fbpx

Søkanten

Velkommen

I naturskønne Nykøbing Sjælland ligger OK-Fondens seniorbofællesskab Søkanten. Her er sø, skov og havn tæt på.

På bar mark blev Søkanten bygget i 2001 og stod færdig første september. I dag er parcelhuse skudt op nær seniorbofællesskabet.

Her ligger 16 boliger opført som bebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet med egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”Vi er nogle stykker, der kører i biografklub en gang om måneden”, fortæller formanden for bofællesskabet. ”Vi hjælper hinanden med at holde fællesarealerne fine. Dog er det en 84-årig kvinde, der ordner bedene løbende. Hun holder sig i gang ved også at gå til gymnastik”.

Aktiviteter

”Vi spiser sammen en gang om måneden, og vi har julefrokost og påskefrokost hvert år”, fortæller Birgit Pedersen. Hvert år første september holder beboerne fødselsdag for bofællesskabet, hvor beboerne fik nøglerne til boligerne på datoen første september i 2001. Torsdag står den nu til dags på billard for dem, der har lyst, og første onsdag i måneden er der pigedag med kaffe. Alle faste beboermøder bliver holdt i fælleshuset.

”Når man bor i et hus, kender man jo faktisk ikke rigtigt naboerne. Her kender vi hinanden rigtig godt. Det er dejligt”, siger formand for seniorbofællesskabet Søkanten, Birgit Pedersen. ”Her er det hele. Vi bor så skønt er sted, at vi om vinteren er cirka 6000 indbyggere og om sommeren henved 20.000”.

Fælleshus

”I vores fælleshus er rigeligt med service, her er gæsteværelse med bad, vaskehus og et meget veludstyret køkken”, siger Birgit Pedersen om fælleshuset med god plads. ”Vi har holdt både min egen, min søns og min mands fødselsdag her”.

Nærmiljø

Her er skov, sø og 20 minutters gang til havnen. Brugsen, Fakta, Lidl og Aldi ligger kort vej væk. Svømmehal og sportshal ligger også tæt på. Transportmulighederne er gode. Her er trinbræt, så man kan komme til Holbæk og retur til Nykøbing Sjælland. Bussen går mod Højby, Holbæk og Sjællands Odde.