fbpx

OK-Fonden bygger og udvider aktiviteterne

En helt ny bydel i Odense

En helt ny bydel med 35.000 kvadratmeter boliger er på vej i Odense. Bydelen kommer til at rumme alt fra studieboliger og familieboliger til seniorbofællesskab og plejehjem. Hele ude-området og en del af boligerne skal indrettes ud fra viden om, hvordan mennesker, som bliver ramt af demens, kan være selvhjulpne så længe som muligt. Den bærende idé er at skabe en bydel, hvor man kan leve livet – hele livet.

Bosted til psykisk sårbare på slottet

OK-Fonden har købt Arresødal Slot lidt udenfor Frederiksværk. De smukke bygninger bliver indrettet til beboelse, behandling og uddannelse af mennesker med psykisk sårbarhed. Hovedbygningen og de to fløje kommer, efter en mindre ombygning, til at rumme 20 boliger med tilhørende fællesfaciliteter. Køkkenet får udvidet kapaciteten, og OK-Fonden overtager produktionen af mad til det samlede Arresødal, som også omfatter et hospice.

Nytænkende plejeboligbyggeri

På Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde bygger OK-Fonden 78 nye, tidssvarende boliger til ældre. Bebyggelsen tager afsæt i tanken om landsbysamfundet og skaber et plejehjem med et menneskevenligt, åbent udtrykt. Arkitekturen og udformningen understøtter tanken om en værdig alderdom i smukke, gedigne og genkendelige omgivelser og danner en helhed med størst mulig samhørighed og identitet.

Bøgehøjgård i Hornbæk flytter til nyt

Plejehjemmet Bøgehøjgård, som blev en del af OK-Fonden i 2017, flytter til nye omgivelser. I samarbejde med Helsingør kommune opfører OK-Fonden 51 plejeboliger med fællesarealer og serviceareal. Det nye hus er inspireret af bondegården som bygningstype. Det ligger i grønne omgivelser og det bliver beklædt med grågrøn skifer. OK-Fonden har desuden købt en nabogrund med mulighed for at etablere et seniorbofællesskab eller ældreboliger.

Friplejehjem i Gilleje

Seniorbolig Danmark opfører OK-Fondens første friplejehjem med plads til 72 beboere i Gribskov Kommune. Startskuddet til byggeriet blev taget i maj med et festligt første spadestik., og plejehjemmet forventes klar til brug i efteråret 2019.

OK-Fonden har desuden købt grunden bag plejehjemmet med planer om at opføre et seniorbofællesskab med 40 boliger. Her kan man flytte ind som frisk og rask senior og være sikker på at kunne blive boende resten af sit liv – også hvis man senere måtte få brug for hjælp og støtte.

Bofællesskaber på vej

Interessen for at bo i seniorbofællesskaber er stigende, hvilket der kan læses om på næste side. OK-Fonden har en lang række projekter i gang i forhold til at etablere seniorbofællesskaber, hvor to er i byggefasen, to er i projektfasen og fire er i opstartsfasen.

Harresø Kro

OK-Fonden har overtaget og renoveret Harresø Kro, som ligger tæt på Givskud Zoo. Den gamle kro ved Hærvejen drives som socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at OK-Fonden bruger overskuddet fra den almindelige krodrift til at skabe og sikre arbejdspladser for udsatte unge. I tilknytning til kroen har OK-Fonden etableret STU, Særligt Tilrettelagt Uddannelse, for unge under 25 år. Køkkenet serverer traditionel, dansk mad, og værelserne er lyse og hyggelige.