fbpx

Om os

Livet skal leves – hele livet

Her er et godt hverdagsliv meningsfulde aktiviteter, som bidrager til livskvalitet for den enkelte.

Vi har fokus på at skabe en stemning af hjemlighed med nærvær og grin. Vi værdsætter hinanden og det er vigtigt for os, at vi taler pænt med og om hinanden. På den måde er vi alle med til at sikre, at Lystoftebakken et trygt sted for alle.

Vi holder fast i traditionerne, såsom påskefrokost, høstfest og julefrokost. Vi holder mange fester og fejrer, hvad der kan fejres.

Vi byder alle velkommen 

Vi ønsker, at alle, der kommer til Lystoftebakken, oplever et åbent og imødekommende hus, hvor der er højt til loftet. Vi håber, at udefrakommende straks kan fornemme en atmosfære præget af interesse, nysgerrighed og lyst til at samarbejde.

Vores kerneopgave bygger på et værdigrundlag, hvor alle, der kommer i huset føler sig velkomne. Det handler om tilgængelige medarbejdere og en ledelse, der ønsker at være i dialog. Det handler om rummelighed, at der er mange forskellige perspektiver på livet. Vi respekterer selvbestemmelsesretten. Vi kan, som medarbejdere, rådgive, vejlede og støtte beboeren i hverdagen, men ikke tage beslutninger på en beboers vegne.

På Lystoftebakken arbejder vi ud fra devisen, at et smil er den korteste vej mellem to mennesker.

Vi mener, at det enkelte menneske, der giver udtryk for egne ønsker og behov, skal mødes med tillid og anerkendelse.

Vi vil, på Lystoftebakken, gerne være et bevidst tilvalg for nye beboere.

Vi er et hus med høj faglighed

  • Vi har blik for at sætte alle fagligheder og kompetencer i spil
  • Vi er optagede af læring. Vi hjælper hinanden og lærer af hinanden
  • Vores tilgang bygger på nærvær og omsorg. Det skaber tryghed.
  • Sygeplejefagligheden sikrer pleje, lindring og støtte også i livets sidste fase.

Ledelse og værdier

På Lystoftebakken er der ikke langt fra ide til handling. Vores ledelse er nærværende. Det betyder helt konkret, at der er en leder til stede i alle vagtlag – alle ugens 7 dage. En af lederne møder tidligt ind, så nattevagterne også har muligheden for dialog med ledelsen på deres vagt. Vi lægger vægt på ordenlighed, respekt og høj faglighed – og OK-Fondens værdier er en rettesnor for os i det daglige. Vi støtter op om den enkeltes mulighed for at leve livet – hele livet.

Medarbejdere

Lystoftebakken beskæftiger cirka 75 fastansatte medarbejdere. Størstedelen i plejen. I plejen er der ansat sundheds- og sygeplejefaglige medarbejdere, terapeuter og aktivitetsmedarbejdere. Lystoftebakkens tre afdelinger har alle sygeplejersker.

Om aftenen er der en ansvarshavende SSA, som samarbejder med kommunens aftensygeplejerske team.

På Lystoftebakken uddanner vi også social- og sundhedshjælper-/-assistentelever og sygeplejestuderende.

Vi hjælper også langtidssygemeldte borgere videre ved at tilbyde mulighed for, at de kan komme her i virksomhedspraktik.

Vi har en administrativ medarbejder, som I blandt møder i forbindelse med indflytning. Vi har også et vaskeri, hvor beboernes private tøj bliver vasket (uld og silke er undtaget) , og der er tre tekniske servicemedarbejdere, som sørger for vedligeholdelse af hus og pasning af de grønne områder.

Ledelse

Lizette Breil og Katrine Sass Gassama er konstituerede chefer for Lystoftebakken.

Formand for bestyrelsen: Paul Erik Weidemann

Næstformand for bestyrelsen: Mikkel Schlüter Friis

Bestyrelsesmedlem: Ulrik Ahrendt-Jensen

Deltager: Mikkel Damgaards

Enhedens chef deltager også i bestyrelsesmøder.

Mad fra bunden

På Lystoftebakken har vi fokus på maden og måltidet.
Vi tager højde for hver enkelt beboers behov, det gør vi ved at være i tæt dialog med beboeren, medarbejdere og pårørende. Maden bliver hver dag tilberedt på stedet. Langt de fleste beboere indtager måltidet i spisestuen sammen med en del af personalet. Vi bestræber os på, at gøre måltidet så hyggeligt og hjemmevant som muligt og nyder samværet med beboerne.

Se kontrolrapporten her

Kvalitet 

Det er Den kommunale Madservice, som tilbereder lækker og indbydende mad til beboerne på Lystoftebakken. Der er ansat kokke, bagere og slagter. Det giver et godt tværfagligt samarbejde. Kokke og bagere har forstand på at få maden til at smage godt, tage sig godt ud og undgå madspild.

Friske råvarer

Køkkenet serverer hjemmelavet mad, hvor der er fokus på smag, sæsonaktuelle varer, konsistens og farvesammensætning. Derfor laves maden med udgangspunkt i årstidens råvarer. Maden produceres altid så tæt på serveringstidspunktet som muligt.

Hjemmelavet

Køkkenet laver blandt andet hjemmelavet marmelade og bager franskbrød og boller, fonder til saucer og supper, kager og desserter, pålægssalater, pålæg som roastbeef, sprængt oksebryst og hamburgerryg og tilbehør som agurkesalat, rødbeder og rødkål.

Menu

Der laves en menuplan for én uge ad gangen, så der altid er mulighed for at få sæsonens gode råvarer. Dette giver også mulighed for, at der er kortere fra beboernes ønsker til den mad, der serveres. I menuplanen tages der højde for variation og beboernes præferencer. Du kan finde den aktuelle ugemenu på afdelingen på opslagstavlerne og info-skærmene ved køkkenet.

Højtider

Sammen med beboerne fejrer vi årets mærkedage og helligdage. Højtiderne og mærkedagene markeres med en særlig festlig menu, lagkage, traditionelle højtidsretter og lignende.

Her finder du en oversigt med angivelse af datoer og begivenheder.

Beboernes fødselsdag kan markeres, ved at køkkenmedarbejdere serverer beboerenes yndlingsret til det varme måltid. Det er plejepersonalets opgave at spørge beboeren senest onsdag i ugen før fødselsdagen, om beboeren ønsker en særlig ret på sin den store dag.

Kontakter

Køkkenchefen Max Lindeskov kan kontaktes på email: Maxjo@ltk.dk

Tilsyn

Kommunen skal aflægge mindst et uanmeldt tilsynsbesøg årligt på plejehjem og i lignende boligenheder, samt udfærdige og offentliggøre en tilsynsrapport efter hvert tilsynsbesøg.

Livets afslutning

På Lystoftebakken vil vi bidrage til at sikre en værdig afslutning på livet for det enkelte menneske. Den døende og dennes pårørende skal opleve tryghed gennem hele forløbet.

Vi lægger megen vægt på, at der er et roligt og behageligt miljø omkring den enkelte beboer. Vi vil sikre vores beboere en god, kompetent og kærlig pleje

Vi ønsker, at efterleve de ønsker, den enkelte beboer og pårørende har til livets afslutning. Vi vil gerne, i tide, høre om de tanker, de har, så vi kan medvirke til at opfylde de ønskerne for den tunge tid. Ønsker for den sidste tid er meget forskellige fra beboer til beboer.

Vi vil tage os af den faglige del, herunder kontinuerlig kontakt til lægen med henblik på udførelsen af den symtomlindrende behandling.

Pårørende vil kunne være til stede i alt i det omfang, de ønsker det. Der vil være mulighed for pårørende for både at spise og sove her. Vi har gæstesenge, som kan sættes op i boligen.

I kommunen har vi en vågetjeneste, som tilbyder aflastning og støtte af de pårørende, der ellers våger. Vågerne vil være til stede som medmennesker på beboeren betingelser. Vågerne vil være til stede i det allersidste forløb. Det aftales individuelt, hvordan omfanget af vågernes besøg skal se ud.