fbpx

Afdelinger

Jelling Have består af fire bo-enheder fordelt på tre lokationer:

  • Jelling Have danner rammen om de to afdelinger Bo-enhed 1 (Bo1) og Bo-enhed 2 (Bo2) og henvender sig til voksne mellem 18 og 65 år med dobbeltdiagnoser, psykisk sårbarhed og psykiatriske udfordringer.
  • Jellinggård henvender sig til unge mellem 18 og 35 år med psykisk sårbarhed og psykiatriske udfordringer.
  • Kollegiet henvender sig til unge mellem 18 og 35 år med psykisk sårbarhed og psykiatriske udfordringer.

Historien om Jelling Have

Jelling Haves hovedbygning blev bygget på privat initiativ i 1924 som et hjem for enligstillede mænd. Senere blev bygningen kommunalt plejehjem indtil 1974.

I 1976 overtog OK-Fonden hovedbygningen på Bethaniavej 5. Bygningerne blev renoveret, og der blev indrettet psykiatrisk plejehjem.

Med en løbende renovering og nye tilbygninger i både 2001 og 2011 rummer Jelling Have i dag 34 døgnpladser fordelt på 22 to-værelse lejligheder og 9 et-værelse lejligheder samt to selvstændige huse. De huse støder op til Jelling Haves grund med i alt tre lejligheder. Boligerne varierer fra 20 til 37 m². Alle har eget badeværelse, internet og tv-grundpakke. Nogle lejligheder har desuden tekøkken/ køkken og vaskesøjle på badeværelset.

Bo-enhed 1 (Bo1) og Bo-enhed 2 (Bo2)

er miljøterapeutisk bo- og behandlingstilbud med døgnbehandling for voksne mellem 18 og 65 år med dobbeltdiagnoser, psykisk sårbarhed og psykiatriske udfordringer.

Bo1 og Bo2 er ligeledes bo-enheder, hvor mennesker med rusmiddelsproblematikker kan bo. Her skal beboerne være villige til at arbejde med sig selv ud fra mål/delmål i handleplanen.

Hver bo-enhed har eget mindre køkken, hvor medarbejdere sammen med beboere anretter morgenmad og frokost. Aftensmaden laves i Jelling Haves storkøkken, og gøres færdig om aftenen i enhederne af medarbejdere og beboere. Det tilstræbes, at beboerne har forskellige arbejdsopgaver, der har med husets helhed at gøre. Beboerne har mulighed for at deltage i både madlavning og bagegruppe, borddækning, afrydning, opvask og lignende efter den enkeltes ønsker og mål for fremtiden. Det drejer sig ikke om arbejdets omfang, men i højere grad om, at alle har behov for anerkendelse og for at mærke, at der er brug for én. Der skal være noget at stå op til.

Til hver bo-enhed er der desuden tilknyttet spisestue og dagligstue med tv. Dagligstuerne danner rammen om mange hyggelige fælles stunder.

Jelling Have et fælles vaskerum for beboerne. Udendørs er der mange skønne hyggekroge og en stor dejlig have med trampolin, udendørs fitness-maskiner, bålhytte, et stort drivhus og højbede, hvor beboerne kan holde urtehave.

Ophold i Bo1 og Bo2 kan være af kortere eller længere varighed. Beboere vælger Bo1 og Bo2, hvis de ønsker udvikling, og er indstillet på at arbejde målrettet med sig selv med et mere selvstændigt liv med bedre livskvalitet for øje. Opbygning af relationer er en grundlæggende del af behandlingsarbejdet i Bo1 og Bo2. Vi tilstræber at støtte beboernes udvikling, så der skabes grobund for, at de hver især kan tage vare på eget liv. Samtidig støtter vi beboerne i at forfølge deres livsdrømme. Der arbejdes både med behandling af den psykiatriske problemstilling og med tilegnelse af kompetencer med øje for det at kunne klare en selvstændig tilværelse. Vi har særligt fokus på arbejde og uddannelse.

Støtte til at forfølge drømmen

Hver beboer får tildelt et kontaktteam. I samarbejde med beboeren udarbejder teamet et ugeskema, der svarer til den enkeltes behov, og i øvrigt støtter det beboeren på de områder, hvor han eller hun har behov for hjælp.

Det forventes at beboerne er aktive og deltagende i deres egen behandling. De skal arbejde målrettet med at få indhold i hverdagen i form af uddannelse/skolegang, arbejde eller aktiviteter.

Beboerne tilbydes individuelle kontaktperson-samtaler og beboere med rusmiddelsproblematikker tilbydes derudover samtaler om rusmidler. Udgangspunktet er en anerkendende og ikke-dømmende tilgang.


  Teamkoordinator Bo1:

Mette – 61 61 78 06

Teamkoordinator Bo2:

Kamal – 40 33 28 15

Der er fokus på, at beboerne får en fast forudsigelig daglig struktur, som indeholder måltider, arbejdsliv, behandlingsgrupper som f.eks. stemmehøregruppe og aktiviteter i tidsrummet klokken 8.00 til klokken 16.00. 

Det skal for den enkelte, minde om en almindelig hverdag med tid til mere fritidsbetonede aktiviteter resten af dagen og aftenen. Vi ser gerne, at alle der har mulighed for det, er samlet til måltiderne morgen, middag og aften.

Jellinggård

Er et mindre, særligt tilpasset bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år, der har forskellige psykiske, sociale og/ eller psykiatriske problemstillinger, uden rusmiddelsudfordringer. Vi holder af at fremstå mindre institutionspræget med en afslappet og hyggelig atmosfære.

Jellinggård ligger naturskønt lige udenfor Jelling by i gåafstand fra Jelling Have. Den tidligere landejendom i tre etager rummer 6 døgnpladser fordelt på 2 et-værelse lejligheder og 4 to-værelse lejligheder. Boligerne varierer fra 20 til 37 m² – alle med eget badeværelse og trådløst internet.

I stueetagen er der et stort fælleskøkken, spisestue og dagligstue, hvor livet leves sammenligneligt med et almindeligt familieliv således, at alle deltager på netop deres præmisser. I kælderen er der et fælles vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler.

I de tilhørende staldlænger er der udover stald og lade også indrettet et multirum – “Fletteriet”, der bruges til møder og større fælles arrangementer, men der er også mulighed for hyggestunder foran brændeovnen, kreativ udfoldelse og fitness.

Bag stuehuset er der en dejlig stor have med frugttræer og buske, samt højbede hvor beboerne kan holde urtehave. Alle beboere er tilknyttet kontaktteamet på Jellinggård. I samarbejde med beboeren udarbejder teamet et ugeskema, der svarer til den enkeltes behov, og i øvrigt støtter det beboeren på de områder, hvor han eller hun har behov for hjælp. Beboerne tilbydes individuelle samtaler.

Det forventes at beboerne er aktive og deltagende i deres egen behandling. De skal arbejde målrettet med at få indhold i hverdagen i form af uddannelse/skolegang, arbejde eller aktiviteter, da disse tager sigte mod at gøre de unge i stand til at kunne flytte ud og leve et godt og mere selvstændigt liv. Der er fokus på, at den enkelte beboer hjælpes til afklaring med hensyn til uddannelse og job, og vi arbejder blandt andet sammen med Vejle Jobcenter.

Teamkoordinator Jellinggård:

Kirsten – 51 83 54 18

På Jellinggård hjælper vi hinanden med praktiske gøremål. Det kan være i forbindelse med fælles morgenmad, rengøring i egen lejlighed/ fællesarealerne og fælles aftensmad.

Beboerne på Jellinggård kan benytte sig af alle aktivitetstilbuddene på Jelling Have.

Kollegiet

Er et mindre, særligt tilpasset bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år, der har forskellige psykiske, sociale og/ eller psykiatriske problemstillinger. Vi holder også af at fremstå mindre institutionspræget med en afslappet og hyggelig atmosfære.

Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem Jelling og Givskud i forbindelse med Harresø Kro & Motel. Fem af kroens tidligere værelser er omdannet til et-værelse lejligheder med eget badeværelse og trådløst internet.

I lejligheden ovenpå kroen er yderligere et værelse med badeværelse, samt fælleskøkken, spise og dagligstue, hvor livet leves sammenligneligt med et almindeligt hverdagsliv således, at alle deltager på netop deres præmisser. Der er desuden fælles vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler og trådløst internet i lejligheden.

Alle beboere er tilknyttet kontaktteamet på Kollegiet. I samarbejde med beboeren udarbejder teamet et ugeskema, der svarer til den enkeltes behov, og i øvrigt støtter det beboeren på de områder, hvor han eller hun har behov for hjælp. Beboerne tilbydes individuelle samtaler.

Det forventes at beboerne er aktive og deltagende i deres egen behandling. De skal arbejde målrettet med at få indhold i hverdagen i form af uddannelse/skolegang, arbejde eller aktiviteter, da disse tager sigte mod at gøre de unge i stand til at kunne flytte ud og leve et godt og mere selvstændigt liv. Der er fokus på, at den enkelte beboer hjælpes til afklaring med hensyn til uddannelse og job, og vi arbejder blandt andet sammen med Vejle Jobcenter.

På Kollegiet hjælper vi hinanden med praktiske gøremål. Det kan være i forbindelse med rengøring i egen lejlighed/ fællesarealerne alle måltider, der laves i samarbejde med beboerne.

 

Teamkoordinator Kollegiet:

Kirsten – 51 83 54 18

Hver anden uge er der beboermøde, hvor der blandt andet planlægges aktiviteter, som foregår uden for huset. Planlægning og indkøb af aftensmåltiderne foregår i fællesskab med den beboer, der har mad dag. Det foregår ud fra beboernes ønsker og indenfor rammerne af, hvad der er sundt og nærende.

Den gode oplevelse opstår ofte spontant, og derfor har vi højt til loftet, når det gælder at gøre noget andet lige nu og her, som giver mening og glæde for én eller flere beboere, og som kan medvirke til nye fortællinger om sig selv og livet som ung.

Beboerne på Kollegiet kan benytte sig af alle aktivitetstilbuddene på Jelling Have.