fbpx

Slagelse Kvægtorv – Friplejehjem og Seniorboliger

PFA og OK-Fonden er gået sammen om at opføre en samlet bebyggelse på 27.300 kvadratmeter i det attraktive område nær stationen i Slagelse

Projekt
Byggeri
I brug

Pensionsselskabet PFA og OK-Fonden er i fuld gang med forarbejdet til et friplejehjem med 75 plejeboliger, et seniorbofællesskab med 30 boliger og fælleshus samt 32 seniorboliger, og allerede i det tidlige forår 2022 er byggemodningen færdig. Selve byggerierne af friplejehjem og seniorboliger opstartes primo april 2022 og forventes at stå færdige efteråret 2024.  

Ved at samle de forskellige boligtyper i en lille bydel skabes nye og anderledes muligheder for fælles aktiviteter og samspil. Seniorboligerne og seniorbofællesskabet opføres som såkaldte ”Boliger for Livet”. Det er boliger, hvor man har mulighed for at blive hele livet, også hvis man en dag får brug for personlig hjælp og pleje.

Plejehjemmet åbner sig i forhold til det omgivende samfund og inviterer beboerne i ”Boliger for Livet” ind. Eksempelvis ved at give adgang til træningsfaciliteter, til fester for beboerne på plejehjemmet og til kreative aktiviteter. Der støttes op om et stærkt frivilligt miljø, til glæde og gavn for alle.

”I OK-Fonden er vi meget glade for modtagelsen og samarbejdet med Slagelse Kommune. Vi lægger vægt på at være velkomne, og det føler vi bestemt, at vi er i Slagelse. Vi glæder os til samarbejdet om at modtage et bredt udsnit af beboere i vores boliger og ikke mindst borgere med plejebehov på det nye plejehjem. Vores tilbud tager udgangspunkt i det enkelte menneskes behov, og at der skal være så mange valgmuligheder som muligt hos os,” siger Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden.

Også hos PFA er der stor glæde over samarbejdet med Slagelse Kommune.

”Hos PFA ønsker vi at skabe gode rammer for det gode seniorliv. Blandt andet ved at udvikle nye og attraktive boligformer. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi nu kan udnævne Slagelse som første lokation i vores ønske om at opføre friplejehjem og seniorboliger i op til 10 danske kommuner sammen med OK-Fonden,” siger Jesper Brask Fischer, programchef for offentlig privat samspil i PFA.

Som en anden del af projektet opfører PFA desuden familieboliger og ungdomsboliger sideløbende på grunden.

Fakta

Byggeriet i Slagelse er det første af 10 lignende projekter, som PFA og OK-Fonden opfører i de kommende år i samarbejde med interesserede kommuner rundt om i landet.

Der opføres på grunden i Slagelse Bypark en samlet bebyggelse på 27.300 kvadratmeter, fordelt på flere parceller med både friplejehjem, seniorboliger, seniorbofælleskab, familieboliger og ungdomsboliger i tæt samarbejde mellem OK-Fonden, PFA, Deas og Slagelse Kommune.

Af disse opfører OK-Fonden og PFA et friplejehjem med 75 plejeboliger på 6.500 kvadratmeter, et seniorbofællesskab med 30 boliger og et fælleshus på 2.480 kvadratmeter, samt 32 seniorboliger på i alt 2.620 kvadratmeter, de såkaldte ”Boliger for Livet”. Alle seniorboliger bliver lejeboliger.

Borgere, som opfylder visitationskravene til en plejebolig i deres bopælskommune, vælger selv, hvilket plejehjem de ønsker, også selvom det ligger i en anden kommune.

For yderligere information:

Anders Münchenberg, projektleder, OK-Fonden,

tlf.: 33 85 45 13

Ledige stillinger

Vi er ikke begyndt at ansætte medarbejdere endnu, men du er altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning.

Byggepladsen på Kvægtorvet i Slagelse 3. januar 2023
Byggepladsen på Kvægtorvet i Slagelse 19. februar 2023