fbpx

Huset

Huset og området

Dyruphus er smukt beliggende i landlige omgivelser tæt på et dejligt naturområde, der grænser til Odense Å. Med stisystemerne kan man gå eller cykle mod Bellinge eller Odense centrum, som ligger ca. syv km væk.

Dyruphus har den lokale børnehave og Dyrup kirke som nærmeste naboer, og bagved bygningerne grænser den lokale folkeskole, Højmeskolen, op til grunden. Det giver grobund for fællesskab mellem institutionerne, som beboerne har stor glæde af.

Dyruphus er opført i 2003 med tre huse med ni lejligheder i hver, for uden en administrations bygning, som huser dagcenter, administration, mødelokale og omklædning.

Alle beboere har deres egen toværelses lejlighed med rigelig plads til både sofa, lænestol og tv. De fleste beboere foretrækker at tilbringe det meste af deres tid i det store, åbne og hyggelige fællesrum, der udgør hjertet i hvert hus. Fællesrummet indeholder centralt placeret køkken, spisestue og opholdsstue.

Fra hver lejlighed er der udgang til egen terrasse, ligesom der fra fællesstuen er udgang til en stor fællesterrasse.

Historien

Dyruphus var oprindelig en del af Bent Schønbergs Plejehjemsgruppe og bestod af to villaer, der tilsammen hed ”Inger-Lis Birthe”. Da villaerne var gamle og upraktiske, byggede man i stedet Dyruphus, der minder om en moderne variant af en firelænget gård, hvor gårdhaven udgår et naturligt samlingspunkt i skønne omgivelser.