fbpx

Stenkærgaard

Velkommen

Her i Rask Mølle står 16 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer. Boligerne er 69, 80 eller 85 kvadratmeter.

Her er glögg og æbleskiver i december, her er frisk luft og hjælp fra naboerne, når det kniber med at kunne kunne, og her er det skønneste fælleshus til private fester og fælles aktiviteter med de andre beboere. Fra Stenkærgaard er der transportmulighed med bussen til større byer.

”En gang om foråret står damerne for en omgang mad til alle, og om efteråret er det vi mænds tur”, fortæller Egon Jensen. De cirka 20 beboere har fødselsdage i forskellige måneder, men i stedet for at rende til kaffe og småkager i ét væk året rundt, holder bofællerne to fødselsdage om året. En om foråret og en om efteråret. ”Alle med fødselsdag i første halvdel fejrer vi så på en og samme dag”, siger Egon Jensen.

Men seniorbofællesskabets fødselsdag har sin helt egen fødselsdag. 1. maj hvert år er der fest for alle. Byggeriet er fra 2002.

Bestyrelse

Formand: Egon Jensen. Telefon: 20 24 26 50. Mail: hej@tuknet.dk

Næstformand: Jytte Jensen

Ansvarlig for ventelisten: Egon Jensen. Det koster 50 kroner årligt at være skrevet på ventelisten.

Fakta

Antal beboere: 20

Antal lejligheder: 16

Aktiviteter

Hvert år 19. december ved beboerne i Stenkærgaard godt, hvad de skal. I månederne optil har jordbær, hindbær, brombær og sukker nemlig ligget i rom i stenkrukken med låg. På denne dato i julemåneden er der endelig romtopf til alle.

Onsdag eftermiddag er der whist året rundt. Onsdag aften står den på andre former for kortspil og billard. Klokken 21 er der kaffe til alle og hyggeligt samvær, hvor løst og fast diskuteres.

”Vi har lige fået købt os et spil fælles krolf, som er en blanding af golf og kroket”, fortæller Egon Jensen, som sammen med sine bofæller har nok grønt græs at boltre sig på.

Fælleshus

”Fælleshuset er guld værd”, siger Egon Jensen. Huset ligger midt i bebyggelsen. Her samles beboere til arrangementer af fælles interesse, til det månedlige beboermøde, kortspil, smagning af årets romtopf, billardspil osv. Fælleshuset er fuldt udstyret med køkkenredskaber, service til store selskaber og ekstraværelse til overnattende gæster.

Faciliteter

Til Stenkærgaard hører også et værksted på godt 50 kvadratmeter. Her står blandt andet havetraktor og havemøbler.

Nærmiljø

Tæt på ligger Rask Mølle Kro. Her spiser beboerne af og til og får varm mad leveret til seniorbofællesskabets fælleshus, når der er mange gæster til runde fødselsdage, børnebørnenes konfirmationer osv

Bussen, der kører fra bofællesskabet, går til Horsens og Tørring. Derfra er der forbindelse mod Vejle.