fbpx

Åbrinken

”Det bedste ved vores bofællesskab er kammeratskabet. Lige det er der mange, som misunder os. Her er ingen splid og spektakel. Ingen spiller overdirektør. Alle er med til at bestemme”. Sådan lyder det, når formanden for Åbrinken, Nils Kofoed, vil forklare, hvorfor det, udefra set, ligner et rigtigt godt bofællesskab med tryk på det fælles. ”Når folk flytter ind, flytter de ikke ud igen frivilligt”, siger han.

Velkommen

Her i Ferritslev på Fyn er 16 boliger i udkanten af byen opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”I juni kører vi altid et par ture ud i det blå sammen. Vi ser på Tåsinge, på herregårde eller for eksempel nyder vi Svanninge Bakker”, siger formanden og forklarer videre: ”Så smider vi bare lige de fem rollatorer op i traileren på en af bilerne. Så kan alle være med”.

Kontaktinformation

Formand: Nils Kofoed på 22757701 og Nils@nilko.dk

Næstformand: Steen Voltelen

Ansvarlig for ventelisten: Nils Kofoed

Aktiviteter

Første mandag i måneden er der fællesmøde i fælleshuset. Når blikket ellers løber ned over bare halvårsoversigten med arrangementer for bofællerne, byder den på kaffe-komsammen, påskefrokost, bededags aften med varme hveder, pinsemorgenbord, sankt hans-fest med spisning, fastelavnsfejring osv. ”Det er Arrangementspigerne, som laver planen. De to arrangerer det hele”, fortæller formanden om de to driftige bofæller med sans for både fest og struktur. ”De har også skrevet ind i planen, at når vi skal have valg til bestyrelsen næste gang, står den på gule ærter med flæsk osv. Det er Sigrun på 92, som styrter rundt i fælleshusets køkken og kokkererer”, forklarer formanden.

Ekstraordinære aktiviteter

Flere beboere i Åbrinken dyrker gymnastik i hallen tæt på.