fbpx

PFA og OK-Fonden vil bygge plejehjem og seniorboliger i 10 danske kommuner

PRESSEMEDDELELSE 10. september 2020:
PFA og OK-Fonden vil i et fællesejet joint-venture-selskab og sammen med interesserede kommuner i de kommende år skabe en række helt nye velfærdstilbud i form af friplejehjem samt seniorboliger og seniorbofællesskaber til en samlet investeringssum på 2,5 mia. kr.

Pensionsselskabet PFA og non-profit omsorgsorganisationen OK-Fonden indgår et joint venture, der skal etablere friplejehjem, seniorboliger og seniorbofællesskaber i 10 større danske byer. Byggerierne forventes at blive igangsat over de kommende år, og der er i alt afsat en samlet investeringssum på 2,5 mia. kr.

Allerede på nuværende tidspunkt er der dialoger kørende med flere interesserede kommuner, og forventningen fra PFA og OK-Fonden er, at der hvert sted skal opføres ca. 70 til 100 plejehjemsboliger samt 40 til 50 seniorboliger som ”Boliger for Livet”. En del af seniorboligerne vil fungere som seniorbofællesskab.

”Hos PFA har vi et stort ønske om at skabe gode og trygge rammer, der kan være med til at sikre det gode seniorliv. Det gælder både i forhold til overgangen fra arbejdsliv til pension, men også ved at udvikle nye og attraktive boligformer. Den demografiske udvikling betyder, at der kommer til at mangle plejehjemspladser, og som stort pensionsselskab ved vi, at det samtidig er et stadie i livet, som kan være forbundet med mange bekymringer og utryghed. Med vores partnerskab med OK-Fonden vil vi skabe en højkvalitetsløsning, som kan være med til at supplere det offentlige, og som samtidig sker i en konstruktiv dialog med de interesserede kommuner. På den måde kan vi i fællesskab være med til at sikre, at flere bliver tilbudt netop dén plejehjemsplads, de ønsker,” siger Allan Polack, Group CEO i PFA.

Seniorbofællesskabet Sundbakken i Horsens

 

 

Det bliver OK-Fonden, der som privat non-profit omsorgsorganisation, skal drive de fremtidige plejehjem samt administrere seniorboligerne og seniorbofællesskaberne, som det fælles selskab skal etablere og udleje. Kommunerne betaler det samme for en borger på et OK-friplejehjem som for en borger på et kommunalt plejehjem.

Vi er meget glade for partnerskabet med PFA. PFA har stor kompetence inden for investering og i at rådgive fremtidens seniorer og ældre. Der er stor søgning til vores eksisterende plejehjem og til vores seniorboliger, og vi håber, at PFA’s kunder vil søge i retning af netop vores fælles værditilbud. Med det fælles selskab bliver vi i stand til at tilbyde endnu flere kommuner at levere velfærdsløsninger – og dermed til at tilbyde endnu flere mennesker OK-Fonden som en valgmulighed. Vi lægger vægt på, at vores tilbud skal tage udgangspunkt i den enkeltes behov, og at der skal være så mange valgmuligheder som muligt hos os,” siger Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden.

Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden og Allan Polack, Group CEO i PFA

 

PFA, der er et kundeejet pensionsselskab, bliver majoritetsinvestor i det fælles selskab, samtidig med at PFA-kunder vil få fortrinsret til det fælles selskabs boliger og friplejehjem. Dermed går værdiskabelsen også videre til de mennesker i Danmark, som de to partnere bag det fælles selskab begge arbejder for. Både PFA og OK-Fonden har allerede stor erfaring med at opføre seniorboliger og seniorbofællesskaber.

Realiseringen af det fælles selskab er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Kontakt

Christopher Due Karlsson
Pressekonsulent- og rådgiver PFA
Tlf. 23 64 83 44

Birthe Vester
Presseansvarlig OK-Fonden
Tlf. 22 96 32 97