fbpx

Hvem er vi?

Hestehavelund er et veletableret bofællesskab, hvor der i 2006 flyttede 30 beboere ind i 17 boliger. I dag er vi 22 beboere. Der har kun været udskiftning i tre af husene. Gennemsnitsalderen er steget fra 68 til 81 år.

Alderen giver sine udfordringer, men vi klarer hverdagen med mere eller mindre hjælp fra hjemmepleje og familie. Vi holder os i gang ved at bo i et fællesskab. Børnene er også meget glade, når deres forældre flytter i bofællesskab. Her er tryghed, der er nem kontakt til andre, som vi kender. Hvis dagen ikke bringer så megen afveksling, er der altid en mulighed for en snak på fællesarealerne.

Sammensætningen af beboerne er præget af, at vi bor i en landkommune. De fleste beboere er fra nærområdet, og mange har kendt hinanden i mange år og nogle har også tidligere været naboer.

Vi lægger vægt på, at vi bor i et forpligtende fællesskab forstået på den måde, at alle yder deres til fællesskabet ud fra de muligheder, de har. Nogle har helbred til at ordne ting i haven. Andre deltager i mindre fysisk krævende opgaver og ved deres nærvær.

Bestyrelse

Formand for bestyrelsen: Christa Lange. Mailadresse: formand@hestehavelund.dk   Telefon:  61676193. Næstformand er Birgit Dreyer.

Fakta

Antal beboere: 22

Her er 17 boliger opført som rækkehusbebyggelse i en cirkel. Boligerne er fra 70 til 110 m2. Fælleshuset på 126 m2 er indrettet med stor sal, køkken, to gæsteværelser og toiletter. Desuden er der værksted og plads til opbevaring af cykler m.v. Boligerne blev taget i brug i 2006. Ventelisten administreres af seniorbofællesskabet.

Aktiviteter

Centralt i vores fællesskab er det månedlige Afdelingsmøde, hvor alle deltager. På mødet drøftes alt af fælles interesse, og udvalgene kommer med forslag og fortæller, hvad der er undervejs. To gange om året deltager OK-Fondens repræsentant til regnskabs- og budgetmøde. Vi er meget omhyggelige med vores fælles økonomi.

Her er fire udvalg foruden bestyrelsen: Haveudvalg, fælleshusudvalg, festudvalg og visitationsudvalg. Medlemmerne i udvalgene skifter efter interesse og kræfter.

Her er ikke ansat en vicevært, men vi løser opgaverne i fællesskab og bruger faste håndværkere efter behov.

Vi har ikke fællesspisning i hverdagen, men årstidsfester: Gule ærter, påskefrokost, pinsefrokost, Hestehavelunds fødselsdag, høstfest, julefrokost m.m.

Desuden mødes vi til foredrag, stolegymnastik og diverse fødselsdage.

Boliger, fælleshus og faciliteter

Boligerne er almene lejeboliger på mellem 70 og 100 m2. Heraf er otte procent i fælleshuset. Der er kun to boliger på 70 m2. De øvrige har et ekstra værelse.

Hestehavelund er et kvalitetsbyggeri, og der er gulvvarme. Hver bolig har egen p-plads ved boligen.

Fælleshuset på 126 m2 indeholder en sal, hvor der er plads til 50 personer. Desuden er der køkken, bryggers, gæstetoilet, badeværelse og to gæsteværelser. Brug af fælleshuset til egne formål er betalt via huslejen.

Der er to udhuse på hver 36 m2. Det ene er fælles værksted og bruges desuden til opbevaring af fælles haveredskaber og maskiner til snerydning osv. Det andet bruges til cykler og vinteropbevaring af havemøbler.


Nærmiljø

Hestehavelund er beliggende i udkanten af det gamle Sdr. Nærå. Det er en landsby, der er vokset sammen med Årslev og ligger midt på Fyn 10 kilometer nord for Ringe. Årslev er tæt på Svendborg-motorvejen, og der er 15 kilometer til Odense centrum. Fra Årslev afgår tog til Odense og Svendborg.

Vi bor tæt på bibliotek, to kirker, købmand og bager. I Årslev er der Rema1000, blomsterforretning, genbrugsbutikker og diverse aktivitetstilbud i Polymeren. Vi har kun få minutters gang til skov og marker.

Årslev – Sdr. Nærå er en del af Faaborg Midtfyn kommune, og der er store planer for denne del af kommunen. Vi bor tæt på Odense, og der bygges nye boligområder. Hele bykernen skal udbygges med nye faciliteter i løbet af de kommende år. Samlet indbyggerantal er cirka 4500 personer.

Yderligere information

Hvem kan flytte ind?

Alle enlige og par over 50 år, som er selvhjulpne og ikke har hjemmeboende børn, kan ansøge om at flytte ind i Hestehavelund. Der ønskes en vis aldersspredning i bofællesskabet. Ventelisten administreres af bofællesskabet.

Hvis du vil vide mere om Seniorbofællesskabet Hestehavelund, er du velkommen til at sende en mail til formanden for visitationsudvalget, Christa Lange. Mail: christadhh@gmail.com