fbpx

Frivillige bringer livet udefra ind på stuerne på hospice

Frivillige har en stor rolle på Hospice Søndergård. De bringer normaliteten indenfor. Og er det friske pust på stuerne.

På Hospice Søndergård har vi haft frivillige tilknyttet stort set inden vi åbnede. Lokalområdet var meget nysgerrige på opførelsen af hospice, så flere af vores frivillige har været med ”ved første spadestik”. Og stod på spring, da vi tog bygningen i brug.

Frivillige har mange forskelligartede opgaver som alle arbejder for at gøre oplevelsen for vores beboere og deres gæster endnu bedre. Så det er alt fra medmenneskelig omsorg, trilleture, holde i hånd, oplæsning, oppyntning af hospice, opfyldning, pasning af blomster og sidst men ikke mindst planlægning og afholdelse alle vores aktiviteter som vi er kendt for.

Udover at være en kæmpe stor hjælp og glæde, er de frivilllige også fantastiske ambassadører for vores hospice og hospice-sagen som helhed. Og de inviterer gerne deres familie, venner og netværk ind på hospice, så de ved selvsyn kan se, hvor dejligt et sted det er.

Jeg er 23 år gammel, anden års studerende på Metropol og jeg har de seneste to år arbejdet som frivillig på Hospice Søndergård.

På studiet er der fuld fart på og det kræver engagement og fordybelse at tilegne sig komplekst teoretisk stof i et aktivt studiemiljø.
Hospice er en anden virkelighed. På trods af de triste og alvorlige omstændigheder er der en dejlig rar stemning mellem os alle: beboere, sygeplejersker og frivilliggruppen. Vi har en atmosfære af nærvær, respekt og tillid og hospice Søndergaard har hjemme i rigtig skønne fysiske rammer og omgivelser.

Jeg synes det er dejligt at få koblet de to verdener sammen og jeg nyder meget at kunne give en hjælpende hånd til beboerne eller få en lille snak hvis der er lyst til det.
Jeg kan kun anbefale andre at blive frivillig. Det er skønt at kunne hjælpe og bidrage til både de praktiske gøremål og det sociale miljø der er på Hospice Søndergaard.

– Pernille

Jeg blev frivillig på Hospice Søndergård ved en tilfældighed, jeg hørte om stedet på et møde i Våge tjenesten i Furesø, blev interesseret og henvendte mig for at høre mere.

Allerede ved det første møde, blev jeg klar over, at her ville jeg gerne arbejde. Stedet emmer af ro og harmoni, jeg blev modtaget med stor venlighed og åbne arme af personale og de mange andre frivillige, jeg følte mig velkommen.

Efter nogle intro-vagter sammen med andre frivillige, valgte jeg at arbejde i Cafeen, hvor jeg laver kaffe, anretter aftensmad osv., men ikke mindst taler med de beboere og pårørende som kommer i Cafeen. Det er meget forskellige samtaler, lige fra helt dagligdags emner, til alvorlige samtaler om den situation beboerne befinder sig i, ofte om familien. Det er meget givende at få lov til at lægge øre til, og en gang imellem hjælper det måske et menneske at få sat ord på noget.

Man kan spørge sig selv hvorfor man vælger at være frivillig. Jeg tror det for mit vedkommende er et behov for at gøre det, jeg føler er rigtigt, det giver mig meget tilbage. Når jeg ser tilbage, kan jeg se, at jeg nok altid har lavet en del frivilligt arbejde.

På Hospice Søndergård møder man også en masse andre frivillige, både til vore møder og på kurser er der meget at tale om og så hygger vi os.

Vi er også meget forskellige, jeg arbejder for eksempel med Pernille som er i tyverne, studerer og vældig sød, hun er et frisk pust i mit 77-årige liv. Vi har et rigtig godt samarbejde.

Der er mange grunde til at vælge at være frivillig på Hospice Søndergård, nu har I fået mine.

– Tove