fbpx

Ufortyndet livsglæde

Betty Sørensen Parken årlige Kulturfestival strækker sig over fire dage med musik, sang og optræden, særlige temaer og forrygende festmåltider.

Et kæmpestort festtelt på parkeringspladsen lige udenfor hoveddøren er hjertet i Betty Sørensen Parkens årlige Kulturfestival. Her samles plejehjemmets beboere, deres pårørende, medarbejdere, naboer og frivillige til fire dages ufortyndet livsglæde og fællesskab. Dette år er temaerne ”Afrika”, ”Mexico” og ”70’erne”.

Derudover er det fast tradition, at festivalen skydes i gang med Juelsminde Pigegarde, hestevogn og rickshaws, som går i procession med festivaldeltagere rundt i nabolaget. Den første aften ruller medarbejdere og ledelse sig ud i en revy fuld af spas, selvironi og charme.

20 frivillige, adskillige velvillige lokale samarbejdspartnere og Betty Sørensen Parkens samlede medarbejderstab – hvoraf de 25 deltager i deres fritid – gør arrangementet muligt.


Når man har lavet festival i ni år, kører forberedelserne og afviklingen efter en ”drejebog”, hvor alle kender deres faste opgaver. Det er den kreative side med temaer og tilhørende aktiviteter, som tager mest tid.

Idéen til den nu ni år gamle festival på Betty Sørensen Parken opstod for i sin tid på et teambuildingkursus, hvor medarbejderne sluttede af med at fremføre en sang på melodien ”Vi maler byen rød”. Det fødte idéen om at arrangere en stor fest med koncert med Birthe Kjær.

– Men da vi fandt ud af, at det ville koste 35.000 kr. for 45 minutter, blev vi enige om, at vi jo ligeså godt kunne få flere dages fest for de penge, fortæller chef for Betty Sørensen Parken, Inger Marie Eriksen.

Der sker noget særligt, når vi bryder ud af hverdagen på den her måde. Vores beboere oplever at være ”i byen”, så snart vi træder ind i teltet. Både beboere og medarbejdere viser nye sider af sig selv, og der opstår nye fællesskaber mellem festivaldeltagerne.


Næste år, i 2019 fylder Kulturfestivalen 10 år, og OK-Fonden fylder 50 år. Det skal selvfølgelig markeres, men præcis hvordan har arrangørerne ikke lagt sig fast på endnu.