udendørsarealerne

Huset spiller sammen med omgivelserne, så alt fremstår åbent og venligt. Facaden er beklædt med sortmalet træ. Hver bolig på første sal har altan, mens boligerne i stuen har flisebelagt terrasse.

Da huset blev renoveret, ændrede håndværkerne udearealerne, så man snarere har oplevelsen af at være på et feriecenter end på et plejecenter. Dronning Anne-Marie Centret ligger i hjertet af et boligområde, og overgangen til de øvrige boliger er umærkelig. Desuden danner fløjenes placering og indskæringer afvekslende uderum, som omlægningen til fulde har udnyttet til at skabe nogle hyggelige og afslappede havelignende forløb med havestier, fælles terrasser, gyngebænke og almindelige bænke, større blomsterbede samt et stort, fælles drivhus.

Plantegninger

Vi har 70 to-rums-boliger på mellem 65 og 85 kvadratmeter. Boligerne er indrettet på seks forskellige måder. Se alle plantegninger her (den sidst viste tegning er egnet til parbolig):