fbpx

Midgård

Om projektet

Midgård er et rigtigt by-fællesskab placeret mellem Farum Bymidte og Farum bytorv, med kort afstand til centrum og offentlig transport. En moderne karré-bebyggelse i to og tre etager med tagterrasser og grønt tag. I karréens midte er et afskærmet gårdrum, hvorfra der er adgang til alle boliger og fælleshuset.

Allerede længe inden indflytning har beboerne dannet et tæt og stærkt fællesskab, hvor de mødes til kulturelle arrangementer, ture i naturen, fællessang mm. Lige nu er de i færd med at forberede alle de beboerdemokratiske opgaver, der ligger i at skulle bo dør om dør og drive et seniorbofællesskab.

Bofællesskabets arkitektur er tænkt som en moderne karré, med fire længer, der omkranser et privat gårdmiljøet. Man ankommer til bygningen fra igennem en fælles port, som rummer trappe, elevator og postkasser og hvorfra man går direkte ind i den fælles gård. Mod vest terrasserer bygningen ned og giver plads til tagterrasser i forskellige niveauer, samt sikre lys og luft til boliger og fællesområder. Bebyggelsens indvendige altangange betyder, at der er sammenhæng mellem de mange forskellige fællesarealer, fra haven vest for bygningen og det centrale gårdrum til de forskellige tagterrasser i 1. og 2. sals højde. Bygningen orienterer sig således omkring gårdrummet som det fælles, hvorfra der også er adgang til det store fælleshus.

På ydersiden er bygningen beklædt med mursten, mens den på indersiden har træbeklædning. Et materialevalg, som sammen med udformningen giver følelsen af bygningen som en varm og tryg ramme, der omfavner det sociale fællesskab mellem beboerne.

Der er boliger i tre størrelser, 72, 87, og 103 brutto m2 (dette er inkl. de m2, der indgår som fællesareal i fælleshuset, gæsteværelse, samt fælles adgangsveje som f.eks. trapper og altangange). Mod Paltholmvej har lejlighederne karnapper, mens de øvrige boliger har enten altan eller en terrasse. Hvor den centrale del af bebyggelsen opfordrer til fællesskab og kontakt, ligger boligernes private områder således på ydersiden af bygningen. Herudover er der på altangangene plads til, at man kan skabe små opholdszoner ud for de enkelte boliger.

Yderligere information

Seniorbofællesskabets hjemmeside: midgaard-farum.dk

For interesse skriv på  kontakt@midgaard-farum.dk

Fakta

Boliger:29 + et fælleshus
År:Færdigt 2021
Sted:Farum
Bygherrer:Den selvejende institution Seniorbofællesskabet Midgård
Bygherrerådgiver:Arkitema
Forretningsfører:OK-Fonden
Totalentreprenør:Byggeselskabet Paulsen
Arkitekt og Landskabsarkitekt:Mangor og Nagel Arkitekter

Eksempler på lejligheder

Alle mål, indretning etc. er vejledende.