fbpx

Indflytning

Hvordan kommer jeg til at bo på Himmelev Gl. Præstegård?

Hjemmet er et friplejehjem og har ikke driftsoverenskomst med Roskilde Kommune. Roskilde Kommune har, ligesom alle andre kommuner i landet, mulighed for at henvise til pladser på hjemmet. Det betyder, at borgere i hele landet har mulighed for at søge.

For den enkelte borger betyder det, at hvis man ønsker at bo på Himmelev Gl. Præstegård, skal man selv anmode sin kommune om at blive visiteret. Du skal derfor kontakte visitationsafdelingen indenfor hjemmeplejen, som vil komme ud og tale med dig om dit ønske om at komme på plejehjem. Ud fra din helhedssituation vil de vurdere, om du kan visiteres til plejehjem. Pårørende kan også hjælpe dig med at rette henvendelse til visitationsafdelingen.

Når du er blevet visiteret, skal kommunen sende papirer og forespørgsel om at komme på Himmelev Gl. Præstegård direkte til os:

Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård
Himmelev Sognevej 124
4000 Roskilde

Mail: sikker.hgp@ok-fonden.dk

Når vi har modtaget papir fra din hjemkommune, så sender vi et brev til dig eller dine pårørende, hvor vi skriver, om du er optaget, samt hvilket nummer på ventelisten, du har.

Når du står som nr. 1. på ventelisten, modtager dine pårørende et brev om det. Herefter forventes det, at man er indstillet på at flytte ind indenfor en 2-ugers periode. Vi ved ikke, hvornår du kan flytte ind i din bolig, blot at du får tilbudt den næste, men der kan godt gå måneder. Vi ringer til dine pårørende, når der er en ledig bolig.

Hvis du er fra Roskilde, så får du besked via kommunen. Vi finder sammen med kommunen ud af, hvem der er mest akut, og her vil du ikke få at vide, hvilket nummer du har.  Vi ringer til dine pårørende, når der er en ledig bolig.

Vores erfaring er, at det er bedst, hvis familie og venner har mulighed for at flytte møbler, nips, tøj, gardiner, osv. på plads inden indflytningen, da det er rarest at flytte ind til en møbleret bolig. Hvis en ny beboer ikke har pårørende, der kan hjælpe med det praktiske, giver vi gerne en hånd med.

Før indflytning:

Inden da har de pårørende og måske den kommende beboer har været på besøg på Himmelev Gl. Præstegård og har modtaget besøg af en afdelingsleder og kommende kontaktperson i den kommende beboers hjem.

Ved første besøg gennemgår man vores indflytnings-information og velkomstfolder. Den er sendt ud i forvejen til de pårørende eller den kommende beboer, så der er tid til at forberede eventuelle spørgsmål. Ligeledes gives der vejledning i, hvad beboeren får brug for af tøj, møbler, mm. Relevante aftaler omkring hjælpemidler indgås.

Inspiration/spørgsmål til livshistorien vil også være et stort samtaleemne: Hvornår ønsker man at stå op om morgenen? Hvornår ønsker man at gå i seng? Hvilke yndlingsretter har man, og hvad bryder man sig ikke om? Det er de små daglige detaljer, som er så vigtige at få nedskrevet i pleje-handleplanen, så vi alle lærer vores nye beboer hurtigt at kende. Her bliver de pårørende og beboeren også præsenteret for vores dialog-bog.

“Det har været det bedste, der er sket for mig, at jeg er flyttet på Himmelev Gl. Præstegård.”

Kontakt os

Du er naturligvis mere velkommen til at kontakte os, om hvordan man kommer til at bo på Himmelev Gl. Præstegård

Plejehjemmet Himmelev gl Præstegård
Himmelev Sognevej 124
4000 Roskilde
Tlf 46 30 23 33

Administration

Ledelse

Lillian Sørensen
Afdelingsleder Oliven- og Kirsebærstræde
Rikke Søder
Afdelingsleder Lotus- og Violstræde

Oasen