fbpx

Mød Alexander A.

Jeg er 29 år, og jeg flyttede ind på Arresødal Slot den 15. marts 2020. 

Jeg har diagnosen paranoid skizofreni. Det kom, da jeg var 26-27 år, formentlig udløst af alle de stoffer, jeg tidligere har taget. 

Formålet med mit ophold her er at få større kendskab til min sygdom og lære at håndtere den og at arbejde på at komme til at bo for mig selv. Det har jeg haft meget svært ved førhen. 

Da jeg flyttede ind, fik jeg det ret hurtigt bedre, fordi her er så trygge rammer, og man bliver så godt forstået af personalet. 

Jeg går i noget behandling i et 2-årgt forløb, der hedder OPUS, og gennem medicinsk behandling hos dem, har jeg fået den ro, som jeg tidligere søgte gennem stofferne. Det betyder rigtig meget for mig at være i det forløb. Forståelsen af sygdommen og de redskaber, man kan få, det er helt klart noget, jeg er glad for. 

En af de ting, jeg arbejder mest med, i forhold til før jeg kom her, det er at være social blandt de andre. Jeg har altid været meget indelukket og havde det svært i selskab med andre mennesker. Jeg synes, det går fint. Vi beboere kan godt sammen. Og så har man jo sin egen bolig, hvor man kan gå ind og lukke døren, når man vil. 

I forhold til fremtiden forestiller jeg mig, at jeg bor for mig selv på et eller andet tidspunkt, og så håber jeg, at det kan lade sig gøre, efter jeg er flyttet, at jeg stadig kan komme her og arbejde hos pedellen. 

Til folk, der overvejer, om de skal vælge Arresødal, vil jeg sige: Det, synes jeg helt klart, de skal gøre! Det er et rigtig, rigtig godt sted. Arresødal er ikke bare et opbevaringssted. Det er et sted, hvor man får hjælp til og lærer at komme videre. Der bliver stillet krav til en, og det synes jeg også, der skal. Og de tror på dig.