fbpx

I den vestjyske friske luft i Roslev ligger seniorbofællesskabet Frugthaven. Her er ikke langt til brugsen og bussen, her er fællesspisning, fællesskab og skønne grønne arealer.

Byggeriet er opført i efteråret 2003 med indflytning 1. maj 2004. Boligerne er bygget ovenpå en tidligere frugtplantage. Deraf navnet Frugthaven. Ved siden af bofællesskabet ligger en børnehave i byen Roslev med cirka 1300 indbyggere.

Her er 14 almene seniorboliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”I nogle bofællesskaber er beboerne sammen af og til, når de har lyst. Det er vi selvfølgelig også. Men hos os er der fast eftermiddagskaffe om torsdagen i fælleshuset i vinterhalvåret. Måske har en eller andet bagt en kage til”, siger Niels Krogh.

Information

Formand: Preben Petersen har mailadressen prepsi@icloud.com

Ansvarlig for ventelisten: Niels Krogh på 30528693 og nkkrogh2@gmail.com

Fakta

Antal beboere: 24

Antal lejligheder: Boligerne er 70, 85, 90, 95 og 105 kvadratmeter store.

Aktiviteter

”Hvert år tager vi bilerne på sommerudflugt. Så har vi fælles spisning et sted i sommerlandet”, siger Niels Krogh. ”Jeg går hver anden dag 5-7 kilometer med en ven. Vi har fire forskellige ruter i den dejlige friske luft”, siger Niels Krogh, som altså får motion på den skønne naturrige måde.

”Fællesskabet er det bedste ved at bo i seniorbofællesskab. Det er skønt at bo lidt tættere på andre mennesker. Særligt, når man begynder at blive ældre og knap så stærk”. Sådan forklarer Niels Krogh fra bofællesskabet Frugthaven, hvorfor det er bedre at leve livet sammen med godt 20 andre, end det er at bo isoleret i det hus, han engang forlod.

”Hver 14. dag om sommeren har vi fælles havedag, hvor der bliver klippet buske og græs og luget ukrudt. Ved at arbejde sammen om udearealerne så tit kan vi meget bedre holde det hele nede”, forklarer Niels Krogh, som er bestyrer af ventelisten i Frugthaven.

Fælleshus

Fælleshuset på 125 kvadratmeter er bofællesskabet fælles lokale. Hver torsdag er der eftermiddagskaffe klokken 14 i vinterhalvåret. Fælleshuset bruges også til afdelingsmøder for alle, fællesspisning, julefrokost og for eksempel kortspillet Joker. ”Om mandagen spiller en gruppe Joker, som minder lidt om spillet 500”, forklarer Niels Krogh. Fælleshuset har alt i køkkengrej, opvaskemaskine og tørretumbler. Tilmed er der indrettet to gæsteværelser, så beboernes venner og familie kan overnatte tæt på.

Nærmiljø

Lige i nærheden ligger kro, sportshal, brugsen, apotek og frisør. Bussen kører mod Nykøbing Mors og Skive.