fbpx

Restaurant

Centrets restaurant er åben alle ugens dage for beboere og gæster.

Maden kan nydes i restauranten med udsigt over Vejle Fjord eller blive leveret i eget hjem.

Der tilbydes morgenbuffet kl. 08.00 – 10.00
Middagen serveres kl. 12.00 – 14.00
Aftenmenuen serveres kl. 18.00 – 19.00

Restauranten tilbyder MobilePay.

Ønsker beboere på centret at få middagsmaden serveret om aftenen, er der også mulighed herfor.

Ønskes forudbestilling af mad, kan dette ske på tlf: 7660 8103

Kurser og arrangementer

Endvidere tilbyder Restaurant Betty Sørensen Parken afholdelse af møder, kurser, firmaevents, familiefester, middagsselskaber, receptioner og andre sociale arrangementer i centrets unikke lokaler med udsigt over Vejle Fjord. Centret kan huse op til 60 spisende gæster.

Restaurant Betty Sørensen Parken tilbyder alt fra “suppe, steg og is” til mere utraditionelle menuer.

Menuer, enkeltbestillinger samt komplette middagsløsninger leveres ligeledes ud af huset. Menu og bordopstilling aftales – ønsker efterkommes videst muligt.

For nærmere information og evt. besøg, kontakt tlf. 7660 8100

Festarrangementer

Restauranten tilbyder endvidere arrangementer som eks., private fester, kurser, møder,og diner transportable.

Menu og bordopstilling aftales – ønsker efterkommes videst muligt.

Menuforslag og priser herunder gælder for arrangementer til min. 20 kuverter.

Menuforslag

Vælg én af følgende fem forretter

  • Tunmousse med pynt og flutes
  • Røget laks i mexicansk pandekage på salatbund.
  • Rejecocktail med flute og smør.
  • Tarteletter med høns i asparges.
  • Klar suppe med mel- og kødboller.

Vælg én af følgende fire hovedretter

  • Flæskesteg med rødkål og brunede kartofler.
  • Oksesteg med tilbehør.
  • Kalvesteg med tilbehør.
  • Svinekam stegt som vildt med tilbehør.

Vælg én af følgende fem desserter

  • Betty Sørensens islagkage.
  • Hjemmelavet is med frugt.
  • Æbletærter med flødeskum.
  • Citronfromage med flødeskum.
  • Fløderand med frugtsauce.

Priser

Menuer

2 retters menu 200.00 kr.
3 retters menu 280.00 kr.

Natmad

Husets tærter med salat 70.00 kr.
Suppe med kød & melboller 65.00 kr.
Aspargessuppe med kødboller 65.00 kr.
Pålæg med brød 60.00 kr.
Biksemad med bearnaisesauce og rødbeder 75.00 kr.
Pizza med salat 80.00 kr.

Buffet

  • Fiskeanretning med tunmousse, røget laks, æg, kaviar og rejer.
  • Kalvesteg, oksesteg, skinke eller kalkunbryst.
  • Forskellige tærter.
  • Stor salatbar.
  • Osteanretning med kiks og smør.
  • Æbletærte med flødeskum eller creme fraiche.

Alternativt tilbehør

  • Flødekartofler, små krydderkartofler, brune eller græske kartofler.
  • Salatbar, tomat og årstidernes grønsager.
  • Tyttebær, ribsgele, asier, drueagurker og baconbønner.
  • Hjemmebagt brød med smør.
  • Forskellige dressinger.

Drikkevarer

Vand 15.00 kr.
Øl 20.00 kr.
Isvand kande ekstra pr. kuvert 5.00 kr.
Husets rød/hvidvin pr. flaske 135.00 kr.
Kaffe & småkager 30.00 kr.
Bailey, husets cognac pr. flaske (70cl.)

Husets portvin pr. fl. 70 cl.

400.00 kr.

250.00 kr.

Efter forudgående aftale vil specielle ønsker forsøgt efterkommet.

Dysfagi

I Betty Sørensen Parken har vi stort et fokus på dysfagi. Vi ønsker at kunne tilbyde mennesker med dysfagi den samme lækre og nærende kost som alle andre beboere og gæster. Blandt køkkenpersonalet prioriteres tiden på at uddanne og dygtiggøre sig på dysfagiområdet højt. I samarbejdet med plejepersonalet arbejdes der på at integrere dysfagikosten som en naturlig del af alle måltider.

Hvad er dysfagi

Efter en blodprop eller blødning i hjernen, får hver anden problemer med at tygge og synke. Ligesom en blodprop eller blødning i hjernen kan give lammelser i arm og ben, kan den forårsage lammelser og føleforstyrrelser i mund og svælg – også kaldet dysfagi.

Dysfagi betyder, at det kan være svært at spise, drikke eller synke. Dette kan indebære, at man ex. kun får sunket noget af maden, og resten bliver liggende i mund eller svælg.

Dysfagi kan også være, når noget af maden eller væsken kommer i luftrøret i stedet for i spiserøret. Dette sker, fordi musklerne i munden og tungen er svagere og ukoordinerede grundet lammelser eller føleforstyrrelser.

Ca. 50 % af dem, som der rammes af en blodprop eller blødning i hjernen, får dysfagi de første par døgn efter deres indlæggelse. Størstedelen kommer sig hurtigt, og 80-90 % kan spise og drikke efter 4 uger. En del vil dog stadig være besværet i at spise og drikke det, de kunne før, og i et normalt tempo.

Mennsker med dysfagi kan opleve problemer med mundvandet, hoste under måltidet, og nogle skal koncentrere sig så meget om at spise, at de ikke kan deltage i en samtale samtidig. At synke kaffe og andre tynde væsker kan være ligeså svært som at spise eks. brød uden at få det galt i halsen. Hvis man får mad eller væske i luftrøret, vil man normalt hoste det op, men efter en hjerneskade, kan hosterefleksen enten mangle eller det kan være svært at hoste.

Dysfagi kan også gøre, at man mister lysten til at spise. Dette kan påvirker det sociale fællesskab og kan være svært for den ramte og de pårørende.

Kilde: https://www.hjernesagen.dk/om-hjerneskader/foelgevirkninger/dysfagi