Seniorbofællesskab – Kornmarken

OK-Fonden planlægger nye andelsboliger på Bavne Ager i Gilleleje. Boligerne opføres som et seniorbofællesskab med 24 selvstændige boliger og et fælleshus.

Hold mig opdateret
Byggeri
I brug

Seniorbofællesskab – en attraktiv boform

Når børnene er flyttet hjemmefra, og hus og have er måske blevet for stort og arbejdskrævende, begynder flere at overveje en mindre og velindrettet bolig – gerne i et fællesskab med ligesindede.

I OK-Fondens seniorbofællesskaber har man en regel om, at beboerne skal være minimum 50 år og uden hjemmeboende børn.

(Alle modeller er udelukkede til illustrative formål. De foreløbige modeller kan give en idé om byggeriets udformning, men de endelige tegninger kommer først senere i processen.)

I seniorbofællesskabet er der plads og rum for mennesker med god tid og stor lyst til at dyrke fællesskabet. Fælleshuset danner rammen om de mange spændende og hyggelige aktiviteter som fællesspisning, kortspil, musik, teater, istandsættelse af gamle møbler og meget mere.

Når man vælger seniorboligfællesskab som boform, prioriteres det sociale element højt. Det danner på mange måder rammen om livet i bofællesskabet. Beboerne er mere end blot gode naboer. Man indgår i et forpligtende fællesskab, der går ud på at skabe og vedligeholde tryghed og godt naboskab for og med hinanden. Graden af aktivitet og hvilke aktiviteter, der skal foregå, bestemmes af bofællesskabet selv.

OK-Fonden har erfaring for, at det typisk er fællesskabet og trygheden i fællesskabet, som vægtes højst hos de kommende naboer – og det er netop det, som OK-Fonden støtter op om.

Ud over de 24 boliger i seniorbofælleskabet planlægges yderligere 16 individuelle boliger, egnet for ældre seniorer.

Boliger

Boligtype A – 75 m2

Boligen er indrettet med entre, hvorfra der er adgang til soveværelse, badeværelse og  køkken/opholdsstue. Fra soveværelset er der adgang til altanen/terrassen. Boligens køkken er indrettet med spiseplads i åben forbindelse med opholdsstuen. Fra opholdsstuen er der adgang til altan/terrasse og eget depotrum.

Boligernes gulve i stue, køkken og værelse er i lakereteg. I entré og badeværelserne er der lagt klinker i lys nuance. Vægge er malet hvide. På badeværelset er der hvide fliser på væggene i brusenichen.

Køkkeninventaret et fra HTH og hvidevarer er fra Zanussi. Køkkenet er udstyret med komfur, emhætte og køl/frys, og der er afsat plads og udført installationer til opvaskemaskine ved køkkenvasken.

I badeværelset er der afsat plads og udført installationer til en vaskemaskine og kondenstørretumbler.

Boligarealet er inkl. andel af fællesadgangsvej,
excl. andel af fælleshus.

Boligtype B – 91 m2

Boligen er indrettet med entre, hvorfra der er adgang til soveværelse, badeværelse og køkken/opholdsstue. Fra soveværelse og stue er adgang til et gæsteværelse eller kontor. Boligen er indrettet med mulighed for at gå hele vejen rundt i boligen, hvilket vil øge fornemmelsen af plads og øge tilgængeligheden.

Boligens køkken er indrettet med spiseplads der er i åben forbindelse med opholdsstuen. Fra opholdsstuen er der adgang til altan/terrasse og eget depotrum. Fra opholdsstuen er der endvidere adgang til ekstra værelse, der kan anvendes til kontor, gæsteværelse el.lign. Fra dette værelse er der også adgang til boligens altan/terrasse. Boligernes gulve i stue, køkken og værelser er i lakeret eg. I entré og badeværelserne er der lagt klinker i lys nuance.

Vægge er malet hvide. På badeværelset er der hvide fliser på væggene i brusenichen. Køkkeninventaret er fra HTH og hvidevarer er fra Zanussi. Køkkenet er udstyret med komfur, emhætte og køl/frys, og der er afsat plads og udført installationer til opvaskemaskine ved køkkenvasken.

Boligarealet er inkl. andel af fællesadgangsvej,
excl. andel af fælleshus.

Boligtype C – 102 m2

el.lign. Fra dette værelse er der også adgang til boligens altan/terrasse.

Boligernes gulve i stue, køkken og værelser er i lakeret eg. I entré og badeværelserne er der lagt klinker i lys nuance. Vægge er malet hvide. På badeværelser er der hvide fliser på væggene i brusenichen.

Boligarealet er inkl. andel af fællesadgangsvej, excl. andel af fælleshus.

Fælleshus

Seniorbofællesskabet har eget fælleshus, der indrettes med et stort fælleslokale med loft til kip, og
tilstødende solterrasser og køkken der udstyres med skabe og hvidevarer, så der kan laves mad til fællesspisning, fester, fødselsdage eller private sammenkomster.

Fællesrummet tænkes også brugt til fællesaktiviteter eller møder. Fælleshuset rummer desuden garderobe, depot, toiletter, bad og et gæsteværelse, som kan anvendes som aktivitetsrum til mindre grupper – fx kortklubben, strikkeklubben, dartklubben.

Økonomi

Finansieringen er sammensat af et indskud på 30%, fastforrentede realkreditlån med delvis afdragsfrihed samt banklån.

Udgangspunktet er gældende kurs/renteniveau.

Boligstørrelse* 30 % indskud Budgetteret månedlig bolig­ydelse inkl. driftsudgifter, ekskl. El, vand og varme mv. Heraf forventet afdrag på lån pr, måned
75 635.000 7.300 2.000
91 775.000 8.850 2.470
102 870.000 9.950 2.775

*Boligarealer, inkl. andel af fælles adgangsareal, men ekskl. andel af fælleshus.