fbpx

Om os

På Kong Frederik IX’s Hjem bor vi 68 personer i alle aldre og med hver vores særpræg. Vi holder til, på husets 4 etager, hvor vi bor 17 på hver etage. Vi har hvert vores værelse med eget bad. Hver etage indrettet efter, hvem vi er. Vi holder til på Frederiksberg, mellem den idylliske Søndermarken og de små hyggelige butikker på Valby Langgade.

Hver dag får vi besøg af 22 aktivitetsgæster, som alle har specielle behov grundet deres demenssygdom. Aktivitetsgæsterne har deres faste gang i stueetagen.

Vi har vores eget køkken, som hver dag laver lækre økologiske retter til os. Lavet fra bunden, og hvor der naturligvis er taget hensyn til sæsonens råvare.

Vi er en selvejende institution under OK-Fonden, men med en driftsoverenskomst hos Frederiksberg Kommune.

Medarbejdere

Helle Bagger er chef på Kong Frederik IX’s Hjem og på OK-Centret Prinsesse Benedikte.  Helle Bagger har et tæt samarbejde med OK-Fondens Bestyrelse, som har det overordnede ansvar for Hjemmets drift.

På Kong Frederik IX’s Hjem finder du derfor Souschef Jeannette Gundelund, som hjælper Helle Bagger med de daglige ledelsesopgaver.

Hver afdeling her en afdelingssygeplejerske.  På 2. og 3. etage er det Marianne Gaden og på 4. og 5. etage er det Anna Maria Duurhus, som varetager den sygeplejefaglige ledelse.

I aktivitetscentret varetager afdelingssygeplejerske Ebba Andersen den sygeplejefaglige ledelse.

I køkkenet er det køkkenleder Ruth Bech, som leder og fordeler opgaverne også til husets servicemand.

I Helle Baggers stabsfunktion finder du demenskoordinator Tine Johansen og sekretær Lone Boje-Andersen.

Mad og køkken

I køkkenet på Kong Frederiks IX’s Hjem laver vi alle måltiderne til hjemmets beboere.  Men vi laver også maden til aktivitetscentrets gæster og spisegæsterne udefra.  Herudover laver køkkenet mad til de mange arrangementer i huset.

På Kong Frederik IX’s Hjem serverer vi kold mad til frokost og den varme ret til aftensmad.

Køkkenet bestræber sig på, at lave god og velsmagende mad, traditionelle retter, men med lidt nyt indimellem.  Vi havde gennem sommeren en badehotelsmenu, som vakte stor glæde og genkendelse hos vores beboere.  Køkkenet lægger vægt på at anvende friske, økologiske og sæsonbestemte råvarer, og selv lave så meget vi kan, fra bunden.

Samtidig indbyder køkkenet pensionister i nærområdet til at komme og spise med, samt nyde samværet med andre pensionister fra nærområdet i vores hyggelige spisestuen. Spisestuen har åbent alle ugens dage mellem 12.15-13.15, hvor vores lækre mad kan købes til rimelige priser.

Du kan kontakte køkkenet på 36 46 76 27 eller på mail kok@ok-fonden.dk.

Livets afslutning

Som i det omgivende samfund er dødsfald en uundgåelig del af hverdagen, også på vores plejehjem.  Derfor vil vi gerne være med til at efterleve de ønsker og traditioner den enkelte beboer og deres pårørende måtte have om livets afslutning. Det er vigtigt, at vi får talt om dette. Så derfor vil vi efter din indflytning, og når det føles naturligt tale med dig og dine pårørende om livsforlængende behandling og genoplivning. Personalet er som udgangspunkt forpligtet til at begynde genoplivning ved hjertestop, med mindre du gennem egen læge, har givet besked om fravalg.

Med et livstestamente kan du sikre, at lægerne følger dine ønsker omkring livsforlængende behandling, hvis du ligger for døden og ikke selv kan give besked.

Personalet vil med deres faglighed, erfaring samt involvering af egen læge, bidrage til at sikre, at det menneske, der skal afslutte sit liv oplever tryghed og værdighed lige til det sidste.

Som pårørende kan I deltage og være lige så nære som den, der afslutte livet måtte ønske.Kon