fbpx

Hængebugsvin, Yoga og vinterbadning

Det er blot nogle af idéerne til det kommende friplejehjem, Bavne Ager i Gilleleje.

Knap 60 kommende medarbejdere mødte hinanden

“Det er imponerende, at I vil bruge en onsdag aften sammen med os! Man kan kun blive en smule rørt.” Sådan indledte chef for det kommende friplejehjem, Bavne Ager, Inge Fjordside aftenen, hvor cirka 3/4 af de kommende medarbejdere var mødt op for at høre om visionerne, og tankerne for plejehjemmet. Og naturligvis også for at møde hinanden. For det at få plejehjemmet til at blive et dejligt sted for de kommende beboere er en fælles opgave. “Sammen skal vi sørge for, at plejehjemmet bliver et hjem for de kommende beboere”, fortsatte Inge Fjordside.

Livet skal leves – hele livet

De kommende medarbejdere blev introduceret til OK-Fondens overordnede vision og værdier, men Inge introducerede også nogle af de tiltag hun ønsker, for at visionen og værdierne kommer til at leve i hverdagen. Eksempelvis, vil man som kommende beboer få besøg i sit eget hjem før man flytter ind. På den måde får man en større forståelse for beboeren og hvad de er rundet af, hvilket gør det muligt at skabe en god hverdag.

Wellness på begge etager

Noget, der skal være med til at forsøde tilværelsen på plejehjemmet er muligheden for wellness. Der kommer til at være spa i alle boligafdelingerne og et større wellnessområde, hvor der også kommer til at være frisør, forterapi og som noget særligt kosmetolog. Sille, der er kommende medarbejder fortæller, “Hvis em beboer ikke kan komme i wellnessafdelingen, så kommer vi naturligvis op til beboeren.”

Som privat udbyder har OK-Fonden mulighed for at tilbyde alle beboere, at de kan benytte sig af tilkøb, hvis de ønsker sig noget, som ikke er en del af den ”grundpakke”, kommunen dækker. Det bliver derfor også muligt at købe gavekort til behandlinger, så en pårørende kan få lidt ekstra forkælelse.

Tilkøb kan være alt muligt forskelligt, lige fra en fast aftale om at få skiftet bakken i et undulat-bur til ledsagelse i privatfly til familiebryllup i Italien. Men det mest almindelige er tilkøb, som hjælper og glæder i hverdagen.

Vilde idéer modtages gerne!

Idéerne hos Inge Fjordside er mange, men de kommende medarbejdere har ligeledes en masse gode idéer til, hvordan Bavne Ager kan blive noget helt særligt. “Vi skal være kreative – så hvis der er nogen, der har nogle gode idéer, så kom endeligt med dem. Der er allerede nogen, der har nævnt yoga, vinterbadning og mindfullness.”, fortæller Inge.

En anden vision er muligheden for dyr. Det skal være muligt for beboere at medbringe deres egne dyr, så længe beboeren selv kan tage vare på dem. Ellers kan man tilkøbe sig pasning. Udenfor er det også tanken, at der skal være dyr. Det kunne være hængebugsvin eller høns.

Fiskekutter i gårdrummet

Gilleleje er en gammel fiskerby og derfor har mange af de kommende beboere en tilknytning til fiskeriet. Det er derfor tanken, at der skal placeres en fiskekutter i en af gårdrummene, hvor beboerne så kan gå og slibe, male og mindes. “Og så skal vi da have en bajer på fordækket – altså beboerne”, griner Inge.