fbpx

Egely

Velkommen

Her i Bjerringbro er 15 rigtig dejlige boliger i størrelsen fra 77 til 110 kvadratmeter. Boligerne på Skovvejen 46 blev indrettet i en helt nyrenoveret ejendom, der tidligere var plejehjem. Foruden fælleslokale, gæsteværelse, værksted m.v. rummer ejendommen en dejlig gårdhave.

Med kun fem minutter til skoven ligger Egely i Bjerringsbro med sine 15 lejligheder for seniorer.

I 2001 flyttede seniorerne ind i helt nyrenoverede lejligheder og fik samtidig et dejligt fællesrum. Tidligere blev bygningerne anvendt af plejehjemsbeboere.

”Noget af det bedste ved at bo dør om dør med andre er de lange sommeraftener, hvor bofæller kommer luntende med en flaske vin og vil sludre med andre, der også er udendørs i varmen. Så går man til og fra, som man har lyst til”, siger Kirsten Jensen.

Bestyrelse

Formand: Kirsten Jensen på 42214474

Ventelisten administreres af OK-Fonden på 33854570 og bolig@ok-fonden.dk

Fakta

Antal beboere: 17

Antal lejligheder: 15

Fælleshus

Fællesrummet har plads til cirka 40 personer. Her er klaver, gæsteværelse, alt i køkkengrej og porcelæn, her er ovn, bad og toilet. Her holder bofællerne møder, her drikker de tirsdagskaffe og her spiser de 17 beboere sammen en gang om måneden. Fællesrummet bliver også brugt, når der er for eksempel sankt hans-fest og julekomsammen.

Faciliteter

Egely har cykelskur, værksted, vaskemaskine, tørretumbler og depotrum. Der kører elevator ned til fællesrummet i kælderen.

 ”Vi synger meget i vores bofællesskab, når vi mødes i vores fællesrum. Klaveret, som OK-Fonden hjalp os med at få fat i, er vi så glade for, for ofte når vi en halv snes sange fra Højskolesangbogen”, fortæller formand for Egely, Kirsten Jensen.

”Højskoleforeningen i Bjerringbro arrangerer ofte Syng, spis og Snak. Så spiser vi og taler med højskolens elever og andre borgere i byen. Det er noget af det bedste”, fortæller Kirsten Jensen. Højskoleforeningens vigtigste opgave er at være bagland for Nørgaards Højskole. Det sker blandt andet i forbindelse med foreningens højskoleaftener for både elever, kursister og lokalbefolkningen. Der er megen stor interesse for de aftener, hvor mellem 150-250 deltager.

Beskrivelse af nærmiljøet

”Vi bor i et smørhul”, siger Kirsten Jensen. Tæt på ligger idrætshal, svømmebad med sauna, Nørgaards Højskole, kulturhus med bibliotek og en koncertsal med café. Til dagligvarebutikkerne er der cirka 10 minutters gang. ”Det tager mig omkring et kvarter på gåben at nå hen til stationen med toget mod København”, fortæller formand for Egely, Kirsten Jensen. Fra Bjerringbro er der cirka 20 kilometer til Viborg, 25 til Randers, omkring 30 kilometer til Silkeborg, og Aarhus ligger 50 kilometer væk.