fbpx

Mårhøj

Mårhøj Seniorbo består af 13 boliger opført som rækkehusbebyggelse for seniorer. Alle boliger er handicapvenligt indrettet og har egen have med terrasse. Til boligerne er der fælles grønne arealer samt veldisponeret fælleshus med gæsteværelse.

”Vi er nogenlunde ens i alder. Omkring 80 år. Derfor har vi meget at snakke om her i bofællesskabet”, siger formand for bestyrelsen, Elgaard Nielsen. Mange af bofællesskabets beboere var med helt fra starten, da her bare var en bar mark. Derfor har bofællerne selv haft stor indflydelse på bebyggelsens opførsel. Byggeriet er opført i 2002.

Bestyrelse

Formand: Catharina Danielsen på
23 98 65 06 og catharina.danielsen@gmail.com

Næstformand: Jane E. Kirkeby

Ansvarlig for ventelisten: Elgaard Nielsen

Fakta

Antal lejligheder: Boligerne er fra 65 til 100 kvadratmeter store.

Aktiviteter

Hver onsdag er her kortspil i fælleshuset. Sidste fredag i hver måned er arrangeret fællesspisning. ”Vi er fire madhold, som skiftes til at lave mad til de andre”, fortæller Elgaard Nielsen. ”Efterhånden har en del af os svært ved at stå med de helt store kødgryder, men så er det godt, at brugsen kan lave både smørrebrød og lune middagsretter til os”, fortæller bestyrelsesformanden.

Fælleshus

Fælleshuset har plads til mindst 40 spisende gæster. Her er alt i porcelæn og køkkengrej. Bofællesskabet Mårhøj har derudover gæsteværelse med toilet, og fælleshuset har vaskemaskine og tørretumbler. De fælles kvadratmeter anvendes her til sammenkomster, faste månedsmøder, strikkeholdet, kortspil med videre.

Ekstraordinære aktiviteter

Hvert år holder vi julefrokost, og til Sankt Hans har vi også en fast aftale om bål sammen med den andelsboligforening, som ligger lige ved siden af os”, siger Elgaard Nielsen. Når den danske sommer fremstår flot i juni-klæder til Sankt Hans spiser bofællerne sammen med andelsbolig-beboere. Alle har selv mad med til den fælles grill.

Nærmiljø

Rundt om Mårhøj ligger parcelhuse, som alle er kommet til efter Mårhøj. ”Heldigvis har vi en god brugs cirka 500 meter væk. Jeg tager lige min el-cykel. Så er jeg i brugsen på kort tid”, siger Elgaard Nielsen. Ved siden af skolen, som ligger nær bofællesskabet, er placeret en sportshal. Busserne ved bofællesskabet kører mod Horsens, Aarhus og Østbirk, som er nabobyen. Der er cirka 500 meter til busstoppestedet fra Mårhøj.