fbpx

Huset

OK-Fonden Prinsesse Benedikte ligger centralt på Frederiksberg. Vi har 56 plejeboliger, fordelt på seks etager i et byggeri fra 1999. Hver etage har et stort fælles opholdsrum, indrettet med køkken, sofagruppe og spisekrog. Her nyder vi måltider og socialt samvær i løbet af dagen. Etagernes køkkener er renoverede i 2017, og her anretter og varmer vi maden.

Fra de fælles opholdsrum er der adgang til stor overdækket balkon med mulighed for at nyde lys og luft på dejlige solskinsdage. I husets kælder har vi eget storkøkken, som tilbereder alle husets måltider.

Der er meget liv i vores kælder. Det er nemlig også her, vi har en mindre sal, som bliver brugt til forskellige aktiviteter i hverdagen og til fester og sammenkomster i løbet af året. Det er muligt for beboere og pårørende at leje salen til private arrangementer. Udover salen har vi indrettet et hyggeligt lille hobbyrum, som bruges til aktiviteter i mindre grupper.

Til huset hører en dejlig stor, lukket, grøn gårdhave med frugttræer, højbede og et drivhus. Haven bruges flittigt i sommerhalvåret til blandt andet havearbejde, små gåture og vores årlige sommerfest.

Vi ligger tæt på Landbohøjskolens Have, som er et dejligt udflugtsmål med mulighed for cafébesøg. I nærområdet er desuden den smukke Frederiksberg Have. Med vores centrale placering er der god adgang til offentlig transport med Frederiksberg Station som det nærmeste metrostop og bus 8A lige om hjørnet. Der er gode indkøbsmuligheder i nærområdet i for eksempel Frederiksberg Centret.

OK-Fonden Prinsesse Benedikte blev indviet i 1999, hvor beboere fra to tidligere plejehjem flyttede ind i den nyopførte, røde murstensbygning. Bygningen ejes af DUAB og administreres af UBSBOLIG. De første år fungerede Prinsesse Benedikte som halvt alment plejecenter, halvt demensplejecenter, men overgik efter et par år til at blive et specialtilbud for mennesker med demens i Frederiksberg kommune. I 2016 blev Prinsesse Benedikte udnævnt til lokalt demensvidencenter på Frederiksberg. Det indbefatter blandt andet et udgående team, der rådgiver og vejleder andre plejecentre i arbejdet med borgere med demens. Derudover har vi to vurderingspladser, hvor borgere kan visiteres til et kortere ophold med henblik på vurdering af den type støtte, borgeren vil have brug for.

OK-Fonden Prinsesse Benedikte er opkaldt efter H.K.H Prinsesse Benedikte, som er protektor for plejehjemmet.

  • Boliger: 56
  • Vurderingspladser: To
  • Sted: Centralt på Frederiksberg
  • Eget køkken
  • Egen lukket have
  • Fællesstuer på hver etage med leve-bo miljø
  • Adgang til balkon fra fællesrum

Lejlighedernes bruttoareal er 59 kvadratmeter og består af en entré med lille tekøkken, et opholds/soverum og et rummeligt toilet og bad. Der er indbyggede skabe i entréen og på badeværelset. Lejligheden har store vinduer med udsigt til den grønne gårdhave. Fra entréen er udgang til gangareal, som fører ned til etagens fællesstue.