fbpx

Velkommen

Her er 16 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse. Byggeriet er opført i 2003.

Her fra Oasen er der omsorg for andre, kort vej til indkøb og offentlig transport. Her er mange fællesarrangementer. Formanden siger med et stort grin: ”Her er 16 livlige damer og fem mænd, der vil, som deres koner siger”.

”Dem, der er hjemme til jul og nytår, holder festdagene sammen. Ingen skal jo sidde og spise alene, når det er juleaften, og når raketterne går til vejrs”, siger formand for Oasen, Olav Rye Hintze.

Bestyrelse

Formand: Olav Rye Hintze på 29914576 og olavryehintze@msn.com.

”Vi har delt formandskab. Faktisk er vi tre formand, men det er mig, der har klokken”, siger Olav Rye Hintze.

Øvrige formænd: Ruth Andersen og Annelise Hansen.

Suppleanter: Judi Hugan og Mogens Wibe

Hjemmeside: www.seniorbo-oasen.dk

Fakta

Kommunen gav grunden på 1250 kvadratmeter til initiativtagerne til bofællesskabet i sin tid.

Her er nu 16 boliger på 65, 70, 80 og 85 kvadratmeter.

”Lige nu er vi friske, men ingen ved jo, hvad fremtiden bringer. Derfor er det dejligt at bo et sted, hvor der er nogle til at holde øje med, at man er stået op om morgenen”. Sådan forklarer formand for Oasen, Olav Rye Hintze, at han er glad for sit valg om at bo i seniorbofællesskab.

Aktiviteter

Alle beboernes fødselsdage bliver fejret med det rød/hvide flag og for eksempel brunch til alle beboere og fødselarens venner. ”Vi har forårsfest, sommerfest, arrangementer til påske og pinse, og i løbet af december får vi æbleskiver nok”, siger Olav Rye Hintze. Første december bliver juletræet tændt. Første søndag i advent er der julekomsammen igen. Anden søndag i advent bliver der julepyntet i fælleshuset, og der vanker æbleskiver og af og til glögg i forbindelse med alt, der dufter af julearrangement.

Ekstraordinære aktiviteter

”Ikke langt herfra ligger aktivitetscentret. Der har jeg fået gang i foredrag, børneteater, koncerter og et bibliotek, der har åbent fra klokken 7 til 22. Det hele kører på frivillig og ulønnet basis”, forklarer formanden. Oasen har en del udvalg: Fælleshusudvalg, Boligtilbudsudvalg, Aktivitetsudvalg osv.

Fælleshus

Fælleshuset er 124 kvadratmeter stort. Her er gillesal, køkken, stor opvaskemaskine, gæsteværelse og et værksted med alt i værktøj. De fleste af Oasen fælles aktiviteter foregår her. Også de faste månedsmøder med dagsorden. I fælleshuset er installeret wi-fi, så gæster kan medbringe iPads osv i forbindelse med møder, familiefester osv.

Faciliteter

Oasen råder over 14 parkeringspladser, som er placeret i enden af bofællesskabet.

Nærmiljø

Der er cirka 2300 indbyggere i Svebølle. Fem minutter væk fra Oasen ligger brugs, apotek, skole, pop, bager, pizzeria og blomsterforretning. Fra Svebølle Station er der togforbindelse mellem Kalundborg og København. Bussen kører mod Kalundborg og Holbæk.

 ”Her yder vi efter, hvad vi kan hver især. For eksempel har vi beboere, der er uddannet i restaurationsbranchen. De kan i den grad lave mad til fællesspisning. Ikke alle har de samme kræfter, men alle er med i begivenhederne”, fortæller formanden.