fbpx

Om os

Hospice Søndergård åbnede i 2010. Vi har plads til 16 beboere. Siden januar 2013 har hospice Søndergård også haft et tilbud om et udgående hospice-team.

Hospice Søndergård ejes og drives af OK-Fonden. Det er en nonprofit-organisation, som også bygger og driver plejehjem, psykiatriske bosteder og senior-bofællesskaber.

Nord for Hospice Søndergård ligger en lille sø, og alle beboere har udsigt til den fra boligen. Hospice Søndergård er helt enkelt opdelt efter husets overordnede funktioner, således at alle boliger opnår den størst mulige privatsfære.

Hospice Søndergård arbejder efter de principper og holdninger, der ligger til grund for den lindrende pleje og behandling af livstruende syge og deres pårørende.

Ordet hospice kommer af det latinske hospitum. På dansk kan det oversættes med herberg og det at byde velkommen.

Vores Køkken

Vores køkken er utraditionelt. Ikke to dage er ens. Mad er ikke bare mad, men omsorg i skåle, på fade og tallerkener.

Vi tilbereder måltider efter årstiderne og madtraditionerne i løbet af året hvad angår friske kål, nye kartofler osv. Vi bruger altid gode råvarer som et helt naturligt omdrejningspunkt.

Vi gemmer hverken til natten eller til katten. Vi venter heller ikke til weekenden med at spise godt. Store stege og lækre desserter smager lige så godt på en regnfuld tirsdag, hvor skyerne hænger mørke og truende på himmelen. Der er også altid mulighed for et glas vin eller en øl til maden og en lille skarp til morgenmaden, eller hvornår der kan være brug for den.

Vi har altid bobler på køl, hvis noget skal fejres. Det kan alt fra mærkedage, bryllup eller fødsel af et barnebarn.

Vitaminer og opbagt sovs

Vores beboere og pårørende har mulighed for at komme med ideer til menuen. Måske kan vi ikke lave frikadeller, som moster Karen lavede dem. Men vi kan nok godt præstere noget, der smager derhenad. Lagkagen er klar, når der skal fejres fødselsdag.

Vores mad er rig på proteiner, på gode fedtstoffer og vitaminer, men det udelukker ikke en god opbagt sovs. En god klat flødeskum på desserten er vi også fortalere for. Det skal være sundt både for krop og sjæl. Kreativitet og æstetik er to nøgleord i vores køkken. Vi gør os altid umage for at anrette maden, så den fryder øjet, før den glæder ganen og maven.

Vi kommer gerne forbi og taler med den enkelte om ønsker og behov i forhold til maden i vores hus.

På buffén anrettes:

Morgenmad klokken 8-11, frokost klokken 12-13.15 og aftensmad klokken 18-19.30

Prisliste for pårørende

Medarbejdere

Find alle vores ansatte under kontakt.

Frivillige

Frivillige har en stor rolle på Hospice Søndergård. De bringer normaliteten indenfor. På den vis er de det friske pust på stuerne.

På Hospice Søndergård har vi haft frivillige tilknyttet, stort set inden vi åbnede. Lokalområdets borgere var meget nysgerrige på opførelsen af vores hospice, så flere af vores frivillige har været med fra ved første spadestik. De stod vedholdende på spring, da vi tog bygningen i brug.

Frivillige har mange forskelligartede gøremål her hos os. De arbejder alle for at gøre oplevelsen for vores beboere og deres gæster endnu bedre. Så det er alt fra medmenneskelig omsorg, trilleture, holde i hånd, oplæsning, oppyntning af hospice, opfyldning og pasning af blomster. Sidst men ikke mindst står de frivillige også for planlægning og afholdelse af alle vores aktiviteter, som vi er kendt for.

Udover at være en kæmpe stor hjælp og glæde er de frivilllige også fantastiske ambassadører for vores hospice og hospice-sagen som helhed. Og de inviterer gerne deres familie, venner og netværk ind på hospice, så de ved selvsyn kan se vores dejlige sted.

Informationsfolder om frivillige på hospice.

Læs om Toves og Pernilles erfaringer som frivillig på Hospice Søndergård.

Vil du gerne være frivillig?

Kontakt venligst:

Marianne Meinert

Frivilligkoordinator

Mail: mrt@ok-fonden.dk

Mobil 3060 2539

Forretningsudvalg


Kathrine Grundahl er chef for enheden.

Formand for forretningsudvalget:

Ubesat

Næstformand for forretningsudvalget:

Paul Erik Weidemann

Medlem af forretningsudvalget:

Jesper Würtzen

Medlem af forretningsudvalget:

Mikkel Schlüter Friis

Ulrik Ahrendt-Jensen deltager i udvalget

Kathrine Grundahl deltager i udvalget

Livet skal leves – hele livet

OK-Fonden er en non-profit omsorgsorganisation, som arbejder for, at mennesker kan forfølge deres drømme og leve livet – hele livet.

Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet. Uanset livssituation, alder og helbred.

Vi arbejder for at opfylde vores vision ud fra fem værdier:

Ligeværdigt samarbejde

Vi møder mennesker med tillid. Vi ønsker at være velkomne, og at enhver føler sig velkommen hos os.

Høj faglighed

Vores indsats og resultater afspejler, at kvalitet er målet. Vi modtager kritik konstruktivt, fordi vi ønsker at udvikle os og lære.

Plads til forskellighed

Vi kan lide, at der er højt til loftet. Vi tror på, at viljen til at lytte til hinanden og friheden til at se tingene fra forskellige vinkler giver de bedste resultater. Vi går sammen, men ikke i takt.

Familien er værdifuld

Vi værdsætter samarbejdet med familie og pårørende. Sammen gør vi, hvad der er muligt for, at det enkelte menneske kan fortsætte sine vaner og traditioner.

Æstetiske omgivelser

Vi gør os umage for at skabe omgivelser, som hver dag glæder både sanserne og sindet.

Uddrag fra gæstebogen

“Der findes ikke ord for de ting, I formår. Min mor nåede at opleve nærvær, varme og empati. Hvis det stod til mig, så skulle alle have mulighed for en afrejse som denne.

H. C. Andersen sagde engang: ”At rejse er at leve”. Alle rejser har en ende, men vi skal huske, at man kan rejse igen og igen.

Min mor har fået den bedste start på sin nye rejse.”

_____________

“Så går turen hjemad. Det var ikke sikkert, det var gået den vej uden jeres kærlige pleje og omsorg og det både for mig og min kone.

______________

1000 tak alle sammen.”

______________

“Tak for omsorgen og jeres måde at være på

Altid tid til en snak, smil og gode råd

Tak, fordi I tager imod som ingen andre og giver trygheden og roen, til at man som pårørende bedre kan takle situationen.”

______________

“TAK, at der findes sådan et sted, hvor gråd og latter – liv og død mødes så fint.”