Margretecentret – et plejecenter beliggende i skønne Maribo på Lolland.

Margretecentret er drevet af OK-Fonden, som har en vision om at “LIvet skal leves – hele livet.”

Hos Margretecentret er der hjertevarme, nærvær og plads til alle. Vi gør således en stor indsats for at alle skal føle sig velkomne hos os. Vi befinder os i dejlige omgivelser med skønne haver og dyr; vi har egen hønsegård med høns og en hane, en huskat samt en besøgshund der kigger forbi og skaber livsglæde i hverdagen. Vi har egen bus, som vi bruger til forskellige ture, planlagte som spotane.

Vi har 56 boliger, indrettet på forskellige vis og opdelt i tre afdelinger; Rosenlunden, Lupinlunden og Kongelunden.

Hos Margretecentret har vi tilkøb, hvilket betyder at man som beboer f.eks. kan købe sig til ekstra praktisk hjælp og ledsagelse ud af huset, hvis man finder behov for dette.

Medarbejdere

Vores personales engagement og omsorg er drivkraften i det daglige arbejde. Vi ønsker at vores medarbejdere har høj faglighed, men det vigtigste er at de har hjertet med, så det afspejler omsorgen til vores beboere. Alle skal føle sig velkomne.

Vi arbejder med et kontaktpersonsystem, selvom vi har et fælles ansvar for beboerne på Margretecenteret. Vi er opdelt i 3 afdelinger; Rosenlunden, Lupinlunden og Kongelunden.

Vi holder løbende kursus- og udviklingsforløb (KUP)

Vi arbejder med tilkøbsydelser, som betyder at beboerne kan købe sig til ekstra praktisk hjælp, eksempelvis ledsagelse til familiefester, indkøb m.m.

Vi spiser sammen med beboerne.

Ledige stillinger i OK-Fonden.

Bestyrelse

Plejehjemmet ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer.

Medlemmer af bestyrelsen er:

• Paul-Erik Weidemann, Adm. direktør i OK-Fonden
  • Eva Lunding Olsen, Direktør i OK-Fonden
  • Michael Brostrøm, Bestyrelsesformand i OK-Fonden
  • Tom Larsen (V), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune
  • Jeannette Kirkhammer, Centerchef på Margretecenteret

Vores måltider

Måltiderne er en hyggelig stund som vi værner om på Margretecentret. Til måltiderne samles personale og beboere og spiser sammen. De synes vi er med til at styrke de sociale relationer. Fjernsyn og radio bliver slukket under vores måltider, så vi kan komme hinanden ved.

De forskellige måltider

Vi får leveret mad fra Fælleskøkkenet:

• Morgenmad: Brød, mælkeprodukter, øllebrød, havregrød m.m.
  • Frokost: Smørrebrød og lune retter, som serveres på fad
  • Kaffe, kage og frugt efter ønske og behov serveres i løbet af dagen
  • Aftensmad: Der serveres en varm ret
  • Natmad: Ostemad eller efter behov

Tilsyn

Margretecentrets bestyrelse er sammensat af:

• Paul-Erik Weidemann, Adm. direktør i OK-Fonden
  • Eva Lunding Olsen, Direktør i OK-Fonden
  • Michael Brostrøm, Bestyrelsesformand i OK-Fonden
  • Tom Larsen (V), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune
  • Jeannette Kirkhammer, chef på Margretecenteret

Livets afslutning

OK-Fondens vision er, at Livet skal leves – hele livet.

Vi ved, at også livets afslutning er mindst lige så vigtigt at få tilrettelagt og taget hånd om. Præcis på den måde det enkelte menneske eller familien ønsker det.

Derfor er livets afslutning en lige så væsentlig del af OK-Fondens værdigrundlag som visionen om, at livet skal leves – hele livet.

Vi vil meget gerne i dialog med hver enkelt beboer og familien om tilrettelæggelsen af den sidste tid.

Vi har gennem den seneste tid styrket vores medarbejderes faglighed og fokus på dette område betydeligt, for at sikre størst mulig tryghed helt frem til livets afslutning – og for familien også tiden derefter.

Vi ved, at dette emne kan være svært at tale om, og respekterer derfor, at “tiden skal være moden til det” og at det skal foregå “under de rigtige rammer”.

Giv derfor gerne udtryk for, hvordan vi skal tilrettelægge denne dialog sammen med jer.