fbpx

Om os

Jelling Have har siden 1976 arbejdet med mennesker med forskellige livs udfordringer. Vi har opbygget en kultur, som tilpasser sig beboernes behov og ønsker, og som samtidig tilpasser sig samfundets udvikling.

To af Jelling Haves afdelinger ligger midt i den historiske by Jelling med gåafstand til gode indkøbsmuligheder samt offentlig transport i form af både bus og togforbindelser.

Vores afdeling Jellinggård ligger i gå afstand fra Jelling Have lige uden for byen og afdeling Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem Jelling og Givskud i forbindelse med vores socialøkonomiske virksomhed Harresø Kro & Motel.

Jelling Have ledes af Lisbeth Lomholt og stedet har et tæt samarbejde med OK-Fondens øvrige socialpsykiatriske tilbud.

På Jelling Have samarbejder vi om:

 • At indsatsen tager afsæt i din handleplan.
 • At planen for indsatsen udarbejdes i samarbejde med dig, kommunen og det socialpsykiatriske tilbud. Kommunen er en central samarbejdspartner i hele dit forløb.
 • At der sker en systematisk ressource- og problemafdækning med henblik på at optimere og kvalificere indsatsen for dig.
 • At du får en rehabiliterende og/eller kompenserende indsats afhængig af dit dokumenterede behov.
 • At du arbejder målrettet mod at kunne flytte til et mindre indgribende tilbud.
 • At der er sammenhæng mellem pris og kvalitet samt gennemsigtighed i tilbuddet.

Som en del af behandlingen tilbydes du en lang række muligheder for aktivitet og arbejde i hverdagen med blandt andet intern beskæftigelse, værksteds aktiviteter, behandlingsgrupper, motion, bo-træning, undervisning og uddannelse.

Mindst én gang årligt afholder vi statusmøde sammen med din sagsbehandler.

 

Medarbejdere

På Jelling Have har vi ansat medarbejdere med mange forskellige fagligheder og vi er stolte af vores kvalificerede medarbejdere.

De fleste medarbejdere er fast tilknyttet på de enkelte afdelinger.

Alle medarbejdere indgår i et tæt tværfagligt samarbejde hvor vi hjælper hinanden, da alle har et fælles mål: At gøre Jelling Have til et godt sted at bo og arbejde. Vi arbejder for, at der er et godt sammenhold på tværs af afdelingerne og et godt arbejdsmiljø.

Den enkelte medarbejders indflydelse på egen arbejdsplads sikres gennem bl.a. kontinuerlig kompetenceudvikling og faglig sparring.

 

Uddannelse, supervision og terapi

På OK-Fonden Jelling Have samarbejder vi med OK-Fondens øvrige socialpsykiatriske institutioner om egen uddannelsesafdeling, der udbyder organisationskonsultation, kurser, uddannelse, supervision og terapi.

Her tilrettelægger og gennemfører vi:

 • Systemisk basisuddannelse for medarbejdere indenfor socialpsykiatrien
 • Undervisning i NAU – NeuroAffektiv Udviklingsforståelse
 • Personaletræning og udvikling
 • Organisationskonsultation med temaer efter eget valg fx. trivsel og arbejdsglæde
 • Supervision til ledere og medarbejdere
 • Gruppesupervision
 • Individuel terapi
 • Undervisning og supervision indenfor misbrug og dobbeltdiagnoser
 • Undervisning i mindfulnessbaseret stressreduktion
 • Uddannelse i NADA øreakupunktur
 • Uddannelse i TFT – tankefeltsterapi

Mad og Køkken

På Jelling Have har vi vores eget storkøkken, hvor al maden tilberedes. Der laves madplan hver uge, som indeholder sund, nærende og varieret kost og gerne med ønsker fra beboerne. Så vidt det er muligt laves al maden fra bunden af.
Udover den daglige madlavning til beboere og personale, leverer køkkenet ligeledes forplejning til møder og kurser, der foregår i huset.

Der er mulighed for intern beskæftigelse i køkkenet hvor beboerne indgår i det daglige arbejde med blandt andet madlavning, opfyldning, renskrivning af madplaner og afhentning af småting i den lokale Super Brugsen.

Hver bo-enhed eget har køkken og spisestue. Der laves mad og bages ugentligt i bo-enhederne efter aftale med køkkenet, som sørger for indkøb af råvarer. Alle måltider kan indtages sammen med personale i spisestuerne, for dem der ønsker det, men det er også muligt at spise i egen bolig.

Det kreative værksted

I det kreative værkstedet står vores dygtige medarbejder for at samarbejde med de beboere, som bliver visiteret til at arbejde kreativt.

Når man arbejder i Det Kreative Værksted, arbejder man med noget som giver glæde og som udstråler glæde i resten af huset. De billeder og malerier, som fremstilles bliver hængt op rundt omkring i huset, som en værdsættelse af de ting, der bliver lavet.

 

Der er mange gode grunde til at arbejde i Det kreative værksted og der er flere formål med at have et kreativt værksted, blandt andet:

 • at arbejde med farver og billeder giver en fordybelse, som kan være med til at tømme hovedet for negative tanker
 • atmosfæren og sammenholdet på et værksted er med til at give et stærkere sammenhold og personlighed
 • at arbejde med “det fælles jeg” gør, at man bliver inddraget i de forskellige projekter og får ejerskab af det. Man bliver en del af produktet, hvilket giver stolthed
 • at arbejde med ting, som man ikke tror, man kan, men bliver udviklet på
 • man arbejder i procesdele på de enkelte ting, man går i gang med. Vi laver små mål, som kan blive til noget stort
 • det giver en ro og og er med til at skabe atmosfære
 • “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!” Det kan føre til mirakler…

Når man er visitereret til værkstedet, har man en forpligtelse til at melde til og fra, da andre kan være afhængige af at komme videre i det samme projekt.

 

Fitness, Wellness, Sanse Rum og Musikterapi

På Jelling Have er der i hverdagene mulighed for at deltage i svømning, fælles sport i Gormshallen og motor cross på Hansted Kloster. Vores fysioterapeut og miljøterapeutiske personale deltager gerne i gå, løbe – og cykelture og træning i vores eget fitness rum eller på vores udendørs fitness maskiner, når vejret tillader det.

En gang om ugen er der mulighed for wellness behandlinger ved uddannet kosmetolog samt klangmassage og musikundervisning ved musikterapeut.

I vores Sanse Rum kan man nyde varmen i den infrarøde kabine, slappe af massagestolen eller SPA badet.

 

              

              

              

Tilsyn

Jelling Have hører under Socialtilsyn Hovedstaden. Det er muligt at se den seneste tilsynsrapport her på Tilbudsportalen.