fbpx

Sundbakken

Sundbakkens beboere i Stensballe bor i det naturskønne område ved Nørrestrand. Her er 20-25 kilometer til Odder. Fra Stensballe mod Odder er det muligt at gå langs vandet på naturstier, og i fugletårnet de spejde efter de hurtige flyvere på himmelen i den fredede natur.

Her i det midtjyske er der morgensang en gang om ugen, kreative aftener med syning og strikning, her er kortspil, fælles onsdagshygge, lægning af puslespil, kaffe og en øl søndag eftermiddag og fællesspisning efter aftale. Det meste foregår i fælleshuset, som alle beboere bare kan bruge i flæng til private runde fødselsdage, til gymnastik, foredrag osv.

”Jeg skal bæres ud. Vi har det sådan her, at ingen vil væk frivilligt”. Sådan siger formanden for seniorbofællesskabet Sundbakken og uddyber sin håndfasthed: ”Det er så trygt at bo dør og dør med andre, og den omsorg, vi har for hinanden, er enestående. Tænk på den tryghed der ligger i at vide på forhånd, at hvis én i et ægtepar falder væk, bor man alene – men med alle de andre bofæller tæt på”.

Aktiviteter

På fællesmøder afgør beboerne alt fra diskussioner om beplantning af de udendørs fællesarealer til hvornår der skal holdes julefrokost. I Sundbakken er der tradition for både sankt hans-fest, fællesspisning nytårsaften og årsfest 1. februar. Den dato i 2019 flyttede de første beboere nemlig ind.

”Her i Sundbakken er bebyggelsen i to plan. Dem, der bor i stuen, har en lille have foran. Dem, der bor på første sal, har elevator”, fortæller formand for Sundbakken, Birger V. Jensen. På den måde er boligerne handicapvenligt indrettet med øje for, at ingen skal slæbe sig i stykker med for eksempel tunge indkøbsposer.

Fælleshus

”Vi har været op til 65 mennesker i fælleshuset”, fortæller formanden for Seniorbofællesskabet Sundbakken stolt. ”Vi har to gæsteværelser, et fint køkken, stole og borde til alle, bad og toilet i vores fælleshus”. Her er mulighed for at holde to aktiviteter ad gangen, fordi bofællerne har installeret en foldedør, der kan dele fælleshuset i to. Fælleshuset indeholder tilmed depotrum til fælles benyttelse. Det nye seniorbofællesskab Sundbakken har også både cykelskur og værksted.

I det grønne

”Vi holder selv udearealerne hvad angår buske, træer og græsklipning. Nogle kan tage ukrudt op på alle fire, mens andre kan lave kaffe. Vores forskellighed er en ressource”, forklarer Birger V. Jensen.

Nærmiljøet

”Brugsen ligger 150 meter herfra. Apoteket og bageren er også lige i nærheden. Vi mangler ikke noget. Indenfor 900 meter har vi seks dagligvarebutikker”, fortæller Birger V. Jensen.

Der er få minutters gang til bybussen, der kører mod banegården og centrum af Horsens.