fbpx

Om os

På Kong Frederik IX’s Hjem bor vi 68 mennesker i alle aldre og med hver vores særpræg. Vi holder til på husets fire etager. 17 på hver etage. Vi har hver vores eget værelse med eget bad. Hver etage er indrettet efter, hvem vi er, og hvad vi holder af. Vi bor på Frederiksberg mellem den idylliske Søndermarken og de små hyggelige butikker på Valby Langgade.

Hver dag får vi besøg af 22 aktivitetsgæster, som alle har specielle behov på grund af deres demenssygdom. Aktivitetsgæsterne har deres faste gang i stueetagen.

Vi har vores eget køkken med medarbejdere, som hver dag laver lækre økologiske retter til os. Det er mad fra bunden og ofte med sæsonens råvarer.

Vi er en selvejende institution under OK-Fonden, og vi har driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune.

Medarbejdere

Helle Bagger er chef på Kong Frederik IX’s Hjem og på OK-Centret Prinsesse Benedikte. Helle Bagger har et tæt samarbejde med OK-Fondens bestyrelse, som har det overordnede ansvar for hjemmets drift.

På Kong Frederik IX’s Hjem finder du derfor souschef Jeannette Gundelund, som hjælper Helle Bagger med de daglige ledelsesopgaver.

Hver afdeling har en teamleder.  På anden og tredje etage er det Marianne Nevers. På fjerde og femte etage er det Lene Theill,. Annamaria Duurhus varetager den sygeplejefaglige indsats.

I aktivitetscentret varetager afdelingssygeplejerske Ebba Andersen den sygeplejefaglige ledelse.

I køkkenet er det køkkenleder Ruth Bech, som leder og fordeler opgaverne også til husets servicemand.

I Helle Baggers stabsfunktion finder du demenskoordinator Tine Johansen og sekretær Lone Boje-Andersen.

God mad til alle

I køkkenet på Kong Frederiks IX’s Hjem laver vi alle måltiderne til hjemmets beboere. Men vi laver også maden til aktivitetscentrets gæster og spisene gæster udefra.  Herudover laver køkkenet mad i forbindelse med de mange arrangementer i huset.

På Kong Frederik IX’s Hjem serverer vi kold mad til frokost og den varme ret til aftensmad.

Køkkenmedarbejderne bestræber sig på at lave god og velsmagende mad. Tit traditionelle retter. Af og til lidt nyt. Ofte god mad helt fra bunden. Vi havde gennem sommeren en badehotelsmenu, som vakte stor glæde og genkendelse hos vores beboere. Køkkenmedarbejderne lægger vægt på at anvende friske, økologiske og årstidbestemte råvarer.

Samtidig indbyder køkkenet pensionister i nærområdet til at komme og spise med og nyde samværet med os andre pensionister i vores hyggelige spisestuen. Spisestuen har åbent alle ugens dage mellem klokken 12.15 og 13.15. Her kan vores lækre mad købes til rimelige priser.

Du kan ringe til køkkenet på 36 46 76 27 og maile på kok@ok-fonden.dk.

Livets afslutning

Som i det omgivende samfund er dødsfald en uundgåelig del af hverdagen. Også på vores plejehjem. Derfor vil vi gerne være med til at efterleve de ønsker og traditioner, den enkelte beboer og eventuelt pårørende har i forhold til livets afslutning. Det er vigtigt, at vi får talt om det. Derfor vil vi efter din indflytning, og når det føles naturligt, tale med dig og dine pårørende om livforlængende behandling og genoplivning. Medarbejderne er som udgangspunkt forpligtet til at begynde genoplivning ved hjertestop, med mindre du, til egen læge, har givet besked om fravalg.

Med et livstestamente kan du sikre, at lægerne følger dine ønsker angående livforlængende behandling, hvis du ligger for døden, og du ikke selv kan give besked.

Medarbejderne vil med deres faglighed, erfaring og involvering af egen læge bidrage til at sikre, at det menneske, der skal afslutte sit liv, oplever tryghed og værdighed lige til det sidste.

Som pårørende kan I deltage og være lige så nære som den, der skal afslutte livet måtte ønske.