Bofællesskabet Toftebo ligger naturskønt med fælleshus, fællesskab og mulighed for trave- og cykelture i både landlige omgivelser og i skov. Her er frisk luft og udsigt ud over Horsens Fjord.

Toftebo har ti boliger opført som seniorbofællesskab. Boligerne er rækkehusbebyggelse.  Samtlige boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have, gode fællesarealer samt et veldisponeret fælleshus. Byggeriet er opført i 1999.

”Midt i december arrangerede vi julefrokost i fælleshuset. Vi sang julesange og spillede banke. Det var en hyggelig aften i en mørk tid”, siger Eli Christensen.

Klubber

Seniorbofællesskabet Toftebo har strikkeklub i Fælleshuset hver tirsdag eftermiddag arrangeret af en beboer. I forbindelse med hyggestunden deltager også gæstende kvinder fra Søvind by i fælleshuset med strikkepinde og garn.

Ekstraordinære aktiviteter

”I sommeren 2019 havde vi en tur til Juelsminde-halvøen. Høj sol gjorde jo, at det var dejligt at sidde ude og drikke den medbragte kaffe. Senere spiste vi på restaurant i Juelsminde og kørte videre til Snaptun, hvor vi fik is”, fortæller formand, Eli Christensen.

Fælleshus

Alle OK-Fondens seniorbofællesskaber har fælleshus til glæde og gavn for beboerne og deres familier. Her er plads til runde fødselsdage, foredrag, gymnastik og juleaften med gæster og service nok til alle. Fælleshuset bruges også til faste møder i bofællesskabet Toftebo og fælleskaffe hver fredag eftermiddag. Fredagskaffe arrangeres efter tur.

Nærmiljø

Tæt på bofællesskabet ligger Dagli’ Brugsen med posthus, apotekerudsalg, kirke, kro, forsamlingshus, skole og børnehave. Søvind har derudover en velfungerende idrætsforening. Der er parkeringspladser ved bofællesskabet. Busstoppestedet ligger også tæt på boligerne med afgang en gang i timen.