fbpx

I Odsherred Kommune ligger Enghaven ”som to hestesko, der vender mod hinanden”, som formanden siger. De 19 rækkehuse, der danner de to hesteskolignende elementer, har fælleshuset i midten. Enghaven ligger i udkanten af Vig med frisk luft, marker og skov.

Tidligere lå på seniorbofællesskabets grund en firlænget gård med store marker. Byggeriet Enghaven er opført i 2002, og i dag har bofællerne både æble- og pæretræer og et meget flot japansk kirsebærtræ.

”Vi er glade for at bo her. Man kommer hinanden mere ved, end man gør i en boligkarre”, siger formand for Enghaven. ”Her er socialt engagement, og vi holder øje med hinandens huse, når nogle er væk længere tid”, siger formanden om det gode ved ideen bag det at bo i bofællesskab. På en gang er man som beboer i stand til at få det bedste fra to verdener – både en privat bolig og det gode naboskab.

”Når vi har havedag, hjælper vi hinanden med udendørsarealerne. Bagefter får vi en øl og hygger os sammen”, siger Formanden.

Info

Formand Mona Lundqvist tlf.: 22 96 99 75 og mail: monalundqvist@outlook.dk

Ansvarlig for ventelisten: Birthe Jonasson på 46789126 og 22639126

Fakta

Antal beboere: Enghaven har 24 beboere.

Antal lejligheder: 19 rækkehuse

10 boliger er på 70 kvadratmeter, en er på 85, tre rækkehuse er 90 kvadratmeter store og fem er 95 kvadratmeter.

Velkommen

Her er 20 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelser

”Hvert år er vi med til Asfaltballet på Baeshøjgård som gæster. Det er OK-Fondens plejecenter tæt på”,

Aktiviteter

På den varmeste tid af året holder Enghavens beboere havedag otte gange. Her hjælper de hinanden med at klippe buske og træer, vande og luge. En gang hver måned er der møde med dagsorden i fælleshuset. Her diskuterer beboerne deres fælles glæder og problemer i bebyggelsen, kommende fester, hvornår påskefrokosten skal ligge i kalenderen og andre anliggender

Klubber

De beboere, der har lyst i Enghaven, strikker, spiller kort og billard på faste ugedage. ”Hvis vi så vil have lidt konkurrence ved billardbordet, inviterer vi nogle udefra med i spillet”, fortæller formanden for seniorbofællesskabet.

Nærmiljø

I landbomiljøet omkring Enghaven kan beboerne fra fælleshusets terrasse se ud over regnvandsbassinet med svaner og ænder. ”Det er rigtig hyggeligt at have dem her. De er meget tamme og færdes hjemmevant rundt på de fælles arealer mellem husene”, siger Formanden

Fælleshus

Enghavens fælleshus har også kælder. Det er her, billardbordet står. Fælleshuset har veludstyret køkken, plads til 30, to gæsteværelser med bad, toilet og stor terrasse. ”Her kan vi sidde sammen om sommeren, og når man har privat familiefest i fælleshuset, er det skønt at gæsterne kan komme ud på terrassen efter maden”, siger formanden. Alle møder, strikkedage, kortspilarrangementer osv foregår i fælleshuset. Det er også her, beboerne holder julefrokost og for eksempel efterårsfest.

Faciliteter

I fælleshusets kælder er værksted og vaskemaskine.