fbpx

Ved Rørvig Mølle

Her er 12 boliger opført som små huse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”Tanken om, at jeg kan bo her livet ud, kan jeg godt lide”, siger Karin Bach, som er formand for seniorbofællesskabet.

”Ingen kommer til at kede sig her. Tværtimod må man nok lære at sige nej tak. Der er nemlig så mange muligheder for aktivitet, at man kan blive helt træt”, siger formanden. Både sommer og vinter byder området på mageløse naturoplevelser, teaterbesøg og biografture. ”Vi bor lige ved den gamle mølle. Når vi går op i den, kan vi se ud over Isefjorden. Det er så skønt”, siger formanden.

Byggeriet er opført i 2001. De seks dobbelthuse er bygget af sundhedsvenligt sibirisk lærketræ.

Bestyrelse

Formand: Karin Bach på 26654992 og karinbach8@gmail.com

Næstformand: Lene Koblauch på 51236441

Ansvarlig for ventelisten: Bestyrelsen

Fakta

Antal beboere: 12

Antal lejligheder: Her er 12 boliger på 65 til 95 kvadratmeter.

Hjemmeside

vedroervigmoelle.dk

Aktiviteter

”Vi er spontane. Af og til laver vi lige pludselig gule ærter i kulden. I sommervarmen tager vi helt spontant på tur til Sverige. Sådan er vi her. Vi planlægger ikke sådan tingene. Vi gør det, vi har lyst til nu og her”, fortæller Karin Bach.

Ekstraordinære aktiviteter

Bofællesskabet i Rørvig har sin egen hjemmeside: www.vedroervigmoelle.dk På hjemmesiden kan du blandt andet læse, at ”Det er en gave at bo her”

”Det er trygheden i, at der altid er nogen tæt på. Vi overrender ikke hinanden i ét væk. Når rullegardinet er trukket ned, skyldes det, at bofællen sover eller ikke har lyst til selskab”. Sådan forklarer formanden for bofællesskabet Ved Rørvig Mølle, hvordan beboerne har det sammen i respekt for hinanden. ”Vi er sådan nogle mennesker, som forsøger at tage det hele lidt let. Med humor”.

”Vi har den skønneste havn med café og restaurant. Når musikerne spiller på bådene, er det bare super at sidde der og drikke en øl sammen”.

Fælleshus

Fælleshuset bruger vi, når vi spiller spil, spiser sammen og har møder. Hver onsdag formiddag er der altid kaffe i fælleshuset til dem, der har lyst til at være med”, fortæller formanden, Karin Bach. I fælleshuset er der også plads til familiefester, der er alt i køkkengrej, vaskemaskine og tørretumbler. Derudover indeholder fælleshuset gæsteværelse til to. ”Vi er sådan nogle mennesker, som altid har blomster på bordet i fælleshuset”.

Nærmiljø

Sparkøbmanden ligger lige om hjørnet. Tæt på er også slagter, bibliotek og cykelhandler. Nærmest lige udenfor døren er busstoppestedet. Bussen går mod Nykøbing Sjælland syv kilometer væk, hvor teatret ligger. Biografen ligger i Vig.

Fra påske og helt ind i efteråret er der sommerkræmmermarked i Rørvig om søndagen.