fbpx

Huset

Have med vilde krydderurter

Kong Frederik IX’s Hjem ligger i et udsøgt område mellem Søndermarken og de små hyggelige butikker på Valby Langgade.

Vores udearealer er ikke store, men vi gør alt for at lave det så hyggeligt som muligt. Der står vores skønne pavillon, så man kan nyde udsigten til Søndermarken. Haven er vestvendt og bruges flittigt, når vejret er til det.

Måske til en lille lur i skyggen? I en af havesengene? . I vores baghave kan duften af vilde krydderurter nydes på vores terrasse.

Historie

Kong Frederik IX’s Hjem er en selvejende institution, som åbnede i 1972. Hjemmet er blevet bygget på initiativ af Dansk Røde Kors og i samarbejde med Frederiksberg Kommune. Hjemmet blev bygget i 1972 og taget i brug 15. August 1972.

Den officielle indvielse blev foretaget af Dronning Ingrid i januar 1973.

I 2009 indledte Kong Frederik IX’s Hjem et samarbejde OK-Fonden, og blev ved den lejlighed en del af nonprofit-organisationen.

Senere besluttede Frederiksberg Kommune af sende to plejehjem i udbud, og efter udbudsrunden overtog OK-Fonden selve driften af Kong Frederiks IX’s Hjem fra 2015.

TV i boligen

Hvis du flytter på plejehjem og tager dine licenspligtige apparater med, skal du fortsat betale medielicens.

Har du en ægtefælle eller samlever, som stadig bor i jeres private bolig, så er I begge fortsat dækket af jeres medielicens. I sidste tilfælde skal I kontakte DRs licens-afdeling  på 70 20 13 13 og forklare sagens sammenhæng.