fbpx

KommuneKort om friplejehjemmet Bavne Ager

Bavne Ager er et indbydende plejehjem med lyse, moderne boliger. Huset har café, wellness, hyggelige fællesfaciliteter og aktiviteter, som åbner sig mod lokalområdet.

Der er blot 300 meter til den lille lokalstation, Fjellenstrup, hvorfra man kan tage toget til Gilleleje eller den lidt længere tur gennem Gribskov til Hillerød.

Plejehjemmet er indrettet med 72 plejeboliger og fællesfaciliteter med blandt andet dagligstuer, spisestuer, wellnessrum og café. Plejehjemmet har sit eget køkken, så der bliver lavet frisk mad til alle måltider.

Vi har har samlet den information, der er relevant for dig, der arbejder i kommunen med visitation. Hvis du har spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte chef, Inge Fjordside.

Visitation

Visitation foregår via Bavne Ager. Godkendelse til plejehjemsplads sendes sammen med informeret samtykke fra den pågældende borger og selve visitationssagen til chef for Bavne Ager. I løbet af højst en uge svarer vi på visitationssagen. Hvis der er en ledig bolig på Bavne Ager, vil en dato for indflytning blive aftalt hurtigt. Hvis alle boligerne er beboet, vil borgeren blive skrevet på venteliste.

Hvis borgeren er fra anden kommune end Gribskov, skal der foreligge betalingstilsagn, inden sagen vurderes.

Vi bestræber os på at besøge hver enkelt visiteret borger, før han eller hun flytter ind på Bavne Ager. Også vedkommendes pårørende vil vi gerne have en samtale med om værdier og dagligdagen på Bavne Ager. I OK-Fonden vil vi nemlig gerne være sikre på, at vi i tide ved, hvad der er vigtigt for den enkelte i forhold til hverdagen på plejehjem.

Faglige standarder, medarbejdersammensætning og tilsyn

På Bavne Ager har vi sammensat en bred vifte af medarbejdere med stærke faglige og personlige kvalifikationer. Vi ønsker at understøtte et holistisk menneskesyn – vi vil se og favne det hele menneske. Vi vægter tværfaglighed højt, og har altid som det første fokus på kerneopgaven, beboeren, og den enkeltes mulighed for at leve livet, hele livet.

Der er ansat en stor gruppe velkvalificerede sundheds- og socialfaglige medarbejdere: sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og hjælpere. Pædagoger og pædagogiske assistenter. Ergo-, fysio- og psykomotoriske terapeuter. Der er endvidere ansat vicevært, køkkenfagligt personale, servicemedarbejdere, administration, socialrådgiver og ledelse.

Sammen arbejder vi på at skabe de bedste betingelser for at støtte beboere og deres pårørende i bestræbelsen på, at Bavne Ager er et dejligt sted at bo og besøge.

Vi har endvidere fokus på, at vores faglige niveau er højt, at vi understøtter de faglige standarder og selvfølgelig lever op til alle lovpligtige tilsyn.

Træning og rehabilitering

Vi har træningscenter på Bavne Ager og vægter træning højt. Bavne Agers terapeuter er en del af den daglige pleje, fordi træning tænkes ind i alle dagligdags gøremål. Øvrige medarbejdere læres også op i dagligdags rehabiliterende indsatser, så træning foregår så ofte, det er muligt.

Køkken- og serviceteamet indgår i høj grad i hverdagens tiltag og tænker også her beboerne ind i små og store gøremål, som kan skabe livskvalitet, styrke sanserne og rehabilitere og habilitere i størst muligt omfang.

Vi har et stort fokus på både inde- og udeliv, og her skabes faciliteter, der både understøtter træning, aktiviteter og det gode liv.

Husets pædagoger har en vigtig opgave i at tilrettelægge aktiviteter og tiltag, der er meningsskabende, rehabiliterende og kan inddrage husets beboere, uanset funktionsniveau og ønsker.

Tilkøb i OK-Fonden

Vores vision er, at ”Livet skal leves – hele livet”, og mennesker, som bor hos os, bestemmer selv hvordan. Tilkøb er en mulighed, som betyder, at man kan fortsætte sine vaner eller forsøde sit liv, præcis som man selv ønsker det.

Listen herunder er eksempler på tilkøb til inspiration:

  • Ledsagelse – for eksempel til lægebesøg, besøg hos familie, indkøb.
  • Kæledyr – for eksempel rengøring af fuglebur, hjælp til hundeluftning, dyrlægebesøg.
  • Praktiske opgaver – for eksempel hovedrengøring, opsætning af lamper, tv og lignende.
  • Mærkedage – for eksempel planlægning og afholdelse af fest.
  • Wellness – for eksempel spabad, massage, ekstra personlig pleje.
  • IT og økonomi – for eksempel betaling af regninger, installering af computer, telefon og tablet.
  • Indkøb – for eksempel friske blomster, gaver, tøj.
  • Mad og drikke – for eksempel kaffe og hjemmebagt kage eller et måltid mad.
Hvis man ønsker noget, OK-Fonden ikke kan levere, formidler vi gerne kontakt til andre lokale leverandører, som vi har tillid til.

Mulighed for dyr

Der er mulighed for at have kæledyr med efter forudgående aftale. Der skal, forlods, laves en klar aftale for pasning, eventuelt dyrlæge osv, før en endelig aftale kan indgås.

Der vil på længere sigt komme mindre dyr på Bavne Ager til glæde og gavn for os alle. Dyrene vil primært være at finde på arealerne udenfor.

Wellness, kosmetolog, spa m.m

Bavne Ager er indrettet med spabad i hver af de tre afdelinger. Midt i plejehjemmet er en større spa. Der vil være frisør på Bavne Ager, mulighed for at få massage og besøge kosmetologen og fodterapeuten med flere.

Vi vægter muligheden for velvære, gode stunder og livskvalitet. Derfor er alt indrettet ud fra troen på, at æstetik og det gode liv hænger sammen.