fbpx

Beboer

Vi fremmer færdigheder


Helenes Minde tilbyder rammer, der giver den enkelte beboer mulighed for at deltage aktivt i eget liv, fordi livet skal leves – hele livet.

Den enkelte beboer får hjælp til at få en struktureret hverdag ud fra hans eller hendes ønsker og behov. Vi arbejder ud fra en struktur omkring døgnrytmen. Der fokuseres på miljøterapi. Det vil sige, at vi arbejder med at fremme beboernes praktiske og sociale færdigheder. Vi fokuserer også på den motiverende samtale, hvor hver beboer deltager i dagligdagen med udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Det kan være aktiviteter som borddækning, afrydning, opvask efter måltiderne, vask af eget tøj og bankospil. Vi arbejder med en motiverende tilgang, hvor vi sammen forsøger at finde frem til, hvad der motiverer og driver den enkelte beboer.

De beboere, der ønsker det, tilknyttes Hans Knudsens Instituttet eller andre former for beskyttet værksted. Der er hjælp til transport.

Musikundervisning og egen bus

På Helenes Minde tager vi udgangspunkt i hverdagsaktiviteter. Det kan være i form af indkøb i de lokale butikker og udflugter med egen bus. Derudover er der gåture i lokalområdet. Der er sang- og musikundervisning samt yoga og fysioterapi ugentligt i vores store fælleslokaler.

Højtider og andre traditioner er også en vigtig del af livet på Helenes Minde, og vi tilstræber at holde korte ferier med en mindre gruppe beboere hvert år.

Som beboer på Helenes Minde får du en til to kontaktpersoner, som har særligt ansvar for dig. Kontaktpersonerne har ansvar for at tage hånd om dig og dine ønsker og behov. Eventuelt i samarbejde med dine pårørende.

”Det er god service, vi får, og det er nogle gode ture, de arrangerer. Og det er nogle gode arrangementer, de laver her i huset. Og godt personale, som er flittige til at hjælpe os. Det er et godt sted at være.”

Frivillige er meget velkomne

Vi søger frivillige til Helenes Minde. Er du interesseret i at blive frivillig hos os, kan du kontakte Centerchef Maj Greifenstein på telefon 39105651.

Pårørende

På Helenes Minde arbejder vi ud fra OK-Fondens værdigrundlag om, at familien er værdifuld. Derfor prioriterer vi i vores arbejde, at vi har et tæt samarbejde med familie og pårørende, og at de pårørende inddrages. Selvfølgelig efter aftale med beboeren.

”Nu skal jeg være her og holde jul. Så gør I noget for at dagen skal være hyggelig og – vi skal nok finde det rigtige tøj, du skal have på, og – altså, I gør noget for at julen skal være en højtid og vi godt kan gøre lidt ekstra ud af det, ikk. For os der ikke skal ud og skal være her på stedet i julen”