fbpx

Boliger for Livet

Boliger for Livet bygger gennemtænkte og fleksible boliger til mennesker, som gerne vil have mulighed for at blive boende i deres eget hjem hele livet – også hvis der opstår behov for hjælp og pleje. Boliger for Livet er en del af OK-Fonden og er blevet til i samarbejde med journalist Jørgen Harboe.

OK-Fonden arbejder for, at mennesker kan forfølge deres drømme og leve livet, hele livet. Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet, uanset livssituation, alder og helbred. Den vision bliver til virkelighed i nogle nyskabende og eftertragtede byggerier og byområder rundt om i Danmark i disse år.

Ved at samle flere typer boliger: Et plejehjem og ”Boliger for Livet” til en lille bydel, skaber OK-Fonden nye og anderledes muligheder for fælles aktiviteter og samspil. Kombinationen med senior- og plejeboliger som naboer betyder, at vi kan give mennesker mulighed for at blive i deres private bolig livet ud – og få hjælp af plejehjemmets medarbejdere, hvis det bliver nødvendigt.

Beboerne i ”Boliger for Livet” kan bruge plejehjemmets fællesfaciliteter som café og wellness i det daglige. Herudover kan man også vælge at bestille og få leveret privat betalte tilkøb som fx mad, rengøring og ledsagelse. Servicen gøres fleksibel og tilpasses den enkelte beboers behov, i tæt dialog og efterhånden som behovene opstår.

Boligerne indrettes med niveaufri adgang og rumforhold med plads til både rollator og kørestol. De er velindrettede og gennemtænkte, så fx skabene i badeværelset kan tages ned, hvis behovet for en handicapvenlig bolig opstår.

Boliger for Livet henvender sig til mennesker, der søger øget tryghed, har nedsat funktionsevne, eller som blot over tid ønsker at have muligheden for at tilkøbe sig hjælp.

Præstegårdhaven

– eftertragtede Boliger for Livet i Roskilde

Præstegårdhaven består af 16 Boliger for Livet på 65 kvm. Boligerne er på 2 værelser, der er terrasse, skur og grønne arealer. Beboerne kan benytte faciliteter på plejehjemmet OK-Fonden Himmelev gl. Præstegård såsom restaurant, frisør, yoga, gymnastik, spa m.v. Byggeriet er opført i 2015.

Der bygges yderligere 12 boliger i 2020.

Bavne Ager

– et moderne boligområde i Gilleleje med nye fællesskaber og en helt særlig tryghed

Der opføres 40 Boliger for Livet i tilknytning til plejehjemmet OK-Fonden Bavne Ager i Gilleleje. De 16 er fleksible seniorboliger på 65 kvm., og de 25 opføres som seniorbofællesskab med tilhørende fælleshus.

Læs mere om projektet.

OK-Fonden lægger vægt på, at boligområderne ikke lukker sig om sig selv, men bliver en del af lokalområdet. Naboer, foreningsliv, lokale erhvervsdrivende, frivillige og andre med gode idéer inviteres ind, så man sammen med beboerne kan udforske mulighederne for at skabe et levende område, som bliver et plus for menneskene og for byen.