fbpx

Her er 18 dejlige og velindrettede boliger, som formanden for bestyrelsen kalder det. Boligerne ligger i en hestesko med fælleshuset i midten. Her er forretninger og busser tæt på. Her er frisk luft og godt, trygt fællesskab med aktiviteter og spisning for alle i løbet i året.

Byggeriet er opført i 1999 på en bar mark. Boligerne ligger bag et stort villakvarter.

Her er 18 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”Når der bliver ledige boliger her hos os i Viby Sjælland, vil vi rigtig gerne have flere aktive seniorer ind. Nogle, der kan tage fat og slå græs, så omkostningerne holdes ned, nogle der kan tænke gode tanker og er tolerante overfor andres ønsker og drømme”, siger Solveig Sund.

Bestyrelse

Formand: Solveig Sund på 40514649 og ottegaardsparken17gmail.com

Ansvarlig for ventelisten: Solveig Sund

De 18 boliger er i sin tid bygget til enlige og par. 65, 77 og 81 kvadratmeter store er boligerne.

Aktiviteter

Sidste fredag i måneden skiftes forskellige madhold til at diske op med mad til alle beboere i fælleshuset. ”Ved at være på madhold sammen, lærer man hinanden godt at kende, når man arbejder med noget praktisk”, siger Solveig Sund. En gang om måneden er der fælles morgenmad arrangeret af et andet madhold. I forbindelse med afdelingsmødet en onsdag om måneden er der mødepligt. I Ottegårdsparken er en del udvalg, man kan være med i: Fælleshusudvalget og udeudvalget er bare to af dem.

”Vi holder sommerfest hvert år. Et år er det bofællesskabet Tuen, der ligger tæt på os, som arrangerer festlighederne, og året efter er det vores tur til at stå for forberedelserne”, siger Solveig Sund.

”Vores bedste udvalg her i Ottegårdsparken er frugtudvalget, synes jeg. Vi har æbletræer, pærer, blommer, ribs, rabarber, hindbær, solbær osv”. Formand for seniorbofællesskabets bestyrelse, Solveig Sund, fortryder ikke, hun valgte at bo dør om dør med andre i seniorbofællesskab. ”Fællesskabet her er grunden til, at jeg trives rigtig godt”, siger hun, som bor et sted, hvor der er friske krydderurter til alle så længe lager haves.

”Fælleshuset er det mest geniale påfund. Det er virkelig det bedste i verden. Her er plads til 50 personer, her er badeværelse, flere ovne, porcelæn nok, køkken med det hele og vaskerum med tørretumbler” fortæller Solveig Sund.

Fælleshus

Fælleshuset er hjertet i OK-Fondens seniorbofællesskaber. Her er ekstra plads til alle, for når ens egen bolig bliver for lille, kan der inviteres til runde fødselsdage, konfirmationer osv med familien her. Fælleshuset bliver endnu oftere også brugt til fællesskabets aktiviteter som fællesspisning, faste månedsmøder med dagsorden osv.

Faciliteter

I fælleshuset har Ottegårdsparken også et værksted og opbevaringsrum.

Nærmiljø

Ikke langt fra Ottegårdsparken er tøj- og skoforretning, tandlæge, læge, frisør, skole, idrætsplads, Rema 1000 og Menu. Viby Station ligger en lille kilometer væk. Togene kører til Roskilde og Ringsted. Bussen tværs over Sjælland går fra bofællesskabet til både Valsø og Solrød.