fbpx

Om os

Arresødal Slot er indrettet til et bo- og behandlingssted, hvor psykisk sårbare mennesker får professionel behandling og hjælp til at komme sig. De vil få støtte til at få et godt liv og komme i gang med uddannelse, arbejde og egen bolig.

Arresødal Slot tilbyder rammer, som giver beboerne mulighed for at være aktive i eget liv. Den enkelte bliver hjulpet på vej til at få en struktureret hverdag ud fra den pågældendes ønsker og behov.

Målgruppen er voksne mellem 18 og 45 år uden misbrug og med forskellige psykiatriske problemstillinger. Det kan for eksempel være angst, OCD, skizofreni, personlighedsforstyrrelse eller lettere udviklingsforstyrrelse.

Pladserne sælges til kommuner over hele landet efter Servicelovens §107. Det betyder, at beboerne typisk vender tilbage til deres hjemkommune efter et ophold på slottet.

På baggrund af mange års erfaring med behandling af mennesker med psykiatriske problemstillinger skaber OK-Fonden en kultur, som tilpasser sig samfundets udvikling og de behov, som kommunerne og ikke mindst brugerne har.

På Arresødal Slot tilbyder vi en række muligheder for behandling og arbejde i hverdagen. Det kan være Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU), værkstedsaktiviteter, behandlingsgrupper, bo-træning/praktisk funktionsevne i hverdagen (ADL) og motion. Indsatserne måles og dokumenteres efterfølgende.

OK-Fondens indtog på Arresødal Slot betyder omkring 20 helt nye arbejdspladser i Halsnæs Kommune. Der er samlet et tværfagligt hold med både sygeplejefaglige, pædagogiske og ergoterapeutiske kompetencer.

OK-Fonden vil desuden være interesseret i at skabe beskæftigelse i en socialøkonomisk virksomhed på Arresødal Slot. For eksempel vil vi gerne leje lokaler ud på slottet til dagsmøder, foredrag, undervisning og kurser eller andet.

OK-Fondens psykiatriske bosteder er kendt for aktivt at samarbejde konstruktivt med det omgivende samfund. Vi glæder os over at benytte os af lokale fagfolk, og nyder at kunne tilbyde praktikpladser. OK-Fondens medarbejdere køber fornødenheder ind lokalt, bruger den lokale mekaniker osv.

Hovedbygningen og de to fløje har gennemgået en mindre ombygning. Der er indrettet 18 boliger med tilhørende fællesfaciliteter. Bag Arresødal Slot ligger Arresødal Hospice.

Køkkenet har fået udvidet kapaciteten, og OK-Fonden har overtaget produktionen af mad til både Arresødal Slot og Arresødal Hospice.

Det smukke 230 år gamle Arresødal Slot ligger i bøgeskoven ved Danmarks største sø, Arresø. Der er under en kilometer til Frederiksværk centrum.

 

Ledelse:

Lone Lundsgaard er chef for enheden.

Formand for forretningsudvalget: Michael Brostrøm.

Næstformand for forretningsudvalget: Eva Lunding Olsen.

Medlem af forretningsudvalget: Ulrik Ahrendt-Jensen.

Lone Lundsgaard deltager i udvalget.