fbpx

Beboer

Livsglæde hænger uløseligt sammen med livet på OK-fonden Lotte. Glæden er særligt tilstede i det sociale samvær og når vi værner om vores traditioner.
Beboernes venner og slægtninge er altid velkomne til at være med og dele livsglæden med os.
På OK-Fonden Lotte forsøger vi at gøre hver dag unik.

Den faglige tilgang 

Respekt for beboernes individuelle vaner, ønsker og behov er udgangspunktet for al pleje og omsorg på OK-Fonden Lotte. En tilgang til omsorg og pleje, som kræver at vi har et indgående kendskab til den enkelte beboers vaner og tidligere livsstil. Derfor lægger vi også vægt på samvær og gode samtaler med beboeren og de pårørende allerede ved indflytningen på OK-Fonden Lotte. 

Personalet gør alt for at skabe et trygt og rart hjem for hver enkelt beboer. Det opnår vi mest af alt gennem nærvær og ved at bruge tiden sammen. Personalet og beboerne spiser sammen.

Vi drikker kaffen sammen, snakker og hygger ved enhver lejlighed. 

Den personlige pleje er også vigtig for vores beboeres velbefindende. Beboerne får derfor tilbud om at benytte vores fast tilknyttede frisør og fodterapeut, eller at vælge en bestemt frisør eller fodterapeut efter eget ønske ude i byen.  

Aktiviteter

På OK-Fonden Lotte holder vi meget af sang og musik, som afspejler de ugentlige aktiviteter. Derudover tilbydes bankospil, filmklub, jazzmusik, dans, manicure, caféhygge med gamle LP´er og sjusser. 

Hver anden uge arrangerer vi udflugter som beboerne frit kan deltage i. Vi bliver transporteret i OK-Fonden Lottes bus, og tager af sted i mindre grupper, så vi bevarer nærheden og trygheden for beboerne.  

Højtiderne bliver fejret med god mad og drikke. Især julen er forbundet med mange traditioner og fælles aktiviteter. Beboe

rne hjælper med at pynte op, bage småkager og lave konfekt. 

Spændende udflugter og nye indtryk er med til at inspirere, give fælles minder og holde humør og livsmod oppe. For os alle på OK-Fonden Lotte er udflugter også en mulighed for at nyde og glædes over øjeblikket, at komme lidt væk fra hverdagen og at gense tidligere besøgte seværdigheder. 

Vi tager jævnligt på ture ud i det danske land. Det kan være efterårsture, hvor vi nyder de smukke farver og den klare himmel, eller ture til Tivoli, Dyrehavsbakken, Zoologisk have eller ”Den blå planet”..

Kate:  ’Her er dejligt at bo, jeg er så glad for min lejlighed, glad for mine med-beboere hvor vi har et rigtig godt fællesskab omkring alle de aktiviteter der tilbydes her på Lotte. Vi får rigtig god mad her og jeg elsker vores ture ud af huset skovture mm.’ 

Tilkøb

Her i OK-Huset Lotte er vi af den overbevisning at man skal have mulighed for at forsøde tilværelsen. Derfor tilbyder vi flere forskellige tilkøb. 

Tilkøber ydelser, som går ud over Frederiksberg kommunes kvalitetsstandarder. 

Tilkøber mod egenbetaling og udføres af OK-Huset Lottes personale. 

Tilkøbkan eks. omhandle ledsagelse, ekstra rengøring, ophængning af billeder og gardiner, vask af div. 

Pårørende 

At flytte på plejehjem er en stor omvæltning for ethvert menneske. Det har vi her på OK-Fonden Lotte stort fokus på, og vi gør derfor meget ud af, at overgangen bliver så god som mulig. Dette gør vi bl.a. ved tre samtaler i løbet af de første tre måneder. 

Vi gør, hvad vi kan, for at skabe så god en hverdag som muligt, bl.a. ved at tilbyde socialt samvær i form af forskellige aktiviteter. 

Vi arbejder ud fra den overbevisning, at du trives bedst på egne betingelser, i et miljø hvor det handler om nærhed, samvær og fællesskab.  

“Livet skal leves – hele livet”, derfor ønsker vi at gøre hverdagen til omdrejningspunktet, så der både lægges vægt på fælles beslutninger og din egen selvbestemmelse. 

Er man pårørende til en beboer på OK-Fonden Lotte, er man en del af OK-Fonden Lotte. Døren er altid åben, og pårørende altid velkomne til at tage del i vores daglige liv. 

Sammen deler vi glæden over livshistorien, familielivet og den kærlighed, der er mellem ægtefæller, børn og børnebørn, og som jo ikke mister sin betydning blot fordi man er blevet ældre – vel snarere tværtimod. 

Her kan man synge med ved klaveret, spille spil med børnebørn eller oldebørn i opholdsstuen eller hygge sig sammen i boligen. For os er det vigtigt, at den hjertevarme, omsorg og vedkommenhed, som vi værner om på OK-Fonden Lotte, går igen i relationen til de pårørende. 

Frivillige

På OK-Fonden Lotte har vi frivillige i alle aldre tilknyttet. Vores frivillige er en gave til huset. De giver en hjælpende hånd i hverdagen og er med til at opretholde den gode ”Lotte-ånd”, hvor hjertet er på rette sted. Husets frivillige deltager som oftest i en fast aktivitet og har et indgående kendskab til beboerne. 

Af aktiviteter de frivillige deltager i kan nævnes kor, jazz, café, gymnastik, cykling, samt ture ud af huset. 

 Ønsker du at blive frivillige er du velkommen til at kontakte husets frivillighedskoordinator Karen Ditlevsen Kdi@ok-fonden.dk.

Bente: ’Jeg har været frivillig her på Lotte i alle de 4 år det har eksisteret og det har været 4 fantastiske år. Glæden ved at være frivillig på Lotte, er udover alle de dejlige beboere vi møder, især alle de ansattes fortjeneste. Vi bliver mødt med åbne arme og glæde af alle medarbejdere. Det er dejligt at blive taget imod på den måde og mærke taknemmelighed for et par ekstra hænder.  På Lotte er der så mange aktiviteter som vi frivillige deltager i, det er livsbekræftende – og giver mig følelsen af: ”At gøre en forskel”.’