fbpx

Beboer

Helenes Minde tilbyder rammer, der giver den enkelte beboer mulighed for at deltage aktivt i eget liv og leve livet – hele livet.

Den enkelte beboer støttes til at få en struktureret hverdag ud fra hans eller hendes ønsker og behov. Vi arbejder ud fra en struktur omkring døgnrytmen. Der fokuseres på miljøterapi og den motiverende samtale, hvor den enkelte beboer deltager i dagligdagen med udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Det kan være aktiviteter som borddækning, afrydning, opvask efter måltiderne, vask af eget tøj og banko. Vi arbejder med en motiverende tilgang, hvor vi sammen forsøger at finde frem til, hvad der motiverer og driver den enkelte beboer.

De beboere der ønsker det, tilknyttes Hans Knudsens Instituttet eller andre former for beskyttet værksted, og der er hjælp til transport.

På Helenes Minde tager vi udgangspunkt i daglige hverdagsaktiviteter, blandt andet i form af indkøb i de lokale butikker og udflugter med egen bus. Derudover er der gåture i lokalområdet. Der er sang- og musikundervisning samt yoga og fysioterapi ugentligt i vores store fælleslokaler.

Højtider og andre traditioner er også en vigtig del af livet på Helenes Minde, ligesom vi tilstræber at afholde korte ferier med en mindre gruppe beboere, årligt.

Som beboer på Helenes Minde tilknyttes du en til to kontaktpersoner, som har særligt ansvar for dit forløb, og for at tage hånd om dig og dine ønsker og behov, evt. i samarbejde med dine pårørende.

”Det er god service, vi får, og det er nogle gode ture, de arrangerer. Og det er nogle gode arrangementer, de laver her i huset. Og godt personale, som er flittige til at hjælpe os. Det er et godt sted at være.”

Frivillige

Vi søger frivillige til Helenes Minde. Er du interesseret i at blive frivillig hos os, kan du kontakte Centerchef Maj Greifenstein på tlf. 39105651.

Pårørende

På Helenes Minde arbejder vi ud fra OK-Fondens værdigrundlag om, at familien er værdifuld. Derfor prioriterer vi i vores arbejde, at vi har et tæt samarbejde med familie og pårørende, og at de pårørende inddrages, selvfølgelig efter aftale med beboeren.

”Nu skal jeg være her og holde jul. Så gør I noget for at dagen skal være hyggelig og – vi skal nok finde det rigtige tøj, du skal have på, og – altså, I gør noget for at julen skal være en højtid og vi godt kan gøre lidt ekstra ud af det, ikk. For os der ikke skal ud og skal være her på stedet i julen”