fbpx

Huset

Kong Frederik IX’s Hjem ligger i et udsøgt område mellem Søndermarken og de små hyggelige butikker på Valby Langgade.

Vores udearealer er ikke store, men vi gør, alt for at lave det så hyggeligt som muligt.  Der er vores skønne pavillon, som står, så man kan nyde udsigten til Søndermarken. Haven er vestvendt og bruges flittigt når vejret er til det.

Ikke mindst til en lille lur i skyggen, på en af havesengene. Vores lille kanin hygger også ude i fælles haven, til glæde for os alle. I vores baghave, kan duften af vilde krydderurter nydes på vores terrasse.

Historie

Kong Frederik IX’s Hjem er en selvejende institution, som åbnede i 1972. Hjemmet er blevet bygget på initiativ fra Dansk Røde Kors og i samarbejde med Frederiksberg Kommune. Hjemmet blev bygget i 1972 og taget i brug den 15. August 1972.

Den officielle indvielse blev foretaget af Dronning Ingrid i januar 1973.

I 2009 indledte Kong Frederik IX’s Hjem et samarbejde med og blev en del af OK-Fonden.

Senere besluttede Frederiksberg Kommune af sende 2 plejehjem i udbud og efter udbudsrunden overtog OK-Fonden driften af Kong Frederiks IX’s Hjem fra 1. november 2015.

Licens

Hvis du flytter på plejehjem og tager dine licenspligtige apparater med, så skal du fortsat betale medielicens.

Har du en ægtefælle eller samlever, som stadig bor i jeres private bolig, så er I begge fortsat dækket af jeres medielicens. I så fald skal du / I kontakte DR Medie licens på 70 20 13 13.