
Om os
OK-Fondens plejehjem, Dyruphus, er et plejehjem for mennesker med demens i det sydvestlige Odense. Vi bor tæt på skønne områder med natur. I nærheden løber Odense Å, som har et stisystem, der fører mod Bellinge eller mod Odense centrum. Nærmeste naboer er Dyrup Kirke, Højmeskolen og den lokale børnehave, som vi har stor glæde af at samarbejde med om aktiviteter mellem generationerne.
Vi bestræber os på et ligeværdigt samarbejde, og vi møder mennesker med tillid og ønsker. Alle skal føle sig velkomne hos os. Stemningen er god og hyggelig. Medarbejdernes ansvarlighed og arbejdsglæde afspejler vores vision og ønske om at skabe det gode liv for vores beboere – sammen.
Vi er et moderne plejecenter, hvor beboernes trivsel er i fokus. Det betyder, at vi tilpasser fagligheden, kvaliteten og udviklingen, så vi kan udføre den bedste pleje og omsorg for mennesker med demens.


OK-Fonden Gurli-Vibeke og OK-Fonden Dyruphus har fælles ledelse og samarbejder på tværs på flere områder.
Velkommen til OK-Fonden Odense!
Medarbejderne
Vi har ansat sygeplejerske, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og serviceassistent, på begge vores plejehjem. Medarbejderne i plejen har alle høj faglighed indenfor demens. Med de forskellige faglige tilgange arbejder vi tværfagligt sammen om at finde de bedst mulige tiltag og løsninger for beboerne.
På Begge plejehjem er der også ansat Marte Meo terapeuter samt demenskoordinator, som sammen med de øvrige fagligheder, sikre en høj faglighed på de pædagogiske tiltag omkring beboerne.
Vi har derudover ansat en pedel, som arbejder på skift mellem Dyruphus og Gurli-Vibeke
Derudover har vi en del medarbejdere som er ansat i fleksjob. De varetager konkrete praktiske opgaver, og på den måde, kan de sundhedsfaglige medarbejdere bruge mere tid på de faglige indsatser og til tid sammen med beboerne.


Alle bliver dygtigere af samarbejde
Dyruphus og Gurli-Vibeke er en rummelig arbejdsplads med plads til forskelligheder. Den tilgang giver os alle en oplevelse af mangfoldighed, liv og forskellige mennesker, som sammen er med til at gøre en forskel i dagligdagen.
Ved at være praktiksted for social- og sundhedsassistentelever samt sygeplejestuderende, holder vi os hele tiden ajour med den nyeste viden indenfor det sundhedsfaglige område.
Vi modtaget Social- og sundhedsassistent elever samt sygeplejerstuderende, og vores dygtige vejledere/kliniske vejledere, har ansvaret for, at de er inkluderet i deres praktikperiode hos os.
Du vil møde elever/studerende under deres praktikophold, da de inkluderes i den daglige pleje og omsorg omkring beboerne.
Derudover modtager vi borgere fra Odense Kommune, der skal i samfundstjeneste efter mindre forseelser, samt mennesker i virksomhedspraktik, som skal have hjælp til at komme tilbage efter sygdomsperiode til arbejdslivet.
Duften af mad
Måltiderne har stor betydning for beboerne.
Både i forhold til værdien af samværet og i forhold til den ernæring, som skal give overskud og kræfter til at leve livet. Vi bestræber os på at servere hjemmelavet mad i forhold til madvaner, beboerne kender fra tidligere.
Maden til aftensmåltidet er kolde anretninger og tilberedes i vores eget køkken på Gurli-Vibeke og fragtes til Dyruphus dagligt
Som udgangspunkt spiser beboerne måltiderne sammen med medarbejderne i fællesstuen, men har en beboer mere lyst til at spise i sin egen lejlighed, måske sammen med sine pårørende, er det selvfølgelig også en mulighed.
Der gøres lidt ekstra ud af højtiderne og vi nyder at gøre lidt ekstra ud af borddækningen, maden og samværet, ved fx jule-, påskefrokosten.
Pårørende er meget velkomne til at spise med. Vi skal dog varsles tre dage i forvejen for at kunne planlægge indkøb og produktion – se priser på enhederne.


I køkkenet på Gurli-Vibeke er der ansat en økonoma, som fremstiller hjemmelavet kold mad til begge Odense-enheder på hverdage. Den varme mad bliver lavet hos en slagter dagligt og hver dag kørt ud til Gurli-Vibeke og Dyruphus, hvor den bliver serveret med det samme.
Maden er hverdagsmad, med fokus på hvad beboerne kan lide og kan indtage af hensyn til deres kognitive udfordringer og afstemmes hele tiden med slagteren.
Som en del af de meningsfulde aktiviteter, laver vi til højtider bagværk eller konfekt, sammen med beboere der har lyst til at deltage i dette. Når vi laver mad sammen, stimuleres sanserne med duften af bagværk og mad, og det gør det ekstra hyggeligt at kunne smage på det vi sammen har lavet bagefter.
I weekenderne og når medarbejderne i køkkenet holder ferie ferie, får vi mad fra slagteren både middag og aften.
Til beboere på specialdiæter som kost, der er laktosefri, glutenfri, vegetar, halal mm. bliver der produceret mad hos Byens Køkken, som er en del af Odense Kommunes køkken.
Beboerne på vores enheder har alle en demenssygdom, som påvirker hjernen på forskellig vis. Vores oplevelse er, at hjernen påvirkes yderligere uhensigtsmæssigt, når der samtidig indtages alkohol og flere beboere får også medicin som kan påvirkes med uhensigtsmæssige symptomer i forbindelse med indtag af alkohol Det er vi opmærksomme på. Derfor hygger vi os i størst muligt omfang med alkoholfrie drikkevarer ved de fælles måltider.
Ledelse
- Anne Mulberg Dahl er chef for enheden
- Formand for bestyrelsen: Paul Erik Weidemann
- Næstformand for bestyrelsen: Mikkel Schlüter Friis
- Bestyrelsesmedlem: Ulrik Ahrendt-Jensen
- Bestyrelsesmedlem: Merete Helgens
- Enhedens chef deltager også i bestyrelsesmøder
Tilsyn
Dyruphus og Gurli-Vibeke er underlagt lovgivning om tilsyn på lige fod med Odense kommunes øvrige plejehjem.
Ældretilsynet udføres af Styrelsen for Patientsikkerhed og er et uvildigt tilsyn, der skal bidrage til læring og udvikling af de social- og plejefaglige indsatser på ældreområdet efter servicelovens §§ 83 – 87, som handler om:
- personlig og praktisk hjælp og madservice
- rehabiliteringsforløb
- aflastning og afløsning og midlertidige ophold
- socialpædagogisk bistand
- genoptræning og vedligeholdelsestræning
Jf. Retssikkerhedsloven §16 har kommunen tilsynsforpligtelsen med opgaver, der udføres af andre for at sikre, at opgaveløsningen lever op til forskrifterne på det social- og sundhedsmæssige område. Dette sker ved et årligt uanmeldt tilsyn.
Jf. Lov om fødevarer skal Fødevarestyrelsen gennemføre årlige, uanmeldte tilsyn for at sikre overholdelse af lovgivningen på området.
Jf. Arbejdsmiljøloven skal Arbejdstilsynet bidrage til, at virksomhederne lever op til deres ansvar og sørger for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige.
Livets afslutning
OK-Fondens vision er, at Livet skal leves – hele livet.
Vi ved, at også livets afslutning er vigtigt at få tilrettelagt og taget hånd om, præcis på den måde, det enkelte menneske eller familien ønsker det. Derfor er livets afslutning en lige så væsentlig del af OK-Fondens værdigrundlag, som visionen om, at Livet skal leves – hele livet.
Vi vil meget gerne i dialog med hver enkelt beboer og familie om tilrettelæggelsen af den sidste tid og opfordrer til, at I, som familie, udarbejder ”Min sidste vilje”.
Medarbejderne har alle været på kursus i ’Ventesorg’ med Nationalt Sorgcenter og vores sygeplejersker samt social og sundhedsassistenter har de palliative kompetencer med fokus på den sidste tid og hvilken betydning det har, at sikre størst mulig tryghed helt frem til livets afslutning.
Vi ved, at emnet kan være svært at tale om og respekterer derfor, at denne samtale skal foregå, når I som familie er modne til det. Vi vil rigtig gerne tage den dialog, så giv gerne udtryk for, hvordan vi skal tilrettelægge den samtale med jer.