fbpx

Beboer

Vi har forsøgt at beskrive så meget som muligt i beboerhåndbogen, men derfor kan der naturligvis altid være spørgsmål, der ikke bliver besvaret i håndbogen.

Beboerhåndbog

Skulle det være tilfældet, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os. Her finder du vores kontaktinformation.

Se filmen “En god død”.

Filmen viser, hvordan et ophold på hospice kan give mennesker livskvalitet i den sidste tid og omsorg på en respektfuld og kærlig måde.

Historier

Beboerhistorier (begge udskrevet)

“Da jeg fandt ud af, at jeg skulle på hospice..”, (6:42) beboer, 49 år

“Da jeg kom til Hospice var jeg nede i kulkælderen”,(3:56) beboer, 61 år

Aktiviteter

Sang og whisky-smagning

På Hospice Søndergård tilstræber vi, at der er aktiviteter for beboere og pårørende hver eneste uge. Det er aktiviteter, som er en adspredelse fra livet på hospice.

Vores aktiviteter er ofte musik og sang. Vi har også oplæsninger, historiefortællinger og smagninger af enhver art (vin, whisky, rom, øl m.m.)

Vi søger at få de aktiviteter helt ind til beboerne på hospice, fordi beboerne har ikke mulighed for selv at komme ud og opleve dem.

Vi er priviligerede. Mange af vores kunstnere er tilbagevendende og nyder at komme her for at optræde for os allesammen.

Pårørende

Hyppige og kortvarige besøg kan ofte føles bedre for beboerne end lange besøg. Ofte har beboerne brug for tid alene. Du kan uden dårlig samvittighed passe dit arbejde eller andre gøremål uden for hospice og komme styrket tilbage.

Når du er her, forventes det ikke, at du skal være stille og holde i hånd. Det kan betyde stor afslapning og glæde for både beboere og pårørende at leve så naturligt som muligt: Snak i telefon, læs avis, se tv, spil et spil, tilbered mad. Du kan koble din bærbare PC til internettet, så du kan passe dit arbejde herfra.

Livet med gråd og latter, larm og tid til at være stille. Kort sagt det, der giver en god tid for dig og beboeren.

En pårørendes oplevelser

“Ankomst til hospice”,(3:41)

“Jeg flytter ind”, (0:52)

“Fodboldkampen”, (1:07)

“Min rolle”, (2:01

“Værdighed”, (2:17)

Livets afslutning

OK-Fondens vision er, at Livet skal leves – hele livet.

Vi ved, at også livets afslutning er mindst lige så vigtigt at få tilrettelagt og taget hånd om. Præcis på den måde, det enkelte menneske eller familien ønsker det.

Derfor er livets afslutning en lige så væsentlig del af OK-Fondens fokus som visionen om, at Livet skal leves – hele livet. Vi vil meget gerne i dialog med hver enkelt beboer og familien om tilrettelæggelsen af den sidste tid.

Vi står altid til rådighed med nærvær og høj faglighed. Vi sikrer den størst mulige tryghed helt frem til livets afslutning og for pårørende i tiden deromkring og efter.

Vi ved, at emnet kan være svært at tale om, og vi respekterer derfor, at man skal have lyst og være klar til at tale om det. Vi taler med jer om, hvordan vi bedst kan tilrettelægge den samtale i fællesskab.

Når en beboer dør, tændes der et lys for afdøde. Lyset står på reolen i dagligstuen og vil forblive tændt, så længe afdøde er på hospice. Når kisten køres ud til rustvognen, slukkes lyset som et symbol på, at et liv er slut.

Aften for efterladte
At være pårørende til et uhelbredeligt sygt menneske kan betyde forandring i dage, uger og måneder. Med forandringen følger mange forskellige følelser som angst, usikkerhed, frygt, sorg, savn, træthed. På længere sigt er der tale om en ny livssituation, hvor de pårørende skal leve videre efter at have mistet en, de har været knyttet til.

Alle familier får tilbudt at være med en aften for efterladte, hvor der er fokus på sorg og på den forandring, som efterladte nu skal leve med. Præsten, personale og vores harpenist deltager de aftener.

Mindegudstjeneste
Første søndag i november hvert år indbydes pårørende til en mindegudstjeneste i Smørum Kirke under ledelse af præst Edith Thingstrup, hvor navnene på de mennesker, der har afsluttet livet på Hospice Søndergård, bliver nævnt og mindet. Aftenen sluttes af med kaffebord og uformel snak.

Ønsker du at få oplysninger om mulighederne for at lave en donation, kan du kontakte os på telefon 4420 8640.