fbpx

Rosenhaven

Velkommen

Her i Snekkersten er der 20 minutter til vandet på gåben. Sammenholdet er godt. Beboerne laver for eksempel æblekage og blommedessert til alle, når efteråret har kastet frugt ned på græsplænen.

Før Rosenhavnen blev bygget, var der branddam på området, som bare lå hen.

”Vi holder selv det grønne areal. Fire gange om året hjælpes vi ad med at klippe hæk, ordne bede og sådan”, fortæller Doris Nielsen. I Rosenhaven har de både blomme- og æbletræer. ”Alle gør, hvad de kan, for det er jo ikke alle, der har mange kræfter”.

Bestyrelse

Formand: Lisbeth Olsen – 49217149

Bestyrelsesmedlemmer: Doris Nielsen og Peter Andersen

Ventelisteansvarlig: Doris Nielsen på 21391630 og doris.m@nielsen.mail.dk

Fakta

Antal beboere: 14

Antal lejligheder: 11

Boligerne er fra 60 til 90 kvadratmeter store.

Her er 11 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse. Byggeriet er opført år 2004.

Aktiviteter

Hvert år holder beboerne i Rosenhave sommerfest i form af sommerudflugt eller fælles frokost i fælleshuset. Bofællesskabet har fælles spisning, havedage, vagtplan for, hvem der holdet fælleshuset rent hvornår og hvert år 1. februar er der fødselsdagskomsammen, fordi selve Rosenhaven har fødselsdag. ”Vores bofællesskab stod færdigt 1. februar i sin tid. Derfor får vi altid festmiddag på den dato, en kop champagne og en sang”, fortæller Doris Nielsen.

”Det er betryggende at bo i bofællesskab. Hvis der er noget, er naboen lige inde ved siden af”, forklarer Doris Nielsen fra seniorbofællesskabet Rosenhaven. Hun uddyber sin holdning: ”Det er lidt, som da jeg var barn på landet. Vi gik bare ind i naboen og fik hjælp, hvis vores forældre for eksempel var i marken”.

”I sin tid så jeg mig om efter noget at leje. Så fandt jeg boligen i Rosenhaven. Den er jeg glad for, for der er nogle at tale med, hvis man har lyst til det, men man kan også få lov at være lidt i fred, hvis det er det, man har brug for. Det er et kæmpe plus”, siger Doris Nielsen, som er ansvarlig for ventelisten.

Fælleshus

I fælleshuset bliver der holdt fødselsdag for alle beboere. Huset bruges også, når beboerne har det faste møde en gang om måneden, hvor løst og fast diskuteres til alles bedste. Helt særligt for Rosenhaven er, at der er kaffe på kanden hver dag 14.30. ”Dem, der har lyst til at sludre, kan gå hen i fælleshuset. Fælleshuset har plads til cirka 30. Det betyder, at det kan anvendes til for eksempel runde fødselsdage, konfirmation og nytårsaften med mange gæster. Fælleshuset har gæsteværelse.

Faciliteter

Rosenhaven har cykelskur og skur til haveredskaber mv.

Nærmiljø

Netto, Føtex, Harald Nyborg, restauranter osv ligger ikke langt væk. Der kører bus mod Helsingør og Espergærde. Toget fra stationen kører mod København, Hillerød og Helsingør, hvor sundhedshuset ligger.