fbpx

Om os

Jelling Have har siden 1976 arbejdet med mennesker med forskellige udfordringer i tilværelsen. Vi har bygget en kultur, som tilpasser sig beboernes behov og ønsker, og som samtidig tilpasser sig samfundets udvikling.

To af Jelling Haves afdelinger ligger midt i den historiske by Jelling i gåafstand til gode indkøbssteder og offentlig transport. Både bus og tog.

Vores afdeling Jellinggård ligger i gåafstand fra Jelling Have lige uden for byen. Afdeling Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem Jelling og Givskud i forbindelse med vores socialøkonomiske virksomhed, Harresø Kro & Motel.

Jelling Have ledes af Lena Bendixen, og stedet har et tæt samarbejde med OK-Fondens øvrige socialpsykiatriske tilbud.

På Jelling Have samarbejder vi om:

 • at indsatsen tager afsæt i din handleplan.
 • at planen for indsatsen udarbejdes i samarbejde med dig, kommunen og det socialpsykiatriske tilbud. Kommunen er en central samarbejdspartner i hele dit forløb.
 • at der sker en systematisk ressource- og problemafdækning med henblik på at optimere og kvalificere indsatsen for dig.
 • at du får en rehabiliterende og/eller kompenserende indsats afhængig af dit dokumenterede behov.
 • at du arbejder målrettet mod at kunne flytte til et mindre indgribende tilbud.
 • at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet samt gennemsigtighed i tilbuddet.

Vores mission er:

 • at skabe et bo- og behandlingssted, hvor vi inddrager hver enkel beboer for at opnå trivsel, tryghed og udvikling.
 • at beboerne tilbydes en hverdag, der er struktureret og forudsigelig, og hvor der er noget at stå op til. Der tilbydes behandling, uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, socialt samvær og fritidsaktiviteter.
 • at finde muligheder, hvor andre har givet op. Hos os er der højt til loftet, fordi vi har erfaret, at viljen til at lytte og friheden til at se tingene fra forskellige vinkler giver de bedste resultater. Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet og vi respekterer den enkeltes egne værdier. Vi er ordholdende og alle kan regne med, at det, vi siger, er det, vi gør.

Som en del af behandlingen tilbydes du en lang række muligheder for aktivitet og arbejde i hverdagen. Der kan være tale om blandt andet intern beskæftigelse, værkstedsaktiviteter, behandlingsgrupper, motion, bo-træning, undervisning og uddannelse.

Mindst én gang hvert år holder vi statusmøde sammen med din sagsbehandler.

Medarbejderne

På Jelling Have har vi ansat medarbejdere med mange forskellige fagligheder, og vi er stolte af vores kvalificerede personalegruppe. Vi møder borgerne med varme, smil og i øjenhøjde og bruger vores faglighed og brede tværfaglige ekspertise til at finde den rigtige løsning for hver enkelt borger. Vi bringer ligeledes medarbejdernes personlige interesser og kompetencer ind i arbejdslivet, hvilket styrker bredden af vores behandlingstilbud og giver arbejdsglæde blandt vores medarbejdere.

De fleste medarbejdere er fast tilknyttet til de enkelte afdelinger. Alle medarbejdere indgår i et tæt tværfagligt samarbejde, hvor vi hjælper hinanden, fordi alle har et fælles mål: At gøre Jelling Have til et godt sted at bo og arbejde. Vi arbejder for, at der er et givende sammenhold og et godt arbejdsmiljø på tværs af afdelingerne. Den enkelte medarbejders indflydelse på egen arbejdsplads sikres gennem blandt andet løbende kompetenceudvikling og faglig sparring.

Sygefravær på Jelling Have:

2022: 3,24% (pr. 10.03.)

2021: 6,18%

2020: 5,90%

2019: 3,91 %

2018: 3,09 %

Uddannelse, supervision og terapi

På OK-Fonden Jelling Have samarbejder vi med OK-Fondens øvrige socialpsykiatriske institutioner om egen uddannelsesafdeling, der udbyder organisationskonsultation, kurser, uddannelse, supervision og terapi.

Her tilrettelægger og gennemfører vi:

 • systemisk basisuddannelse for medarbejdere indenfor socialpsykiatrien.
 • undervisning i NAU – NeuroAffektiv Udviklingsforståelse.
 • personaletræning og udvikling.
 • organisationskonsultation med temaer efter eget valg. For eksempel trivsel og arbejdsglæde.
 • supervision til ledere og medarbejdere.
 • gruppesupervision.
 • individuel terapi.
 • undervisning og supervision indenfor misbrug og dobbeltdiagnoser.
 • undervisning i mindfulness-baseret stressreduktion.
 • uddannelse i NADA øreakupunktur.
 • uddannelse i TFT – tankefeltsterapi.

Hjemmelavet mad fra eget køkken

Kontakt medarbejdere 

i køkkenet på

telefonnummer 21 29 53 68

Hvad vil du have at spise?

På Jelling Have har vi vores eget storkøkken, hvor al maden tilberedes. Hver uge laves madplan, som indeholder sund, nærende og varieret kost og gerne med opfyldte ønsker fra beboerne. Så vidt det er muligt laves al maden fra bunden af.
Udover den daglige madlavning til beboere og personale leverer køkkenet ligeledes forplejning til møder og kurser, der foregår i huset.

Der er mulighed for intern beskæftigelse i køkkenet. Beboerne kan indgå i det daglige arbejde med blandt andet madlavning, opfyldning, renskrivning af madplaner og afhentning af varer i den lokale Super Brugsen.

Hver bo-enhed har eget køkken og egen spisestue. Der laves mad og bages ugentligt i bo-enhederne efter aftale med køkkenet, som sørger for indkøb af råvarer. Beboerne kan spise alle måltider sammen med personalet i spisestuerne. Det er også muligt at spise i sin egen bolig.

Det Kreative Værksted

I Det Kreative Værksted står vores dygtige medarbejder for at samarbejde med de beboere, som er visiteret til at arbejde kreativt.

Når beboere arbejder i Det Kreative Værksted, arbejder de med noget, som giver glæde i resten af huset. De billeder og malerier, som beboere fremstiller, bliver hængt op rundt om i huset.

Der er mange gode grunde til at arbejde i Det Kreative Værksted:

 • at arbejde med farver og billeder giver en fordybelse, som kan være med til at tømme hovedet for negative tanker.
 • atmosfæren og sammenholdet på et værksted er med til at give et stærkere sammenhold og en styrket personlighed.
 • at arbejde med det fælles jeg gør, at beboere bliver inddraget i forskellige projekter og føler ejerskab til dem. Man bliver en del af produktet. Det giver stolthed.
 • at arbejde med ting, som man ikke tror, man kan, men bliver udviklet på
 • man arbejder i procesdele på de enkelte ting, man går i gang med. Vi laver små mål, som kan blive til noget stort
 • det giver en ro og og er med til at skabe atmosfære.
 • Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt… Den tilgang kan kaste mirakler af sig.

Når beboere er visitereret til værkstedet, skal de huske at melde fra, når de er forhindret. Andre i projektet kan være afhængige af dem.

Motorcross, massagestol og musikterapi

På Jelling Have er der mulighed for at være med til svømning, fælles sport i Gormshallen og motorcross på Hansted Kloster. Vores fysioterapeut og miljøterapeutiske  medarbejder deltager gerne i gå-, løbe – og cykelture, i træning i vores eget fitness-rum eller på vores udendørs fitness-maskiner.

En gang om ugen er der mulighed for wellness-behandlinger. Vi har uddannet kosmetolog, og her er klangmassage og musikundervisning med vejledning af musikterapeut.

I vores sanse-rum kan man nyde varmen i den infrarøde kabine og slappe af i massagestolen eller SPA-badet.

Tilsyn

Jelling Have hører under Socialtilsyn Hovedstaden. Det er muligt at se den seneste tilsynsrapport her på Tilbudsportalen.

Ledelse:

Lena Bendixen er chef for enheden.

Lena Bugge er souschef for enheden.

Formand for forretningsudvalget: Paul Erik Weidemann.

Næstformand for forretningsudvalget: Mikkel Schlüter Friis.

Medlem af forretningsudvalget: Ellen Smidt.

Medlem af forretningsudvalget: Jens Morten Larsen.

Ulrik Ahrendt-Jensen deltager i udvalget.

Lone Lundsgaard deltager i udvalget.

Lena Bendixen deltager i udvalget.