fbpx

Lumbylung

Her i Årslev ligger 15 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse, bad, køkken, vaskerum osv.

Da OK-Fonden startede byggeriet af Lumbylung, var der bar mark i landsbyen Nr. Lyndelse på Fyn.

”I et seniorbofælleskab kan jeg være social, når jeg har lyst, og jeg kan holde mig for mig selv, når det er det, jeg har brug for. Lige den blanding kan jeg godt lige”, siger Bodil Køhler. ”Ikke for at sige noget skidt om mit tidligere liv overhovedet, men årene her i bofællesskabet er nok nogle af mine bedste år”.

Bestyrelse

Formand: Gunnar Damgaard Nielsen på mobil 26835770 og E-mail gunnardamgaardnielsen@gmail.com

Næstformand Birgitte Kjær Jensen mobil 22287816

Bestyrelsesmedlem Bodil Køhler mobil 40988855

Ansvarlig for venteliste Johnny Nielsen mobil 50525992 E-mail jjxdj@outlook.dk.

Fakta

Alle 15 boliger er helt forskellige hvad angår størrelse og indretning.

Antal beboere: 17

Antal lejligheder: 15

Boligerne er 65, 70, 75, 90 og 95 kvadratmeter store.

Aktiviteter

Året starter med kransekage og med, at beboerne ønsker hinanden godt nytår første nytårsdag. En gang om måneden er der fællesmøde ledet af bestyrelsen. Første søndag i måneden er der Søndagskaffe med kage og hyggelig snak. Beboerne skiftes til at arrangere Søndagskaffe. Af og til er der Hakkedage i bedene på fællesarealerne. ”Dem, der har kræfterne, hakker mest. Dem med færre kræfter laver kaffe osv”, siger Bodil Køhler. En særlig beboer med specielt grønne fingre fører an i arbejdet den dag. Beboerne holder hvert år høstfest, forårsfest, efterårsfest, adventssammenkomst og holder julefrokost.

Hvert år 12. april holder bofællesskabet fødselsdag for sig selv. På denne dato flyttede beboere nemlig ind i rækkehusene i år 2002. ”Af og til arrangerer vi fælles ture. Det kan være, vi tager på udstilling eller på udflugt. Hvert år plejer vi at tage til Foderstofrevyen i Ryslinge”, siger Bodil Køhler.

”I starten var der søndagskaffe med kage hele tiden. Det var lige ved at blive for meget. Nu har vi fået skruet de fælles aktiviteter ned på et niveau, hvor vi kan nå at få luft”. Sådan siger Bodil Køhler, som var med fra første dag, da seniorbofællesskabet Lumbylund på Fyn stod færdigt.

”Mine børn er også rigtig glade for, at jeg bor her trygt med søde naboer”, siger Bodil Køhler, som er formand for Lumbylungs bestyrelse. ”Vi kommer godt ud af det med hinanden. Her sidder ingen og knurrer i hjørnerne. Hvis der er noget, så kommer det frem på møderne, og vi får løst problemerne”.

Fælleshus

Fælleshuset har lige plads til 50 personer, her er køkken, vaskerum med tørretumbler, og huset har gæsteværelse og badeværelse. Her holder beboerne deres faste møder og festlige arrangementer sammen. Fælleshuset kan også anvendes til private arrangementer og fester med spisende gæster.

Nærmiljø

Tæt på bofællesskabet ligger skole, sportsanlæg, en del parcelhuse og et lægehus. Brugsen ligger en lille kilometer væk. Bussen ved bofællesskabet går mod Odense og Fåborg. Fra bebyggelsen er der 15 kilometer til Odense.