fbpx

Bo og behandling

Hvem bor på Vostrup Højskole?

Eleverne på Vostrup Højskole er i alderen 18 til 40 år, der har psykiske udfordringer, blandt andet angst, OCD, lettere udviklingsforstyrrelser så som autisme, ADHD, ADD, skizofreni eller anden forandret virkelighedsopfattelse. Den unge kan have udfordringer med at gennemføre en konventionel uddannelse eller få tilknytning til arbejdsmarkedet. Med den rette recovery-orienterede støtte kan den unge hjælpes videre til at gennemføre en uddannelse og opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. Desuden sigter vi imod, at eleverne via bo-træning og psykosocialbehandling kommer til at klare sig i egen bolig med ingen eller let støtte.

Hvad er målet med at bo på Vostrup Højskole?

På Vostrup Højskole arbejder vi målrettet for udvikling og mod udflytning. Vi sætter altid individuelle mål i et samarbejde med eleven, kommunens sagsbehandler og det faglige personale på Vostrup Højskole. Vores overordnede målsætning er at vores elever opnår så høj en grad af tilværelseskompetence som muligt, så de i videst mulige omfang bliver herre i eget liv og bliver mindst mulig afhængig af professionel støtte fra andre. Målet med et ophold er at skabe og genoprette et socialt netværk og en selvstændig tilværelse med støtte i det omfang, det er nødvendigt. Vi vil:

  • understøtte at eleven opretholder kontakt til familie og netværk under hensyntagen til individuelle ønsker, behov og forudsætninger
  • støtte eleven i at indgå i sociale relationer, blandt andet i lokalområdet og understøtte dem i, at oparbejde kompetencer til et selvstændigt liv.

Hvordan er hverdagen på Vostrup Højskole

Eleverne på Vostrup Højskole kan tilrettelægge deres hverdag individuelt, dog under hensyntagen til fællesskabet, ligesom der skal være overensstemmelse mellem behandlingsmål og daglige gøremål. Alle elever forventes at deltage i relevant behandling. Vi ønsker at skabe en meningsfyldt hverdag med uddannelse, arbejde, beskæftigelse, fritid og netværk med fokus på det omgivende samfund. Dette for, på sigt at skabe en tilværelse i anden boform eller i egen lejlighed. Det forventes at alle elever arbejder hen mod deltagelse i uddannelse eller arbejde, som kan være intern eller ekstern beskæftigelse. Det er således også et krav, at alle der går på Vostrup Højskole, skal kunne deltage i en struktureret dagligdag med STU (særlig tilrettelagt uddannelse), arbejde eller praktik.

Hvordan arbejder vi og hvad er vores behandlingstilgange?

Der arbejdes overordnet ud fra Recovery-orienteret rehabilitering. På Vostrup Højskole ønsker vi at tage udgangspunkt i elevens ønsker, behov, livshistorie og livsopfattelse. Derved ønsker vi at opretholde håb og drømme og støtte den enkelte i at skabe en fremtid ud fra egne præmisser. Fokus er dermed på, hvordan vi kan understøtte, at eleven selv definerer og forfølger sin forståelse af et meningsfuldt liv. Vores mål er at eleven skal blive i stand til at klare voksenlivet og kunne leve livet ud fra egne ønsker og drømme. Et særligt fokus vil være at blive i stand til at gennemføre skolegang og uddannelse, at de opnår gode sociale kompetencer og kompetencer til at kunne opnå varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

Indflytning

Hvis du tænker at Vostrup Højskole er noget for dig skal du kontakte din sagsbehandler i kommunen, som så sammen med dig vil vurdere om Vostrup Højskole er det rette sted for dig. Hvis I bliver enige om dette er næste skridt at komme på besøg til en forsamtale. Her vil du få mulighed for at se stedet og møde noget af personalet. Du får mulighed for at stille alle de spørgsmål du evt. har og du kan få indtryk af om vi tror Vostrup er det rette sted for dig.

Ved indflytning skal du som udgangspunkt selv sørge for møbler til lejligheden. Du vil komme til nymalede, hvide vægge, men du skal selv have lamper og evt. gardiner med.

Det er dig, der står for flytningen og for bestilling og betaling af flyttebil. Eventuelt med hjælp fra pårørende.

Der kan ved behov tilbydes hjælp til ind-/udpakning fra personalet.