fbpx

Sol-/Spadestik

I den dejlige sensommer sol blev de første spadestik til det nye plejehjem i Hornbæk taget.

  • De fire spader står symbolsk plantet i jorden, mens solen står højt på himmelen over Hornbæk. Kransekagerne og champagnen står klar til at modtage de mange gæster.

Der er ingen tvivl om, at det er en festdag. En dag, der skal fejre en ny begyndelse – hvor plejehjemmet Bøgehøjgård flytter fra de let slidte og utidssvarende rammer på Holmegårdsvej til et nyt og moderne plejehjem på Halfdan Rasmussens Vej.

De kommende beboere, der i dag bor på plejehjemmet Bøgehøjgård, er sammen med naboerne fra nærområdet mødt talstærkt op for at deltage i fejringen sammen med repræsentanter fra OK-Fonden, Helsingør Kommune, JJW Arkitekter og entreprenørfirmaet Anker Hansen.

Borgmester Benedikte Kiær er (desværre) forhindret i at deltage i dagens fejring, men hun er lovligt undskyldt, da en familieforøgelse er under opsejling.

Henrik Møller, Viceborgmester i Helsingør Kommune, er dagens første taler.

– Vi forventer os rigtigt meget af samarbejdet med OK-Fonden. Vi skal sammen lave et plejehjem, hvor det er rart at opholde sig. Derfor har vi også lavet et samarbejde med kunstneren, Malene Bach for at fremme hjemligheden på plejehjemmet. Vi er glade for at have fået støtte af både Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

– Hvad er OK-Fondens vision for det kommende plejehjem i Hornbæk?, spørger formand for OK-Fonden, Michael Brostrøm, retorisk.

– Vi vil skabe det gode plejehjemsliv. Et liv, der tager udgangspunkt i den enkelte beboer. I deres drømme og livshistorier, forklarer han.

– Og så vil vi sørge for at fagligheden er i top. Vi er altid fokuserede på den sundhedsfaglige ambition, men her vil vi også meget gerne være særligt opmærksomme på det sociale. Vi vil sætte hjemligheden forrest. Der er ikke noget bedre end når en beboer siger, “Hjemme hos mig.”

– “Held og (til)lykke” ønskede formanden for Omsorgs- og Sundhedsudvalget Mette Lene Jensen, efter at have fortalt om processen og visionerne for det nye plejehjem.

Ligeledes fortalte entreprenør, Erik Bæk Hansen og partner ved JJW Arkitekter, Lars Andersen at de glædede sig til den kommende proces. En proces, der kommer til at resultere i et endeligt projekt, der ligger meget tæt på de oprindelige visioner ifølge Lars Andersen.

– Det bliver et smukt byggeri – leveret til tiden proklamerede Lars Andersen, inden han konkluderede at, – “det gode samarbejde, siger man, kan ses i det endelige projekt.”