fbpx

Huset

Her bor vi godt

Lystoftebakken er en selvejende institution under OK-Fonden. OK-Fonden har driftsoverenskomst med Lyngby-Taarbæk kommune. 

Lystoftebakken blev bygget og taget i brug 5.september 1977 og indviet af Dronning Ingrid 17.januar 1978.  

Lystoftebakken blev opført i 1977 med 70 plejehjemspladser og 63 beskyttede boliger. EGV-Lions stod i spidsen for byggeriet. 

Lystoftebakken var et visionært projekt, hvor grundtanken var at skabe et byggeri, som har karakter af et boligområde mere end en institution. 

Lystoftebakken blev skabt til at være en bebyggelse. Det er dansk i arkitektur med et sydlandsk præg, som på smukkeste vis skulle føje sig ind i ideelle omgivelser med hyggelige atriumgårde. 

Lystoftebakken skulle opfylde mange krav. Det skulle for det første være et funktionelt hus. Det vil sige, at huset i det daglige skulle kunne bruges af både beboere og medarbejdere på praktisk og fornuftig måde.

Det var vigtigt, at huset ikke bare var en neutral skal, men en inspirerende ramme om mange menneskers daglige tilværelse. Huset skulle ikke kun være brugsrigtigt, men også menneskevenligt.   

Allerede tilbage i 1977, da Lystoftebakken blev opført, havde EGV-Lions den kollektivistiske boligform på dagsordenen som alternativ til plejehjem og talte om differentieret ældreomsorg – og om hjælp til selvhjælpsprincippet. 

Lystoftebakken er omgivet at det smukkeste og mest idylliske grønne område og skov.  

I dag er der på Lystoftebakken 61 plejeboliger og 63 beskyttede boliger.  

Boligerne 

Plejehjemsboligerne er ét rumsboliger på 24 kvadratmeter, mens de beskyttede boliger er torums boliger med køkken på cirka 60 kvadratmeter. Alle boliger på Lystoftebakken har enten have eller altan. Visitationen til plejeboligerne og de beskyttede boliger foretages af Lyngby Taarbæk kommune.