fbpx

Livet skal leves – hele livet

Visionen for Boliger for Livet er at understøtte den enkelte beboer i at fortsætte med at leve det liv, som man ønsker, og bevare værdighed, integritet og selvbestemmelse gennem et trygt og sikkert boligtilbud, hvor man har mulighed for at blive en del af et fællesskab og at få den hjælp, man behøver.

Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet i OK-Fondens botilbud, uanset livssituation, alder og helbred.

Boliger for Livet

Boliger for Livet er gennemtænkte og fleksible boliger til mennesker på 50+ uden hjemmeboende børn, som gerne vil have mulighed for at blive boende i deres eget hjem hele livet – også hvis der opstår behov for hjælp i hverdagen.

Boliger for Livet er moderne lejeboliger med mulighed for køb af serviceydelser. De opføres i umiddelbar nærhed af et OK-Fonden friplejehjem. Plejehjemmet fungerer som det fællesskabende i området, og OK-Fondens medarbejdere skaber tryghed for beboerne.

I alle boliger vil vi gerne understøtte den enkelte i, at ingen skal føle sig ensom, og at man har mulighed for at træde ind i et socialt fællesskab og naboskab. Det skaber tryghed, forebygger ensomhed og giver livskvalitet.  

I forbindelse med nyopførelse af nye Boliger for Livet tilbyder OK-Fonden før indflytning fire møder, hvor det gode naboskab etableres mellem beboerne. Her lærer man hinanden at kende som naboer. Det bidrager til trygheden og giver ramme til en god dialog om forventninger og ønsker til naboskabet. Som en del af forløbet arrangeres en fællesspisning, og man får en grundig introduktion til, hvad kan man bruge plejehjemmets faciliteter til.

Efter indflytning kan beboerne efter lyst og behov deltage i fællesspisning og aktiviteter på plejehjemmet. Som beboere i Boliger for Livet er det muligt at låne eller leje faciliteter og lokaler på plejehjemmet. Desuden kan man tilkøbe forskellige services, som gør hverdagen nemmere og sikrer, at man kan fortsætte med at leve det liv, man ønsker.

OBS: Aktiviteter og tilkøbsmuligheder varierer efter de konkrete forhold og fastlægges på det enkelte plejehjem.

Tilkøb kan fx være:

  • Ledsagelse – fx til lægebesøg, tandlæge, kiropraktor, besøg hos familie, indkøb, kirkegang, koncerter, sportskampe, rejser, svømning, cafébesøg, gåtur, cykeltur
  • Kæledyr – fx rengøring af bur, hjælp til hundeluftning, dyrlægebesøg
  • Praktiske opgaver – fx hovedrengøring, vask af gardiner, opsætning af lamper, tv og lignende, malerarbejde, havearbejde, reparation af tøj, samling af møbler, flyttehjælp
  • Mærkedage – fx planlægning og afholdelse af fest, reception
  • Wellness – fx spabad, massage, frisør, fodpleje
  • Mad og drikke – fx kaffe og hjemmebagt kage eller et måltid mad til egne gæster, mad ud af huset

Bliv skrevet op

Kontakt bolig@ok-fonden.dk for at blive skrevet op til en bolig.