fbpx

Beboer

Livsglæde hænger uløseligt sammen med livet på OK-Fonden Lotte. Glæden er særligt tilstede i det sociale samvær, og når vi værner om vores traditioner. 
Beboernes venner og slægtninge er altid velkomne til at være med til at dele livsglæden med os. 
På OK-Fonden Lotte forsøger vi at gøre hver dag unik.

Hjemmets faglige tilgang

Respekt for beboernes individuelle vaner, ønsker og behov er udgangspunktet for al pleje og omsorg på OK-Fonden Lotte. En tilgang til omsorg og pleje som kræver, at vi har et indgående kendskab til den enkelte beboers vaner og tidligere livsstil. Derfor lægger vi også vægt på samvær og gode samtaler med beboeren og de pårørende allerede ved indflytningen på OK-Fonden Lotte.

Personalet gør alt for at skabe et trygt og rart hjem for hver enkelt beboer. Det opnår vi mest af alt gennem nærvær og ved at bruge tiden sammen. Personalet og beboerne spiser sammen. Vi drikker kaffen sammen, og vi snakker og hygger os sammen ved enhver lejlighed.

Den personlige pleje er også vigtig for vores beboeres velbefindende. Beboerne får derfor tilbud om at benytte vores tilknyttede frisør og fodterapeut. Beboerne kan også frit vælge en bestemt frisør eller fodterapeut efter eget ønske ude i byen.

Aktiviteter

På OK-Fonden Lotte holder vi meget af sang og musik, som afspejler sig i de ugentlige aktiviteter. Derudover tilbydes bankospil, filmklub, jazzmusik, dans, manicure, caféhygge med gamle LP-plader og sjusser.

Hver anden uge arrangerer vi udflugter som beboerne frit kan deltage i. Vi bliver transporteret i OK-Fonden Lottes bus og tager af sted i mindre grupper, så vi bevarer nærheden og trygheden for beboerne.

Højtiderne bliver fejret med god mad og drikke. Især julen er forbundet med mange traditioner og fælles aktiviteter. Beboerne hjælper med at pynte op, bage småkager og lave konfekt.

Spændende udflugter og nye indtryk er med til at inspirere, give fælles minder og holde humøret og livsmodet oppe. For os alle på OK-Fonden Lotte er udflugter også en mulighed for at nyde og glædes over øjeblikket, en mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen og at gense tidligere besøgte seværdigheder.

Vi tager jævnligt på ture ud i det danske land. Det kan være efterårsture, hvor vi nyder de smukke, varme farver og den klare himmel. Det kan også være ture i Tivoli, på Dyrehavsbakken, i Zoologisk Have eller til Den Blå Planet.

Kate:  “Her er dejligt at bo. Jeg er så glad for min lejlighed, glad for mine med-beboere, hvor vi har et rigtig godt fællesskab omkring alle de aktiviteter, der tilbydes her på Lotte. Vi får rigtig god mad her, og jeg elsker vores ture ud af huset, skovture osv.”

Tilkøb

Her i OK-Fonden Lotte har vi den overbevisning, at beboerne skal have mulighed for at forsøde tilværelsen. Derfor tilbyder vi flere forskellige tilkøb.

Tilkøb er ydelser, som går ud over Frederiksberg Kommunes kvalitetsstandarder.

Tilkøb er mod egenbetaling og udføres af OK-Fonden Lottes medarbejdere.

Tilkøb kan kan for eksempel være betaling for ledsagelse, ekstra rengøring, ophængning af billeder og gardiner osv.

Pårørende er velkomne

At flytte på plejehjem er en stor omvæltning for ethvert menneske. Det har vi her på OK-Fonden Lotte stor opmærksomhed omkring. Vi gør derfor meget ud af, at overgangen bliver så god som mulig. Dette gør vi blandt andet under tre samtaler i løbet af de første tre måneder.

Vi gør, hvad vi kan for at skabe så god en hverdag som muligt. Blandt andet ved at tilbyde socialt samvær i form af forskellige aktiviteter.

Vi arbejder ud fra den overbevisning, at du trives bedst på egne betingelser i et miljø, hvor det handler om nærhed, samvær og fællesskab.

Livet skal leves – hele livet. Derfor ønsker vi at gøre hverdagen til omdrejningspunktet, så der både lægges vægt på fælles beslutninger og din egen selvbestemmelse.

Pårørende til beboere på OK-Fonden Lotte, er en del af OK-Fonden Lotte. Døren er altid åben, og pårørende er altid velkomne til at tage del i vores daglige liv.

Sammen deler vi glæden over beboernes livshistorier, familielivet og den kærlighed, der er mellem ægtefæller, børn og børnebørn, og som jo ikke mister sin betydning, blot fordi man er blevet ældre. Vel snarere tværtimod.

Her kan man synge med ved klaveret, spille spil med børnebørn eller oldebørn i opholdsstuen eller hygge sig sammen i boligen. For os er det vigtigt, at den hjertevarme, omsorg og vedkommenhed, som vi værner om på OK-Fonden Lotte, går igen i relationen til de pårørende.


Frivillige har hjertet på rette sted

På OK-Fonden Lotte har vi frivillige i alle aldre tilknyttet. Vores frivillige er en gave for huset. De giver en hjælpende hånd i hverdagen og er med til at opretholde den gode Lotte-ånd, hvor hjertet er på rette sted. Husets frivillige deltager som oftest i en fast aktivitet og har et indgående kendskab til beboerne.

De frivillige deltager for eksempel i forbindelse med kor, jazz, café, gymnastik, cykling og ture ud af huset.

Ønsker du at blive frivillig, er du velkommen til at kontakte husets frivillighedskoordinator. Det er Neel Sass Petersen og hendes mail er nsp@ok-fonden.dk.

Bente: ’Jeg har været frivillig her på Lotte i alle de fire år, det har eksisteret. Det har været fire fantastiske år. Glæden ved at være frivillig på Lotte er, udover alle de dejlige beboere, vi møder, især alle de ansattes fortjeneste. Vi bliver mødt med åbne arme og glæde af alle medarbejdere. Det er dejligt at blive taget imod på den måde og mærke taknemmelighed for et par ekstra hænder. På Lotte er der så mange aktiviteter, som vi frivillige deltager i. Det er livsbekræftende og giver mig følelsen af at gøre en forskel’.